Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούνιος 2013
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

kopi kalamiwn 240413Σταμάτησαν προς το παρόν οι παράνομες εργασίες στη λίμνη Ιωαννίνων για την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι, αφού ο εργολάβος αναζητείται προς σύλληψη μετά την επίθεσή του στον πρόεδρο του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος κ. Κων. Σακκά.

Όπως είναι γνωστό, την εντολή την έδωσε ο δήμαρχος κ. Φίλιππας Φίλιος, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς γνώση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και χωρίς άδεια, αφού αυτή που έδωσε η αποκεντρωμένη διοίκηση αφορούσε έργο για την προστασία παπιών και γλάρων...

Εν τω μεταξύ ευθύνες αποδίδονται από πολλές πλευρές, όχι μόνο στην δημοτική αρχή, αλλά και στην περιφέρεια Ηπείρου δεδομένου ότι ο περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης παραχώρησε το μηχάνημα με το οποίο σκάβουν στη λίμνη, προς την Αμφιθέα, αλλά και αποφάνθηκε ότι δεν χρειάζονταν μελέτη και άδεια για ότι γίνεται.

Βεβαίως ευθύνεται και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θεοδωρίδης ο οποίος , ενώ βλέπει τη ζημιά που προκαλείται στο λιμναίο(προστατευόμενο...) οικοσύστημα με παραβίαση του σκοπού της άδειας που εκδόθηκε, δεν προέβη σε ανάκλησή της και ανέχεται το σκάνδαλο.

Η απορία των πολιτών είναι τούτη: Γιατί δεν κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους κκ. Καχριμάνη , Θεοδωρίδη και Φίλιο;

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr