Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αύγουστος 2015
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
autokinito kolonakia2Πολύ απασχόλησε τα ΜΜΕ το γεγονός ότι πέντε αυτοκίνητα καρφώθηκαν στα "δόντια του καρχαρία", όπως αποκαλούνται στην αρχή του πεζοδρόμου της Μιηχ. Αγγέλου στα Ιωάννινα όπως και σε όλους τους πεζοδρόμους.

Ασφαλώς και δεν φταίνε τα "δόντια" αλλά η απροσεξία και ασχετοσύνη των οδηγών που καθώς έβγαιναν από το παρκινγκ του ξενοδοχείου Olympic έπεσαν επάνω τους.



Ereipia OrfeaΓι΄αυτό κακώς στρέφονται ορισμένοι κατά του παρκινγκ, που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, όπως λένε. Αυτό όπως λειτουργεί από το 1998 όταν κατεδαφίστηκε ο θερινός κινηματογράφος Ορφέας (φωτό) που είχε αγοραστεί από την ΟΛΥΜΠΙΚ ΑΕ της οικογένειας Σιούτη και τον αείμνηστο Νεζαμουντίν Μετκόμπεη (Ζάμο).

Οι αντιδράσεις για την κατεδάφιση ήταν σφοδρές και από πλευράς την τότε δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον κ. Ελευθέριο Γκλίναβο, που ήθελε να μείνει ως έχει ο χώρος ή αφού κατεδαφίστηκε ο κινηματογράφος να γίνει ένα κτήριο για πολιτιστικές δράσεις.

Από την άλλη οι αγοραστές δεσμεύονταν για την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας με υπόγειο παρκινγκ έχοντας την στήριξη του υποψηφίου τότε και μετά Δημάρχου κ. Αναστασίου Παπασταύρου.

Ξενοδοχείο δεν έγινε ακόμη και έμεινε ως χώρος στάθμευσης όχι μόνο των πελατών του ξενοδοχείου. Αυτά έτσι στα γρήγορα διότι πρόκειται για μεγάλη ιστορία και ακόμη δεν ξεκαθαρίστηκε αν είχε δίκιο ο κ. Γκλίναβος ή οι υπερασπιστές της άλλης πλευράς.
Όλα αυτά σίγουρα τα γνωρίζει καλά ο κ. Ντίνος Μουστακλής, αντιδήμαρχος εκείνη τη εποχή και πολλά θα είχε να προσθέσει.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr