Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Markoula SofiaTzimogiannisΣΥΝΗΘΩΣ δεν εμπλεκόμαστε σε αντιπαραθέσεις πολιτών και αξιωματούχων, αλλά τούτη η περίπτωση είναι ξεχωριστή. Αφορά το κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων Ιωαννίνων «Σχεδία», το μέγα σκάνδαλο της χορήγησης φαρμάκων και βεβαιώσεων για δικαστική χρήση σε χρήστες ναρκωτικών, από τον επιστημονικά υπεύθυνο κ. Βασίλειο Κούτρα. Ένα θέμα που εμείς αναδείξαμε από τον «Πρωινό Λόγο» και προκάλεσε σάλο, οπότε δικαιούμαστε να παρέμβουμε ύστερα από τις δηλώσεις της Προέδρου του κέντρου κ. Σοφίας Μαρκούλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την επιστολή- απάντηση του πρώην Προέδρου κ. Στέφανου Τζιμογιάννη- νυν Προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και τη χυδαία ανταπάντηση της κ. Μαρκούλα την ίδια ημέρα- που δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της Πέμπτης.

ΛΕΜΕ χυδαία διότι η κ. Σοφία Μαρκούλα (συμφωνεί ο κ. Ελισάφ που την πρότεινε;), με την ιταμότητα που διακρίνει τους αλαζονικά ιππεύσαντες την κάλαμον, δε δίστασε να απαντήσει ως να έχει προβεί σε ...νευρολογική εξέταση του κ. Τζιμογιάννη- αφού έκανε όπως λέει χρήση της ιατρικής της ιδιότητας- ή του συνιστούσε να κάνει τέτοιου είδους εξέταση!!! Κι αυτό επειδή ο παραιτηθείς από την Προεδρία της «Σχεδίας»- υπό το βάρος των εναντίον του αθλιοτήτων από την τριανδρία των κκ. Μαξίμου, Ελισάφ και Καχριμάνη- με την επιστολή του υπερασπίστηκε το έργο του και αποδομούσε το φαιδρό «αφήγημα» της υψιπετούς κυρίας Προέδρου. Αυτό δεν το άντεξε, προφανώς και η τριανδρία που προαναφέραμε, οπότε επιστρατεύτηκε η άγνοια συνυφασμένη με την οίηση, για να ...αποστομώσει τον κ. Τζιμογιάννη χαρακτηρίζοντάς τον ως ... ασθενή με νευρολογικά προβλήματα- για να ντρέπεται και η επιστήμη που υπηρετεί η επίκουρος καθηγήτρια νευρολογίας!

ΔΗΛΑΔΗ όποιος επιμένει να υπερασπίζεται την αλήθεια, χαρακτηρίζεται εμμονικός και χρειάζεται νευρολόγο ή ψυχίατρο; Είναι όμως σίγουρη όμως ότι το πρόβλημα δεν το έχει η ίδια; Να το κοιτάξει και επειδή ως νευρολόγος που λέει ότι είναι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γνωματεύσει για τον εαυτό της, καλό θα είναι να απευθυνθεί σε κάποιον συνάδελφό της, κάποιον τέλος πάντων ειδικό. Ίσως να τη βοηθήσει συν τοις άλλοις να αντιληφθεί και την ειδοποιό διαφορά μεταξύ της αλαζονείας της εξουσίας και της σεμνότητας στην άσκησή της. Διότι ως δημόσιο πρόσωπο έπρεπε να γνωρίζει ότι θα κρίνεται για κάθε της πράξη και λόγο κι όποτε συμβαίνει αυτό θα πρέπει να απαντά επί της ουσίας κι όχι να επιδίδεται σε αχρείαστους χαρακτηρισμούς του επικριτή της, που τίποτε δεν συνεισφέρουν στην ενημέρωση των πολιτών.

ΜΕ τη γεμάτη λοιπόν προσβολές απάντησή της, η κ. Μαρκούλα δεν βοήθησε στην πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στη «Σχεδία» αφενός, ούτε και συνέβαλε στην αποκατάσταση της δήθεν κακοποίησης της αλήθειας αφετέρου. Βρήκε ή όχι περί το ένα εκατομμύριο αποθεματικό από τον κ. Τζιμογιάννη; Βοηθά τη «Σχεδία» η αποχώρηση από το πανελλαδικό δίκτυο κέντρων πρόληψης; Γιατί αποχώρησε; Μήπως επειδή έκανε Πρόεδρό του τον κ. Τζιμογιάννη και δεν τη δέχτηκε στο διοικητικό του συμβούλιο; Προχωράμε ακόμη περισσότερο: Συμφωνεί με τη χορήγηση φαρμάκων σε χρήστες ναρκωτικών, όπως έκανε ο κ. Κούτρας, δηλαδή ουσιών που ο ΟΚΑΝΑ απαγορεύει; Συμφωνεί με τη χορήγηση βεβαιώσεων σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών (ότι παρακολούθησαν σεμινάρια απεξάρτησης) για να έχουν επιεική μεταχείριση στα δικαστήρια, μέχρι και να αποφυλακίζονται; Πιστεύει ότι σωστά έπραττε και η σύζυγος του κ. Κούτρα (κ. Ηλιοπούλου, ψυχίατρος στο «Χατζηκώστα») που όπως καταγγέλθηκε κι εκείνη συνταγογραφούσε φάρμακα μέσω της «Σχεδίας»; Είναι λογικό και ηθικό να παραμένει στη θέση του ως επιστημονικά υπεύθυνος ο κ.Κούτρας, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη τον Μάρτιο;

ΣΕ αυτά τα ερωτήματα, τα οποία έχουμε ξαναθέσει, οφείλει να απαντήσει η κ. Μαρκούλα κι ας αφήσει τα παραμυθάκια και τις παιδαριώδεις περί νευρολογίας και εμμονής αναλύσεις της. Διότι σε ένα δημόσιο διάλογο, όπως αυτός που αποτέλεσε την αφορμή για το ...νευρολογικό ξέσπασμά της, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα που όμως δεν επιδείχτηκαν από πλευράς της. Αντί απαντήσεων και μάλιστα σε κείμενο (του κ. Τζιμογιάννη) ) που δεν είχε ακόμη δημοσιευτεί (!), εκείνη αναιδώς επιχείρησε να απαξιώσει τον προκάτοχό της, που όμως είναι αυτός που έφτιαξε τη «Σχεδία», την κράτησε ζωντανή επί εικοσιπέντε περίπου χρόνια, για να είναι σήμερα η νευρολόγος κ. Σοφία Μαρκούλα Πρόεδρός της.

ΑΣ συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της λοιπόν η επίκουρος καθηγήτρια της Νευρολογίας κι αν θέλει να ασκηθεί έτι περαιτέρω επί της επιστήμης της, ας εντρυφήσει στην περίπτωση του προστατευομένου της κ. Κούτρα (κουμπάρος της;), που ενώ είναι γιατρός χωρίς ειδικότητα σε διάφορες εκδηλώσεις αυτοαναγορεύονταν σε ...ψυχίατρο! Θα μας πείτε ότι ήταν φοιτητής του κ. Ελισάφ και έγινε καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (διδάσκων την Σχολική Αγωγή Υγείας). Ε, και; Μήπως αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιάζεται όπως του αρέσει, να κάνει ό,τι θέλει και να του παρέχουν την πλέον σκανδαλώδη κάλυψη; Πέραν αυτών, καλό είναι όλοι εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν ότι όσα αποκαλύφθηκαν με στοιχεία ότι συνέβησαν στη «Σχεδία», συνιστούν σκάνδαλο και θα παραμένει τέτοιο είτε αθωωθεί είτε όχι ο κ. Κούτρας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 15/1/22
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr