Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
PEAKI 2020Μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον αθλητισμό, σε όλη τη χώρα, ήταν το 2020, καθώς η πανδημία, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για όλους μας την προστασία της δημόσιας υγείας, με την άθληση σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους να περνά σε δεύτερη μοίρα.
Μέσα στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, συνέχισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων, με γνώμονα να γίνουν πιο ελκυστικοί και λειτουργικοί για τους αθλητές και το κοινό.
Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Διοίκησης προχώρησε σε μεγάλες και μικρότερες παρεμβάσεις, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της, ενώ έβαλε τις βάσεις για τη συνέχιση μεγάλων έργων που θα αλλάξουν περαιτέρω τη λειτουργική και αισθητική κατάσταση των αθλητικών χώρων της πόλης μας.
Η μεγαλύτερη παρέμβαση τη χρονιά που τελείωσε έγινε αδιαμφισβήτητα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.
Συγκεκριμένα ανακατασκευάστηκε σε μεγάλο μέρος το παρκέ, τοποθετήθηκε νέος φωτισμός led, με αντικατάσταση όλων των παλιών λαμπτήρων, τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες, νέα προστατευτικά στους τοίχους του Γυμναστηρίου, νέοι πάγκοι για τις ομάδες και σύντομα θα μπουν και νέα καθίσματα για τις κερκίδες.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται τα νέα σύγχρονα αποδυτήρια, ενώ σημαντικές εργασίες αναβάθμισης έγιναν στην οροφή του Γυμναστηρίου (εσωτερικά και εξωτερικά), στα παράθυρα, με το Κλειστό να αποκτά και νέο χρώμα, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και εξωτερικά.
Ήδη το 2021 ξεκίνησε με εργασίες αναβάθμισης της αίθουσας ενδυνάμωσης και του ιατρείου του Κλειστού, καθώς και με την εγκατάσταση σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος θέρμανσης και ψύξης.

Ενεργειακή αναβάθμιση
Η δεύτερη μεγάλη παρέμβαση το 2020, αποσκοπούσε στην ενεργειακή αναβάθμιση και την παράλληλη εξοικονόμηση πόρων.
Έτσι, προχώρησε η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον χώρο του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου, μια μεγάλη παρέμβαση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020.
Η τοποθέτηση των νέων led φωτιστικών σωμάτων έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες άθλησης αλλά και εξοικονομώντας πόρους.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η αντικατάσταση του φωτισμού, με νέα φωτιστικά σώματα led, στο Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες». Με τα νέα φώτα, πέρα από την εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται, άλλαξε άρδην ο φωτισμός του ταρτάν, διευκολύνοντας τους αθλητές του στίβου, στις απογευματινές και βραδινές τους προπονήσεις.
Νέα φωτιστικά σώματα led, τοποθετήθηκαν και στους χώρους της Λιμνοπούλας, τόσο στα ανοικτά γήπεδα, όσο και στις περιμετρικές διαδρομές.

Tο Κολυμβητήριο
Για το Κολυμβητήριο, ολοκληρώθηκαν ήδη οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμισή του, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ και πλέον η Επιτροπή Διοίκησης αναμένει τις άμεσες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών της Γ.Γ.Α., για να προχωρήσει το έργο.
Επίσης, το 2020, η Επιτροπή Διοίκησης, ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την απόκτηση νέου, σύγχρονου εξοπλισμού για το Κολυμβητήριο, μέσω του οποίου υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους αθλητές και το κοινό.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ε.Δ. παρέλαβε από το Κολυμβητήριο Ναυπάκτου μια καινούργια αυτόματη σκούπα «ρομπότ» για τον καθαρισμό της πισίνας, δυο εναλλάκτες θερμότητας, 4 κυκλοφορητές για τους λέβητες και έναν καινούργιο πίνακα αυτοματισμού.

Άλλες παρεμβάσεις
Την χρονιά που πέρασε, ολοκληρώθηκαν παράλληλα και άλλες παρεμβάσεις, σε συγκεκριμένους χώρους του ΠΕΑΚΙ.
Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Επιτροπή Διοίκησης του Νέου Κλειστού έγιναν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις για τις θέσεις παρκινγκ ΑμεΑ στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.
Στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε, πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, αναπτύχθηκε και συνεχίστηκε μια εξαιρετικά ουσιαστική και αγαστή συνεργασία, προς όφελος του αθλητισμού, με την Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.
Στην αίθουσα κάτω από τις κερκίδες των «Ζωσιμαδών» τοποθετήθηκε ειδική χαλαζιακή άμμος για τους αθλητές του στίβου και αντικαταστάθηκε ο φωτισμός, επίσης με φώτα led.
Παρεμβάσεις καλλωπισμού και αισθητικής αναβάθμισης έγιναν και στους χώρους περιμετρικά του Εθνικού Σταδίου.
Επίσης, προχώρησε η παρέμβαση στο κλειστό Κωπηλατήριο που διαθέτει το ΠΕΑΚΙ, σε χώρο δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Με την αναβάθμιση του χώρου, στόχος της Επιτροπής Διοίκησης, ήταν να διδάσκεται και πάλι στο Κωπηλατήριο, από τους προπονητές της κωπηλασίας, η τεχνική που απαιτείται, προκειμένου οι νεαροί αθλητές να εξοικειωθούν με το άθλημα και τις απαιτήσεις του.
Στους «Ζωσιμάδες» ολοκληρώθηκε ακόμη η βελτίωση των αποδυτηρίων και του συστήματος θέρμανσης, για καλύτερη χρήση από τους αθλητές.
Ταυτόχρονα, πρόσφατα, η Επιτροπή Διοίκησης, προχώρησε και σε αναμόρφωση στους περιβάλλοντες χώρους της Λιμνοπούλας και του Πανηπειρωτικού, όπου πρόσφατα έγινε και η δενδροφύτευση 50 ελάτων, ύψους τριών μέτρων, τα οποία τοποθετήθηκαν κατά μήκος της περιμετρικής χωμάτινης διαδρομής, με αποτέλεσμα αυτή να γίνει ακόμη πιο όμορφη αισθητικά για τους αθλητές και τους πολίτες που την χρησιμοποιούν.

Διοργανώσεις
Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Επιτροπή Διοίκησης στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και συγκεκριμένα στο Εθνικό Στάδιο έγινε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, το οποίο και ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ.
Στο Κολυμβητήριο διεξήχθη, επίσης με επιτυχία, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων, ενώ στο ανακαινισμένο Κλειστό της Λιμνοπούλας έγιναν σημαντικοί φιλικοί αγώνες της Basket League.

Η Γ.Γ.Α.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης στήριξε τις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν στον χώρο του ΠΕΑΚΙ.
Μέσα στο 2020, ο υφυπουργός επισκέφθηκε τα Γιάννενα και παρέστη στην κοπή πίτας του της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ενώ είδε από κοντά και τους χώρους στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, δηλώνοντας αρωγός σε όλες τις προσπάθειές της για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων.
Τα Γιάννενα είχε επισκεφθεί και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και να διαπιστώσει από κοντά τις εργασίες αναβάθμισης που είχαν γίνει μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα, δηλώνοντας πως μέσα σε λίγους μήνες, από την προηγούμενη επίσκεψή του εδώ, είχε αλλάξει άρδην η εικόνα των εγκαταστάσεων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων παρεμβάσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, δήλωσε: «Το 2020, άφησε το στίγμα του σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και φυσικά και στην χώρα μας, με την πανδημία να αλλάζει τη ζωή όλων μας. Εμείς, ως Επιτροπή Διοίκησης, με βάση τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, προχωρήσαμε τον προγραμματισμό μας και ολοκληρώσαμε έργα ουσίας και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων. Η προσπάθειά μας αυτή, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τη νέα χρονιά, έχοντας πάντα ως γνώμονα να δώσουμε στην πόλη, στους αθλητές και σε όλους όσους γυμνάζονται και ατομικά, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης. Θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια και ιδιαίτερα την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό του ΠΕΑΚΙ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια».
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr