Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2021
Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
test coronavirusΑΠΟ το κακό στο χειρότερο με την πανδημία του κορωνοιού και τις μεταλλάξεις της. Αλλά εδώ «μεταλλάσσονται» οι άνθρωποι και προπαντός όσοι ασκούν εξουσία και δε θα μεταλλάσσονταν ο κορωνοιός; Το λέμε διότι από την αρχή της πανδημίας εδώ και δυό χρόνια, οι επιφορτισμένοι με το χρέος να προστατεύουν και να καθοδηγούν τους πολίτες, έχουν αλλάξει δεκάδες φορές τις απόψεις τους ως προς τι πρέπει να γίνει. Και κάπως έτσι φτάσαμε να θρηνούμε περί τους 22.000 νεκρούς, να μη χωράνε άλλους τα νοσοκομεία και να διαπιστώνονται κάθε ημέρα χιλιάδες προσβληθέντες από τον κορωνοιό, με καταστροφικές επιπτώσεις και στην οικονομία. Και το σημαντικότερο: Δίνουν επιχειρήματα στους «αρνητές εμβολίων και των μέτρων» να οργιάζουν με τα καμώματά τους και να παρασέρνουν ακόμη περισσότερους, οδηγώντας τους σε γρήγορη συνάντηση με το Δημιουργό.

ΜΑΣ βομβάρδιζαν με την «είδηση» ότι δημιουργήθηκαν πάνω από 1.200 ΜΕΘ, αλλά όσοι εργάζονται σε αυτές ή είναι γνώστες του θέματος, διαβεβαιώνουν πως στην πραγματικότητα ούτε οι μισές δεν υπάρχουν. Δεν επαρκούσαν, από την αρχή της πανδημίας, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά απομάκρυναν 7.000 επειδή αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο. Κι αν ακόμη πούμε ότι σωστά έπραξε η κυβέρνηση, το κακό είναι ότι δεν προσέλαβε άλλους σε αντικατάστασή τους και τώρα εκλιπαρεί ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ούτε κίνητρα παρέχονται, αλλά ούτε και πειστικοί είναι οι του υπουργείου Υγείας ως προς το τι και πως συμβαίνει.

ΔΕΝ αντέδρασε όμως με τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση που πάνω από 6.000 αστυνομικοί αρνούνται να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει, λέει, έρευνα- μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό! Δεν μας λένε όμως πόσοι από αυτούς νοσούν, ούτε και πόσο - τουλάχιστον ηθικό και λογικό- είναι να ελέγχουν τους πολίτες αν έχουν εμβολιαστεί και για την τήρηση των μέτρων, οι ανεμβολίαστοι! Γενικώς όμως δεν μας τα έλεγαν κι ούτε μας τα λένε καθόλου καλά κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι και σε ό,τι αφορά τα εμβόλια. Διαφορετικές εκτιμήσεις για το πότε και ποιοί πρέπει να τα κάνουν, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να εξαργυρώνουν τα εκατομμύρια που τους δίνει η κυβέρνηση με ειδήσεις τρόμου, προς μιά κοινωνία και οικονομία σε διάλυση που σε λίγο θα τη νιώσουμε για τα καλά.

ΘΥΜΑΣΤΕ που έρχονταν τα εμβόλια με ειδικά οχήματα, σε ψυγεία και με τη προστασία στρατού και αστυνομίας. «Επιχείρηση Ελευθερία» βάπτισαν το αυτονόητο, το εμβολιαστεί δηλαδή ο πληθυσμός, αλλά ήθελαν ηλιθιωδώς να το παρουσιάσουν ως μέγα επίτευγμα, ως το γεγονός του αιώνα, με τα αποτελέσματα όμως να είναι αντίθετα των προσδοκομένων. Εν πάση περιπτώσει, αλλά μας «παραμύθιαζαν» ότι εμβολιαζόμενοι θα είμαστε απολύτως ασφαλείς και εν τω μεταξύ «προέκυψε» ότι πρέπει τα εμβόλια να γίνονται κάθε τόσο, με τους υποτιθέμενους προστατευμένους να νοσούν και να μεταδίδουν τον κορωνοιό, να έχουν σχεδόν τις ίδιες απαγορεύσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους και γενικώς να χάνει η μάνα το παιδί και τούμπαλιν. Θα ήταν πιό απλό αν μας έλεγαν ότι θα αρρωστήσουμε όλοι και πως οι εμβολιασθέντες ίσως λιγότερο επώδυνα.

ΜΕ αυτά όμως και πλείστα άλλα επιτείνεται η σύγχυση και η αμφιβολία πολλών κι από τις παραινέσεις εν μέσω παλινωδιών που απευθύνουν ως ειδικοί και μάλιστα της εθνικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, άσχετοι με τα της πανδημίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα «εθνική στάρ - τηλεοπτικός μαιντανός» η παθολόγος κ. Παγώνη κι ακόμη χειρότερα ο κ. Αθαν. Εξαδάκτυλος, που είναι... πλαστικός χειρουργός! Ειδικός δηλαδή να φτιάχνει όμορφα πρόσωπα ή κάνει λιποαναρροφήσεις σε κομψευόμενες κυρίες και σαλεμένους κυρίους, αλλά όχι να δίνει οδηγίες για τον κορωνοιό και να μας τρελαίνει, μαζί με όλους εκείνους που τα κανάλια τους χρησιμοποιούν ολημερίς και ολονυκτίς για να μας ενημερώνουν δήθεν, αλλά επί της ουσίας να μας τρομοκρατούν.

ΣΩΣΤΗ ενημέρωση χρειαζόμαστε κι όχι κραυγές και απειλές. Μέτρα πειστικά για την αναγκαιότητά τους, με διάρκεια και γενική εφαρμογή. Δεν είναι πχ ανεκτό χιλιάδες Πακιστανοί να συγκεντρώνονται, χωρίς την τήρηση καν κανενός μέτρου καταλύοντας τη νομιμότητα, στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και στους Έλληνες να επιβάλλονται απαγορεύσεις. Όχι, δεν μπορεί κανένας Έλληνας να κατανοήσει για ποιό λόγο δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αλλοδαπών λαθρομεταναστών, ούτε καν εκείνων που φιλοξενούνται στις «δομές», αλλά ούτε και των Ρομά- που όλοι τους είναι κινούμενες υγειονομικές βόμβες.

ΟΧΙ δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έρχεται διακοπές στην Ήπειρο (καλοδεχούμενος πάντοτε) όταν ο γιός του είχε προσβληθεί από κορωνοιό και θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα. Πως λοιπόν θα πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα; Και τι σόι λογική είναι τούτη να λειτουργήσουν οπωσδήποτε τα σχολεία τη Δευτέρα με την πανδημία της παράλλαξης όμικρον να σαρώνει (και τη Δέλτα να μην υποχωρεί...) και χιλιάδες ασθενείς, όταν πέρυσι με 3.000 κρούσματα είχαν κλείσει; Τι ακριβώς θα πάθαινε η ...ψυχολογία και η ...κοινωνικοποίηση των παιδιών αν καθυστερούσε δέκα ημέρες η προσέλευσή τους στα θρανία; Προτιμά μήπως η κυβέρνηση τη μετατροπή των παιδιών σε φορείς του ιού για να επιτευχθεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» και ο σώζων εαυτόν σωθήτω; Μάλλον έτσι θα σκέφτεται γενικότερα, αλλά ούτε λέξη για την πνέουσα τα λοίσθια οικονομία...

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 08/01/2022
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr