Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
katafigio 2Σε ιδανικές συνθήκες φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Δήμου Ιωαννιτών δεκάδες αδέσποτα ζώα, με την προσπάθεια αναβάθμισης να συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Αυτή τη στιγμή στον χώρο φιλοξενούνται 45 ζώα, κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 40 στειρώσεις και δεκάδες επανεντάξεις.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας εκδηλώνουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους για υιοθεσία, με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα να βρίσκουν σπίτι.
Όπως είναι γνωστό, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για το έργο «Προσθήκη κατ’ επέκταση του κτιρίου φιλοξενίας αδέσποτων ζωών στο Δήμο Ιωαννιτών- Προμήθεια οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού – Σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας» συνολικού προϋπολογισμού 362.181,52 € και βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι σχετικές διαδικασίες.
Μέσω του προγράμματος μεταξύ άλλων θα επεκταθεί το υπάρχον κτίριο εμβαδού 175,00τ.μ για την δημιουργία νέων κελιών φιλοξενίας ζώων, θα γίνει προμήθεια ημιφορτηγών και τρέιλερ για μεταφορά ζώων, καθώς και ηλεκτρογεννήτριας πετρελαίου για την προστασία του καταφυγίου από διακοπές ρεύματος (λειτουργία ψυγείου φαρμάκων, εμβολίων των ζώων κ.λ.π).
Παράλληλα θα γίνει εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου.
Την ίδια στιγμή, αναμένεται η πρόσληψη δύο μονίμων κτηνιάτρων εντός του 2021 για την ολοκληρωμένη λειτουργία του καταφυγίου.
Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε παράδοση – παραλαβή από τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά στο Νίκο Τσόλη, ο οποίος ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για την λειτουργία του κυνοκομείου.
Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του καταφυγίου, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο κ. Τσόλης.
Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του καταφυγίου Αριστείδης Παππάς σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα το καταφύγιο να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά την συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεών του, την καθαριότητα του χώρου και την φροντίδα των ζώων.
Οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του καταφυγίου συντηρήθηκαν πρόσφατα με εθελοντική εργασία της εργολάβου που ανέλαβε το έργο της ευζωίας και με την συνδρομή του εργοταξίου.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά τα αδέσποτα ζώα στο καταφύγιο αυξάνονται στην περιοχή μας καθώς δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν στην πόλη, στο χώρο του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου και εντός και εκτός του καταφυγίου χωρίς καμία συνεννόηση.
Ο κ. Τσόλης από την πλευρά του σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των υιοθεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο καταφύγιο στο τηλ. 2651361380 και να το επισκέπτονται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι), ώστε να βλέπουν τα ζώα που τους ενδιαφέρουν, με σκοπό την υιοθεσία τους.
Τέλος εξήρε την προσπάθεια του προσωπικού, καθώς και των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες συνδράμουν την δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του καταφυγίου ξεκίνησε το 2011. Διαθέτει 48 κελιά προσωρινής φιλοξενίας σκύλων, κτηνιατρείο, χώρο διαμονής ασθενών ζώων, χώρο καραντίνας, μαγειρείο, αποθήκη, γραφείο, αποδυτήρια και WC προσωπικού.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr