Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Δεκέμβριος 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Tsipras na dioxneiΔΕΝ ήταν και το καλύτερο θέαμα να "βγαίνει από τα ρούχα του" ο πρωθυπουργός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ότι είχε να αντιμετωπίσει οργισμένους αγρότες, δεν θα πει πως δικαιολογημένα έδιωξε από την αίθουσα δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και συμπεριφέρονταν ως να είχε χάσει τον έλεγχο.
ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι η ειδυλλιακή περίοδος της σχέσης του με την πλειοψηφία των πολιτών, πέρασε ανεπιστρεπτί. Ο ημέρες που τον αποθέωναν, προσδοκώντας στην υλοποίηση των εξαγγελιών του και των δήθεν αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξουν.
ΔΕΝ θα αναλύσουμε τα "πισωγυρίσματα" τα οποία δεν έχουν τελειωμό. Ο λαός άκουγε για... μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει καλά τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας. Έτσι του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, που λέμε, όταν είδε να έρχονται τα πάνω - κάτω και την ζωή του να γίνεται σκέτη κόλαση.
ΓΙΑ να βγει λοιπόν από το αδιέξοδο ο σύντροφος Αλέξης, επινόησε την παροχή της... 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους! Απέφυγε να πει ότι πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα. Ακούγονταν καλύτερα το 13η σύνταξη και πίστεψε πως θα κάμψει την λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία πλέον έχει κορυφωθεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ απάτη γι άλλη μια φορά! Ο κ. Τσίπρας μετά των συνεργατών - συντρόφων του, επιδόθηκε στην προσφιλή τους μέθοδο της παραπλάνησης. Και άντε να πούμε ότι εν τη ρύμη του λόγου του ξέφυγε τα περί της...σύνταξης. Γνώριζε όμως πολύ καλά ότι τα ψίχουλα που θα μοίραζε, θα τους έπαιρνε την επόμενη ημέρα!
ΠΩΣ; Τον τρόπο τον ζουν ήδη οι συνταξιούχοι. Ήδη τους πετσόκοψαν το ΕΚΑΣ και από το νέο έτος θα υποστούν νέες μειώσεις των κουτσουρεμένων συντάξεών τους! Σήμερα δηλαδή θα πάρουν το βοήθημα και από αύριο θα τους παίρνει αλλιώς! Αυτή την ξετσίπωτη πολιτική έχει απαίτηση ο πρωθυπουργός να χειροκροτήσουν οι πολίτες; Να ευχαριστήσουν οι καταληστευθέντες τον αδίστακτο ληστή τους;
ΕΙΝΑΙ, είπε, δικαίωμά μας να μοιράσουμε στον λαό το πλεόνασμα! Ποιό πλεόνασμα και από πού; Αυτό που προέκυψε από την λεηλασία του; Από την πρωτοφανή φοροεπιδρομή και φοροείσπραξη, που σημαίνει απώλεια αποδοχών και περιουσιών; Το μοιράζει για να το ξαναπάρει με χειρότερης μορφής φορολογία και πιο σκληρά μέτρα.
ΜΗΝ ακούτε τι λέει. Αυτά τα έχει υπογράψει, συμφωνώντας σε όλα με τους δανειστές και σε ακόμη περισσότερα θα πει ναι σε εκείνους και δήθεν όχι για εσωτερική κατανάλωση. Για να έχουν να λένε δηλαδή τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, ελπίζοντας ότι θα πείσουν για το αγαθό και φιλολαϊκό των προθέσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ πως έφτασαν στο σημείο να μας θεωρούν τόσο ηλίθιους, ώστε να πανηγυρίσουμε για την... ελάφρυνση του χρέους κατά 46 δις το 2060! Και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν όσα έχουν υπογραφεί και εφ όσον ανακάμψει η οικονομία μας! Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να πιστεύει αυτά τα χονδροειδή παραμύθια; Αποκλείεται εκτός κι αν έχει έλθει από άλλον πλανήτη...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr