Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάϊος 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
krisiΠέρασε και το Πάσχα. Η υπό του πρωθυπουργού διακηρυχθείσα έξοδος από την κρίση, δεν έγινε. Το κακό είναι ότι επέμενε και ο Καμμένος, ότι την πρωτομαγιά η Ελλάδα θα επιτύγχανε το... θαύμα.
Η διαπραγμάτευση... συνεχίζεται. Σκαλώνει, όπως λένε, στην ιταμή απαίτηση των δανειστών, ναι ψηφιστούν προληπτικά μέτρα 3,5 δις!
Σε αυτό έχει δίκιο η κυβέρνηση που αντιδρά. Θα πρόκειται για εξευτελισμό της, αν δεχτεί (που θα αναγκαστεί να δεχτεί) τον εκβιασμό και μαζί σύνθλιψη των μετά βίας ζώντων Ελλήνων.
Φυσικά η απαίτηση προβάλλεται με το επιχείρημα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Εντάξει, είναι αναξιόπιστη. Ανίκανη. Αυτοσχεδιάζει και τα έκανε όλα σαν τα... μούτρα της. Δημιούργησε αδιέξοδα. Έφερε τους πολίτες σε απόγνωση, αφού πρώτα τους τροφοδότησε με υποσχέσεις και ελπίδες.
Τίποτε όμως δεν μπορεί να δίνει το δικαίωμα στα κοράκια, στους διεθνείς τοκογλύφους να θέλουν να μας γελοιοποιήσουν και να μας εξοντώσουν. Ζητούν απόλυτη υποταγή.Πόση ακόμη;
Ξέρετε όμως τι κάνει εντύπωση; Η σιωπή επί του θέματος των κομμάτων της αντιπολίτευσης! Δεν μας λένε αν συμφωνούν ή όχι. Επικρίνουν την κυβέρνηση για πολλά και καλά κάνουν. Αλλά στο ζήτημα της λήψης προληπτικών μέτρων (αν δεν αποδώσουν τα άλλα!) θα έπρεπε όλα μαζί να αντιδράσουν, στηρίζοντας τους πολίτες και να διαμηνύσουν στους δανειστές, ότι η απαίτησή τους είναι πρωτοφανής, εξωφρενική και απαράδεκτη.
Δεν το κάνουν όμως, πονηρά σκεπτόμενα και προπαντός η ΝΔ. Άσε, σου λέει, να εξευτελιστεί η κυβέρνηση, να πάρει όσο γίνεται σκληρότερα μέτρα, να εξοργιστεί ο λαός, να πέσει η κυβέρνηση, να έλθουμε εμείς στην εξουσία!
Είναι η λογική του καραγκιόζη. Τον έδερνε ο Μπαρμπα-Γιώργος και εκείνος σκέφτονταν: θα με δείρει, θα ιδρώσει, θα πάθει πνευμονία και θα πεθάνει!
Αν με αυτή την λογική πιστεύουν ότι η εξουσία τους περιμένει, μάλλον κάνουν λάθος. Αλλά και έτσι να γίνει, δεν πρέπει να υπερασπιστούν την χώρα και τους εξαθλιωμένους πολίτες;
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr