Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούνιος 2013
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

proedros dodoni''Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε'', φάνηκε να λέει ο Ιρλανδός πρόεδρος του Δ.Σ της γαλακτοβιομηχανίας ''ΔΩΔΩΝΗ'' κ. Μάικλ Ο Νήλ, στη συνέντευξή του προς τον ''Πρωινό Λόγο'' χτές.

Επί της ουσίας δεν είπε τίποτε που να αφορούσε στην επίλυση του προβλήματος της καθυστέρησης της εξόφλησης των οφειλομένων από τον Μάρτιο στους παραγωγούς που εκλιπαρούν να πάρουν έστω και λίγα ευρώ να επιβιώσουν. Παρέπεμψε στο μέλλον, με την αναμενόμενη...''ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα συνέβαλε στην ανάπτυξη'', προφανώς δε και στην στήριξη της βιομηχανίας με δάνεια.

Ούτε λίγο- ούτε πολύ ο πρόεδρος είπε να κάνουν υπομονή οι κτηνοτρόφοι, ότι δεν γίνεται να πληρώνονται κάθε μήνα ή έστω σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ξέρουν τι και πως να κάνουν και έριξε στην ...κρίση την έλλειψη ρευστότητας της επιχείρησης!

Δεν πέρασε όμως πολύς καιρός από τότε που δήλωνε ότι θα εξοφλούνται κάθε...13 του μηνός, ενώ όταν η πολυεθνικών συμφερόντων εταιρεία που εκπροσωπεί ανέλαβε ΔΩΔΩΝΗ, δήλωνε ότι στηρίζεται σε δικά της κεφάλαια και όχι σε δανειοδοτήσεις, υποσχόμενος επενδύσεις, ανάπτυξη της βιομηχανίας, νέα εποχή για την κτηνοτροφία.

Ο πρόεδρος όμως, δεν είπε λέξη (δεν ρωτήθηκε κιόλας) για την οφειλετών 10 εκ ευρώ του εταίρου SIMOSFOODSπρος την ΔΩΔΩΝΗ, αν θα δοθούν και πότε, όπως δεν είπε ότι την αγόρασαν έναντι του ποσού των 20 περίπου εκατ ευρώ , μαζί όμως και τα οφειλόμενα 90 εκατ περίπου προς τη βιομηχανία, ένα ''στοκ'' εμπορευμάτων περί τα 40 εκατ ευρώ και πάει λέγοντας...

Τώρα αναμένει την ...ανακεφαλαίωση των τραπεζών, προφανώς δε και τα αποτελέσματα των προσπαθειών του περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη που ανέλαβε όπως είχε δηλώσει, να πιέσει τις τράπεζες να δανειοδοτήσουν την εταιρεία.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να πεί ο κ. Ο Νήλ πόσο όμορφη είναι η Ήπειρος και πόσο ενθουσιασμένος είναι...

Εμείς όμως καθόλου ενθουσιασμένοι δεν είμαστε που ο Ιρλανδός νομίζει ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί και πρέπει να του έχουμε και υποχρέωση κιόλας...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr