Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Δεκέμβριος 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kalpesΘΑ πάμε ή όχι σε εκλογές; Υπάρχουν μήπως και χειρότερα από αυτά που ζούμε; Πότε θα τελειώσει το μαρτύριο; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα απασχολούν τους νεόπτωχους και μη Νεοέλληνες! Ως να έχουμε λύσει όλα τά άλλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε ως να αφορούν κάποιους άλλους κι όχι εμάς. Γιά αυτό και ζούμε σε μιά κατάσταση αφασιακή, βυθισμένοι σε μιά ανεξήγητη... ευδαίμονα αμεριμνησία!

ΑΣ παρακάμψουμε τα ερωτήματα δεδομένου ότι η απάντησή τους είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Να μείνουμε στα πιό απλά και καθημερινά, που όμως έχουν ρημάξει την ζωή μας. Οπως π.χ. η προστασία της πρώτης κατοικίας από την βουλιμική διάθεση των τραπεζών και της εφορίας. Ξεχάστε την! Καμμιά προστασία για τίποτε και μόνο με δικαστικές αποφάσεις, ίσως αποτρέψετε προσωρινώς το μοιραίο.

ΕΔΩ και δυό χρόνια ψηφίστηκε στην Βουλή από όλα τα κόμματα (πλήν του Κ.Κ.Ε), ότι σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, τότε θα λαμβάνονται εναντίον του όλα τα "προβλεπόμενα " μέτρα. Αλλωστε το λένε και οι τράπεζες στις επιστολές που στέλνουν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις κυβερνητικές αποφάσεις! Είναι, δυστυχώς, πολύ πιό ισχυρές απ' ό,τι μπορεί να υποθέτετε.

ΤΟ κακό είναι ότι οι νόμοι μοιάζουν, όπως έλεγε και ο Σόλων, με τον ιστό της αράχνης. Πιάνει τα μικρά έντομα, ενώ τα μεγάλα τον σπάνε και ξεφεύγουν! Εδώ όμως, διαχρονικώς παρατηρείται επιπροσθέτως και το να μην έχουν εφαρμογή για ό,τι αφορά όσους βρίσκονταν και βρίσκονται στην εξουσία. Ως οι νόμοι να υπάρχουν μόνο γιά να εφαρμόζονται από τους πολίτες. Οχι, για κανένα λόγο δεν γίνονται γιανα  εφαρμόζονται απο το κράτος μας, αυτό το έκτρωμα που το βάφτισαν έτσι και μας καταδυναστεύει!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ, έχουμε πολίτες δύο, τουλάχιστον, ταχυτήτων! Δείτε γιά παράδειγμα τους βουλευτές, που ενώ νομοθετούν μέτρα λιτότητας, μειώσεις μισθών και συντάξεων γιά τον λαό και εν ονόματί του, εξαιρούν τους εαυτούς τους και τους δικαστικούς - ναι, αυτούς που έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια!! Δεν είναι λαϊκισμός, όπως θα πουν, να τους κρίνουμε. Το Σύνταγμα, που αναφέρεται στην αρχή της ισονομίας των πολιτών, δεν κάνει πρόβλεψη γιά τέτοιους διαχωρισμούς. Τους κάνουν βεβαίως όσοι βρίσκονται κάθε φορά στην εξουσία.

ΑΝ επιμένω στο θέμα είναι διότι είναι αδιανόητο να πετσοκόβουν τους μικροσυνταξιούχους και οι μη επανεκλεγέντες βουλευτές - βολευτές να παίρνουν αυτές τις ημέρες μιά παχυλή αποζημίωση! Ετσι εικοσιοχτώ πρώην βουλευτές με μιά θητεία θα πάρουν εφάπαξ από 75.728 ευρώ και με δυό από 185.154 ευρώ! Αυτό δεν χωράει σε καμμιά λογική και ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, που είχε δεσμευτεί γιά κατάργηση κάποιων προνομίων, θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα.

ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν συμμεριζόμαστε την άποψη του συνταγματολόγου - πολιτικάντη, σφαγέα των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων, κ.Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι οι βουλευτές πρέπει να ζούν αξιοπρεπώς! Δηλαδή, αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα δεν το έχουμε όλοι οι άλλοι; Η σωτηρία της χώρας, την οποία επικαλούνται όλοι, είναι υπόθεση όλων ημών των πληβείων, αλλά όχι των εθνοπατέρων και εθνομητέρων;

ΕΤΣΙ φαίνεται! Διότι δεν είναι ούτε των δικαστικών. Γι αυτό και το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη (αρ.απόφασης 1468/2016) ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς εξαιρούνται από την υποχρέωση αναφοράς στο πόθεν έσχες των τιμαλφών και χρημάτων που έχουν στο σπίτι τους! Εκριναν ως παράνομη και αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση με βάση τον νόμο, αλλά συνταγματικά ισχυρή γιά τους "άλλους" Ελληνες!

ΝΑ θα σας απασχολήσω με τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, που παραμένουν ανέγγιχτα; Δηλαδή, πάνω από τρείς χιλιάδες τον μήνα, δεκαέξη μισθοί και συντάξεις, δύο εφάπαξ περί τις 250.000 ευρώ και πάει λέγοντας! Λέω εν ολίγοις, ότι αυτές οι ιστορίες πρέπει να τελειώνουν. Πώς όμως; Βλέπετε κανένα από τα κόμματα δεν λέει λέξη. Ούτε καν η Ν.Δ που διεκδικεί πάλι την εξουσία δεν ξεστομίζει ο,τιδήποτε μπορεί να διαταράξει την μακαριότητα των εχόντων και κατεχόντων, που έλεγε και ο κ. Σημίτης!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr