Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάϊος 2013
Ενώ η κυβέρνηση εκβιάζει... αλλοδαποί κακοποιοί ληστεύουν και σφάζουν

pogoniΦουντώνουν οι αντιδράσεις για την έλλειψη μέτρων προστασίας τους, από τους κατοίκους των χωριών Πωγωνίου - Κόνιτσας-Ζαγορίου, αλλά και εκείνων της περιοχής Φιλιατών.

Η άγρια και άνευ λόγου δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού στα Κτίσματα προ καιρού από έναν Αλβανό, τα αλλεπάλληλα περιστατικά ληστειών, διαρρήξεων, εμπορία ναρκωτικών και όπλων, βιοπραγιών, όχι μόνο στις ακριτικές περιοχές αλλά παντού στην Ήπειρο έως και την πόλη των Ιωαννίνων, έχουν εξαντλήσει την υπομονή των πολιτών.

Οι συγκεντρώσεις οργής και διαμαρτυρίας, για την κατάσταση, που όσο πάει και χειροτερεύει, πληθαίνουν, με όλους να ζητούν απεγνωσμένα να ενταθεί η αστυνόμευση, να επιστρέψουν στην Ήπειρο οι συνοριοφύλακες και οι αστυνομικοί που αποσπάστηκαν στη Θράκη, να λειτουργήσουν εκ νέου αστυνομικά τμήματα και στρατιωτικά φυλάκια που καταργήθηκαν και να φυλάσσονται αποτελεσματικώς τα σύνορα που έχουν γίνει ...''σουρωτήρι''.

Να όμως που η κυβέρνηση διά του υπουργού (δήθεν) προστασίας του πολίτη κ. Δένδια εκβιάζει τους κατοίκους. Τους λέει'' να δεχθείτε το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Κακαβιά για να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση, αλλιώς...''

Αυτή η τακτική εξοργίζει, προκαλεί και πυροδοτεί οξύτερες αντιδράσεις.

Εδώ δεν πρόκειται περί ξενοφοβίας και ρατσισμού, αλλά περί μιας πραγματικότητας που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και παρερμηνειών , αφού τα αγριότερα και πιο ειδεχθή εγκλήματα διαπράττονται από κάποιους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν έχουν καμιά αναστολή και δεν τρέφουν καμιά ...εκτίμηση στις ανθρώπινες ζωές τις οποίες ''παίρνουν'' έτσι για πλάκα και επειδή...''έτσι μου ήρθε'' όπως είπε ο δράστης της διπλής δολοφονίας στα Κτίσματα Πωγωνίου - που πέταξε και χειροβομβίδες σε θαμώνες καφενείου και αστυνομικούς.

Καλή λοιπόν η συζήτηση περί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, του σεβασμού και προστασίας των αλλοδαπών, αλλά τους Έλληνες και τα δικά μας παιδιά ποιός θα σεβαστεί και θα προστατέψει;

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr