Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάιος 2014
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

kaxrimanis-kolokas-mpegasΟργίλες είναι οι αντιδράσεις στην πλειοψηφία των πολιτών στα Γιάννινα από τη συνεργασία του περιφερειακού συμβούλου της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης" (του κ. Αλέξ. Καχριμάνη) και πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Κολόκα, με τον κ. Θωμά Μπέγκα, της "Ενότητας Πολιτών - Νέα Γιάννενα".
Όσο περνούν οι μέρες και διαπιστώνεται ότι δεν αποστασιοποιείται από αυτή τη συνεργασία ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης, αλλά αντιθέτως φέρεται να την... ευλογεί, τόσο και η οργή στρέφεται προς το πρόσωπό του, με εκφράσεις μάλιστα καθόλου κολακευτικές.

Ο κ. Καχριμάνης, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, είναι εκείνος που "έσπρωξε" τον κ. Κολόκα (πότε και πού εργάζεται;), αφού δεν μπορούσε να φτιάξει συνδυασμό, να συνεργαστεί με τον κ. Μπέγκα. Δημοσιογραφικές, πολιτικές εκτιμήσεις είναι τούτες που δεν μπορούν να τεκμηριωθούν, αλλά από πολλούς θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Κολόκας δε θα τολμούσε να προβεί σε καμία κίνηση αν δεν την ενέκρινε ο κ. Καχριμάνης.

Το ερώτημα βεβαίως είναι τούτο: Για ποιο λόγο να το κάνει; Πρώτον διότι θέλει να πλήξει τον κ. Νίκο Γκόντα, δεύτερον διότι προσδοκά αντίστοιχη στήριξη από τον κ. Μπέγκα και την παράταξη της οποίας ηγείται και τρίτον διότι θέλει να κάνει "κουμάντο" ελέγχοντας τα πάντα.

Ο κ. Καχριμάνης σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, την ανέλιξή του και συγχρόνως προσπαθεί να κλείσει διάφορες εκκρεμότητες, ανοιχτά θέματα που έχει από την θητεία του ως Νομάρχης και Περιφερειάρχης, αφού κάποια από αυτά ίσως οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν - και από τον χώρο της Ν.Δ.- ότι ο κ. Καχριμάνης βρίσκεται σε σύγχυση, αν όχι σε κατάσταση πανικού. Βλέπει να μην έχουν την απήχηση που προσδοκούσε οι υποψηφιότητες, με τον συνδυασμό του, δύο αποτυχημένων πολιτευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δυο -τριών αριστερών (δεδομένου ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη ΔΗΜ.ΑΡ. στηρίζει τον κ. Ζάψα και το Κ.Κ.Ε έχει τη δική του παράταξη).

Εκτός από αυτό, οι απευθείας αναθέσεις που έκανε, η αλυσίδα των ξενώνων του, το ανακριβές πόθεν έσχες του, η Μ.Κ.Ο. της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη με τα 3,5 εκ. ευρώ, η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου, οι αρνητικοί δείκτες στην ανεργία, φτώχεια και υπανάπτυξη της Ηπείρου, είναι από εκείνα που ενδέχεται να τον γκρεμίσουν από το "θρόνο" του.

Ενδεικτικό του πανικού του είναι και το ότι ο κ. Καχριμάνης ζήτησε από την κ. Όλγα Γεροβασίλη που ηγείται της παράταξης " Ήπειρος της Ανατροπής" να "κινηθεί ο προεκλογικός αγώνας σε χαμηλούς τόνους", που θα πει να μην τον επικρίνουν για όσα συνοπτικώς αναφέραμε, διότι αυτό θα θεωρηθεί πως... οξύνει τον αγώνα και δεν... συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό!

Τρέμει, διότι αν η κ. Γεροβασίλη πάει καλά όπως εκτιμάται, όπως και ο κ. Ζάψας και το Κ.Κ.Ε., θα οδηγηθεί στη "δεύτερη Κυριακή" και τότε μάλλον πρέπει να αποχαιρετήσει κι αυτός τη δύναμη της εξουσίας, όπως ο φίλος του και υποστηρικτής του κ. Φίλιππος Φίλιος.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr