Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Kyriakos MitsotakisΚΑΤΙ γίνεται λάθος από την κυβέρνηση. Διότι ούτε μέσα, ούτε έξω πάμε καλά. Φαίνεται ότι το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορεί να το πήρε αλλά ούτε καν το «διάβασε». Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι θα το λάβουν όλοι υπόψη τους, πήγε στράφι. Εχει αποδειχτεί ότι η αλαζονεία της εξουσίας δεν έχει γιατρειά και στην προκειμένη περίπτωση έχει παρενέργειες, τέτοιες που πλήττουν το λαό. Αυτόν που ετάχθησαν οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες να υπηρετούν.

Η απόφαση να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή είναι απολύτως σωστή. Η στοχοποίηση όμως όλων των ελευθέρων επαγγελματιών ως …επαγγελματιών φοροφυγάδων, είναι λανθασμένη. Όχι πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά το τσουβάλιασμα προκαλεί αντιδράσεις και οδηγεί σε νέες επινοήσεις τρόπων απόκρυψης εισοδημάτων. Ο λόγος όμως που συμβαίνει αυτό είναι περισσότερο απλός απο ότι σκέφτονται εκεί στα υπουργεία: η υπερφορολόγηση που υφίστανται, με άμεσους και έμμεσους φόρους, δημιουργεί στους φορολογουμένους την αίσθηση της λεηλασίας του μόχθου τους!

ΒΛΕΠΟΥΝ δηλαδή το κράτος ως έναν άρπαγα των εισοδημάτων τους, το αντιμετωπίζουν ως «εχθρό» που απειλεί την ύπαρξή τους. Έτσι σκαρφίζονται τερτίπια για να αποφύγουν τη φορολόγηση με τις γνωστές συνέπειες. Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο που πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν οφειλές στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, ενώ πολλοί διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τις περιουσίες τους από τις κατασχέσεις. Αποτέλεσμα αυτά της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας, παρά τις όποιες βελτιώσεις, με την ανεργία να μαστίζει τους νέους, με τις αποδοχές και συντάξεις να είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

ΜΙΛΑΜΕ για την αδυναμία των περισσοτέρων,  κυριολεκτικώς, να ζήσουν αξιοπρεπώς. Οι τιμές στα καύσιμα, σε όλα τα είδη διατροφής, ακόμη και σε εκείνα της πρώτης ανάγκης, μετατρέπουν τη στοιχειώδη επιβίωση σε εφιάλτη! Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανήμπορη να ελέγξει την «επέλαση» της ακρίβειας και νομίζει ότι με τα επιδόματα θα αμβλύνει το πρόβλημα. Ομως όχι μόνο δεν τα καταφέρνει, αλλά μοιάζουν κιόλας με προσβλητική ελεημοσύνη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ένας στους τρεις πολίτες ζει κάτω απο τα όρια της φτώχειας, στην εξαθλίωση δηλαδή! Σε αυτά προσθέστε την κακή κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, την εγκληματικότητα που καλπάζει και θα έχετε ολοκληρωμένη εικόνα.

ΠΑΜΕ τώρα στα «έξω». Η Ελλάδα δε στήριξε (και άλλες 13 χώρες) το ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, διότι θίγονταν το Ισραήλ διαλύοντας έτσι μιά παραδοσιακή φιλία δεκαετιών με τους Παλαιστίνιους. «Δεν ήταν συγκροτημένο το ψήφισμα», είπε ο πρωθυπουργός! Όμως εκεί στην Παλαιστίνη διαπράττονται θηριωδίες ύστερα  από την ισοπεδωτική επίθεσή του, από την οποία δεν μένει τίποτε όρθιο! Χιλιάδες οι νεκροί και τραυματίες από τον άμαχο πληθυσμό και μεταξύ τους περίπου τέσσερις χιλιάδες παιδιά, εν ονόματι της εξολόθρευσης της Χαμάς- φτάνοντας στο σημείο να κόψουν και όλα τα ελαιόδενδρα! Ποιά ηθική πολέμου λέει ότι για να καταπολεμηθεί μια «τρομοκρατική» οργάνωση που χτύπησε Ισραηλινούς, πρέπει να εξαπολυθεί μιά πολεμική μηχανή με τη βοήθεια των ΗΠΑ, για να εξοντωθεί ολόκληρος ο πληθυσμός των Παλαιστινίων, που κι αυτός δικαιούται να έχει το κράτος του;

ΚΑΙ βεβαίως η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τον γελωτοποιό- ακροδεξιό Ζελένσκι της Ουκρανίας, που παριστάνει τον ήρωα και οδήγησε τη χώρα του στον όλεθρο, προκαλώντας την εισβολή των Ρώσων και τις συνέπειες ενός καταστροφικού πολέμου. Και η στήριξη μεταφράζεται σε όπλα και δεκάδες εκατομμύρια,  χρησιμοποιώντας η κυβέρνηση αυτόν τον πόλεμο ως άλλοθι για τις σαρωτικές αυξήσεις στις τίμιος των καυσίμων και των τροφίμων! Εχουμε όμως και την Τουρκία, έναντι της οποίας επιδεικνύεται μιά ανεξήγητη ενδοτικότητα, όπως επισημαίνουν και ειδικοί αναλυτές, που δε θα μας βγει σε καλό, έχοντας στη χώρα μας και άγνωστο πόσες χιλιάδες λαθρομεταναστών, που δεν θέλουν να ενσωματωθούν. Μέχρι και το Έντι Ράμα της Αλβανίας «μας δουλεύει», τον χαϊδεύουμε, ενώ διώκει συστηματικώς τους εναπομείναντες Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο. 

 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr