Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2022
Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
akriveiaΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ στη Θεσπρωτία και τα ανά την Ηπειρο στελέχη της ΝΔ για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, του λιμένος Ηγουμενίτσας. Ξεκινά μιά νέα ελπιδοφόρος εποχή, λένε, για ολόκληρη την περιοχή. Δεν καθιστούν σαφή τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό από την Ιταλική εταιρία Grimaldi που πλειοδότησε με 84 εκατ. ευρώ. Αποφεύγουν ευσχήμως να πούνε ότι για να γίνει όπως είναι το λιμάνι ξοδεύτηκαν πάνω από 500 εκατ, ότι μαζί με αυτό δόθηκαν τα λιμάνια- καταφύγια Συβότων- Πλαταριάς και Σαγιάδας! Επί της ουσίας, παραχωρήθηκαν τα δυτικά τουριστικά παράλια της Ηπείρου, έναντι πινακίου φακής! Είχε προηγηθεί η πώληση της Εγνατίας οδού στην ΤΕΡΝΑ έναντι του ποσού των 1,5 δις, με το κόστος κατασκευής να έχει ανέλθει στα 6,5 δις!

ΤΑ ερωτηματικά που ανακύπτουν από την πώληση τα έθεσε προ ημερών με άρθρο του στον «Πρωινό Λόγο» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ.Αντώνης Μπέζας, στα οποία φυσικά και δεν πρόκειται να λάβει απαντήσεις. Όμως, όταν μιά χώρα φτάνει στο σημείο ή αναγκάζεται να ξεπουλάει όσο- όσο βασικές υποδομές της και μάλιστα στρατηγικής σημασίας, δεν είναι απλώς πτωχευμένη, αλλά και υποτελής. Θέλει- δε θέλει χάνει την ανεξαρτησία και κυριαρχία της, οι δε πολίτες μεταβάλλονται σε πιόνια εκείνων που αγοράζουν την Ελλάδα! Διότι, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, να είμαστε ρεαλιστές, αυτό συμβαίνει. Όλα τάλλα περί της νέας προοπτικής και επερχόμενης ανάπτυξης, είναι παραμύθια για να μην υπάρξει αντίδραση- που έτσι κι αλλιώς δε θα υπήρχε με όλους μας τρομοκρατημένους και αποχαυνωμένους.

ΚΑΙ λέμε για υποτέλεια και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, διότι: Την Κρήτη την ελέγχουν οι ΗΠΑ με τη βάση στη Σούδα, όπως και τη Βόρεια Ελλάδα με τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, το λιμάνι του Πειραιά οι Κινέζοι, 14 αεροδρόμια (και του Ακτίου) η Γερμανοί μέσω της Fraport, όπως και τον ΟΤΕ με την Deutsche Telekom, τους σιδηροδρόμους οι Ιταλοί με την Ferrovie, οι Αυστραλοί το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) δια της Macquarie asset management και τη ΔΕΗ κατά 80% ξένοι επενδυτές- μεταξύ αυτών και η Golman Sachs του γνωστού Τζώρτζ Σόρος και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου από τους Γάλλους με την εταιρία Binci consessions με μετοχικό κεφάλαιο 57,45%. Αυτές τις στρατηγικής και πρωτίστως εθνικής σημασίας υποδομές (με την Εγνατία οδό και τα λιμάνια της Θεσπρωτίας κλπ) συμφώνησε (υποχρεώθηκε) η Ελλάδα να τις πωλήσει, όταν έβαλε το πόδι του εδώ το Δ.Ν.Τ και φυσικά θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμη πωλήσεις, «κοψοχρονιά» όπως λέμε.

ΑΠΟΜΕΝΕΙ το νερό, κάποια αεροδρόμια ακόμη όπως των Ιωαννίνων, που θα πωληθεί, οικόπεδα- φιλέτα του Δημοσίου και κτίρια, για να ολοκληρωθεί η υποδούλωση της χώρας εις το διενεκές! Για αυτό και όσα σας περιγράψαμε ότι συνθέτουν την υποδούλωσή μας (προσθέστε και την εξάρτηση των αμυντικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία), έχουν άμεση με το τρομακτικό κόστος ζωής τον τελευταίο καιρό. Η ενέργεια στα ύψη, μαζί και τα τρόφιμα! Κι όταν στους πολίτες μιάς χώρας αποστέλλονται λογαριασμοί μεγαλύτεροι από τις απολαβές τους, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προοπτική, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε μέχρι τώρα. Διότι ο στόχος δεν είναι μόνο να ελέγχουν μιά χώρα ( την Ελλάδα εν προκειμένω που αποτελεί κάτι σαν «πειραματόζωο»), αλλά να ταπεινώσουν, να εξευτελίσουν και να καθυποτάξουν και τους πολίτες, που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής το καταφέρνουν!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ το Αιγαίο και ό,τι κρύβεται κάτω από τα νερά του μέσω της Τουρκίας που απειλεί με πόλεμο. Δεν τολμά η Ελλάδα (ή δεν την αφήνουν) να προβεί σε γεωτρήσεις και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ούτε στη στεριά! Στέλνουν εδώ εκατομμύρια αλλοδαπούς από όλα τα κράτη της γης, για να αποτελούν σε λίγα χρόνια μειοψηφία οι Έλληνες. Μεταβάλλουν τη χώρα μας σε «αποθήκη» εξαθλιωμένων μουσουλμάνων, που κάποια στιγμή ίσως εξεγερθούν. Δεν ορίζουμε τη μοίρα μας, αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι- δανειστές μας αποφάσισαν να τελούμε υπό καθεστώς «οικονομικής επιτήρησης» μέχρι το 2060. Με αυτά και πολλά άλλα, πιστεύει ακόμη κανείς ότι ...«η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», όπως κραύγαζε παλιότερα (ούτε και τότε βεβαίως ανήκε) ο διψασμένος για εξουσία δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 15/10/2022
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr