Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάϊος 2015
albania1-630x400Θρασύτατη, προκλητική και ανιστόρητη η αλβανική ηγεσία. Εγείρει θέμα αλλαγής των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων και ζητεί να της δοθούν οι χάρτες με τα σημεία που θα γίνουν έρευνες για πετρέλαιο.
Το κακό ξεκίνησε όταν το 1986-87 ο κ. Κάρολος Παπούλιας, Υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, ήρε το «εμπόλεμο» με την Αλβανία, χωρίς όμως εκείνη να πράξει το ίδιο και άνοιξε τα σύνορα.

Η εμπόλεμη κατάσταση είχε κηρυχτεί όταν η Αλβανία συνέπραξε με τους Ιταλούς το 1940, κηρύσσοντας μαζί με τους Ιταλούς τον πόλεμο στη χώρα μας για να ξεσαλώσουν μετά την εισβολή των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941, οι Αλβανοτουρκοτσάμηδες με θηριωδίες στη Θεσπρωτία.

Η Αλβανία στηρίχτηκε από την Ελλάδα όσο δεν παίρνει. Και εκατομμύρια της έδωσε και εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες δέχτηκε από το 1991 και μετά και ναι είπε στη σύνδεσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα, ενώ μπορούμε να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις με αμοιβαίο όφελος, με τη στήριξη της Τουρκίας ζητεί αλλαγή των συνόρων και θέλει την Ήπειρο ακόμα και εδάφη έως τη Ναύπακτο, ονειρευόμενη τη μεγάλη Αλβανία.

Αν ζητήσουμε και μεις τη Βόρειο Ήπειρο και στείλουμε πίσω όσους Αλβανούς βρίσκονται στη χώρα μας, τι θα γίνει; Αφού οι γείτονες θέτουν τέτοια ζητήματα, ας του το ανταποδώσουμε και ας τους αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δυναμικά, έστω κι αν αυτό το θέμα εκτιμάται ότι εντάσσεται στα πλαίσια των εκβιασμών που δέχεται η χώρα μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr