Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάιος 2014

Κρικώνη Ευθυμία-Φένια,Τελειόφοιτη Πολιτική Επιστήμης, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ν. Γκόντα

krikonh ethimiaΑποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά, να πολιτικοποιηθώ και να συμβάλλω στην ανάπτυξη της πόλης μας, να σταθώ δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου αλλά να αγωνιστώ και για τη νέα κατατρεγμένη γενιά μας η οποία αγωνιά για το αύριο και δέχεται καθημερινά ισχυρά χτυπήματα. Πολλοί κατηγόρησαν εμάς τους νέους για αδιαφορία προς τη πολιτική, άλλοι μας χαρακτήρισαν ως αναξιόπιστους.

Οι νέοι όμως απορρίπτουμε τα παλιά πρότυπα, τα μοντέλα πολιτικής του χθες, αρνούμαστε τις απλουστευμένες λογικές του άσπρου ή του μαύρου, δε δεχόμαστε απλοϊκές απαντήσεις.
Η νεολαία και ιδιαίτερα το πιο πεφωτισμένο κομμάτι της, η σπουδάζουσα νεολαία οφείλουμε να αντιστεκόμαστε και να προτείνουμε. Να αντιστεκόμαστε στην πτώση των αξιών, στην αναξιοκρατία, στο ψέμα, στην υποκρισία, στην αναντιστοιχία λόγων και έργων που είναι παρακμιακά φαινόμενα της κοινωνίας μιας προηγούμενης γενιάς. Εκείνο που μπορούμε και οφείλουμε να επιδιώξουμε είναι η ανανέωση της πολιτικής αλλά και της κοινωνίας γενικότερα με βαθιές τομές στο περιεχόμενο και τη λειτουργία της.

 

Η ισοπέδωση της πολιτικής, η ταμπέλα ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, είναι μια εύκολη άρνηση που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Η θέση αυτή έχει απομακρύνει πολλούς νέους από τη πολιτική σκηνή του σήμερα που χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια. Όμως εμείς οι νέοι επιστρέφουμε στα κοινά με διαφορετικούς τρόπους. Οι νέοι σήμερα, ανακυκλώνουμε, ανακατευόμαστε με το διαδίκτυο, κάνουμε μεταπτυχιακές σπουδές, δίνουμε σημασία στη ποιότητα ζωής, αγωνιούμε για την εργασία. Καλούμαστε όλοι νέας γενιάς και μη, να πολιτικοποιηθούμε να συμμετάσχουμε στα κοινά, να εμπιστευτούμε νέα και ικανά πρόσωπα, να ‘ζωγραφίσουμε’ ένα μέλλον με ποικιλία χρωμάτων.
Είναι αναγκαίο να δείξουμε ότι μπορούμε, γιατί έχουμε μόνο ικανότητες, γνώση και όλη την όρεξη για να αγωνιστούμε, να εκμεταλλευτούμε την ισχυρή παιδεία μας και να θέσουμε γερά θεμέλια εξυγίανσης της ελληνικής πολιτικής. Τα προβλήματα της χώρας μας είναι πολλά! Οι λύσεις όμως θα αρχίσουν να ξεπροβάλλουν από τη τοπική αυτοδιοίκηση. Μέσα από τη τοπική μας ’’κυβέρνηση’’ θα οδηγηθούμε στην Ανανέωση και Αλλαγή σε κάθε θεσμικό τομέα γιατί εμείς βλέπουμε μόνο ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, η νέα γενιά βρίσκεται στο προσκήνιο και συμπράττει με την πείρα των παλαιοτέρων.

 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr