Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούνιος 2015
mizesΟι εταίροι και οι εταίρες της ευρωπαϊκής Ένωσης μας μέμφονται ότι είμαστε διεφθαρμένοι. Πρωταγωνιστής σε αυτό το άθλιο παιχνίδι η Γερμανία που ζητεί να παταχθεί η διαφθορά.
Ας μην το αναλύσουμε και ας το θεωρήσουμε δεδομένο. Είμαστε λοιπόν διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι.
Όμως για να έχει συμβεί αυτό απαιτούνται δύο. Χρειάζεται και η σύμπραξη δεύτερου μέρους, εκείνου δηλαδή που διαφθείρει.
Τώρα έχουμε και λέμε: Η Siemens, εμβληματική γερμανική εταιρεία, έχει αποδειχτεί ότι έδωσε μίζες εκατομμυρίων σε πολιτικούς και κόμματα στη χώρα μας για να παίρνει δουλειές. Διέφθειρε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και μετά θρασύτατα χρηματοδοτούσε την Ελλάδα με 100 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Η BAYERN, γερμανική εταιρεία φαρμάκων, έδινε μίζες σε Έλληνες γιατρούς και στα Γιάννενα για να προωθεί τα παρασκευάσματά της.

Είχαν προηγηθεί άλλες γερμανικές εταιρείες με τα υποβρύχια που έγερναν, με ελαττωματικά άρματα μάχης και εξοπλισμούς που δωροδοκούσαν αποδεδειγμένα Έλληνες πολιτικούς, ενώ είχε συλληφθεί δωροδοκούμενος και ο προηγούμενος πρόεδρος της δημοκρατίας που αναγκάστηκε σε παραίτηση.

Όλα αυτά όμως μένουν έξω από κάθε κριτική, διότι θα θυμώσει η κ. Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε που καλύπτουν αυτά τα σκάνδαλα διαφθοράς αλλά απαιτούν από τους Έλληνες πάταξη της διαφθοράς, αυτοί οι διαφθορείς.

Καπάκι σ’ αυτά ήρθε και η και η καταγγελία ότι το ΔΝΤ πλήρωσε για δήθεν σεμινάρια μεγαλοδημοσιογράφους για να προωθούν τις θέσεις του και εκείνες των δανειστών, οπότε δε χρειάζεται να απορεί κανείς για τον ανελέητο βομβαρδισμό με σενάρια τρόμου.

Ασφαλώς και δεν υπάρχει άλλοθι για όσους δωροδοκήθηκαν, όπως δεν υπάρχει και για όσους δωροδόκησαν, άρα περιττεύουν τα μαθήματα ηθικής προς τους Έλληνες από τους ανήθικους.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr