Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Δεκέμβριος 2016
Ρίχνουμε φως στις επινοήσεις τους...
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kotesΟι βουλευτές, που όταν καλούνται να ψηφίσουν εξοντωτικά μέτρα συμπεριφέρονται ως κότες, για τα δικά τους συμφέροντα αποδεικνύονται... αετονύχηδες! Διαβάζοντας τα πόθεν έσχες τους (ο Θεός να τα κάνει), διαπιστώνονται απίθανες επινοήσεις, που λίγο απέχουν από πρακτικές κομπιναδόρων - και όποιος θίγεται μπορεί να κάνει μήνυση ή αγωγή, γιά να ενισχύσει το... πενιχρό βαλάντιό του. Η συντριπτική πλειοψηφία τους δηλώνει πολύ λιγότερες καταθέσεις το 2014 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, κάποιοι δε ελάχιστα ποσά.
Να τα ξόδεψαν, αποκλείεται, αφού όλα πληρωμένα είναι! Διότι πέραν του μισθού τους των 6.190 ευρώ, με την συμμετοχή τους σε επιτροπές και την επιδότηση γραφείων, υπαλλήλων, τηλεφώνων, ενοικίου, αυτοκινήτου, εισιτηρίων και ταχυδρομικών τελών, ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή περί τις 180.000 ετησίως με το 75% αφορολόγητο!- και γιατί αυτοί αφορολόγητο και όχι οι "άλλοι" πολίτες;
Η εξήγηση μπορεί να είναι μόνο τούτη: Δεν τα αφήνουν στις τράπεζες, διότι φοβούνται ενδεχόμενη χρεοκοπία ή γενικευμένη εφαρμογή των capital controls ή πιθανού "κουρέματος" των καταθέσεων!
Βλέπετε πως ούτε οι ίδιοι πιστεύουν τις κοτσάνες που λέει ο πρωθυπουργός και οι ίδιοι, πολύ περισσότερο εκείνου του βλακώδους να πάρουν τα χρήματα από τα σπίτια και να τα πάνε στις τράπεζες.
Προσέξαμε όμως και κάτι άλλο. Ολος ο κόσμος έχει έναν, δύο άντε τρείς τραπεζικούς λογαριασμούς. Τούτα εδώ τα σαϊνια - πότε πρόλαβαν οι πιό καινούργιοι και... ξύπνησαν, είναι να απορεί καθένας μας - έχουν χάσει το μέτρημα!
Έχουν από έξι - οι λιγότεροι- μέχρι και... τριανταοχτώ!!! Δεν το πιστεύτε; Δείτε ενδεικτικά τι γίνεται στην Ηπειρο και θα καταλάβετε:
Γιάννης Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ) 12, Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ) 7, Γιάννης Στέφος (ΣΥΡΙΖΑ) 14, Μερόπη Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) 14, Κώστας Τασούλας (Ν.Δ.) 7, Ολγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ - Αρτα)... πλήθος ,λέει, λογαριασμών στις τράπεζες, Βασίλης Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ- Αρτα) 6, Γιώργος Στύλιος (Ν.Δ - Αρτα) 17, Σέργιος Γιαννάκης (Ν.Δ- Πρέβεζα) 38 (!!!), Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ- Πρέβεζα) 8, Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ- Θεσπρωτία) 5 και Βασίλης Γιόγιακας (Ν.Δ - Θεσπρωτία) 16!!!
Σε ό,τι αφορά τα ποσά που δηλώνουν, μόνο ο Κώστας Μπάρκας φαίνεται πιό ειλικρινής με 150.000 ευρω, ενώ όλοι οι άλλοι από... 16 ευρώ η Γεροβασίλη μέχρι 68.000 ο Κώστας Τασούλας, 60.000 ο Γιώργος Στύλιος και από 4.000 έως 20.000 οι άλλοι....
Τι τους θέλουν τόσους λογαριασμούς; Τι είναι... βιομήχανοι και εφοπλιστές; Μάλλον είναι κάτι καλύτερο, αφού ασκούν το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα στην Ελλάδα, ενθυλακώνοντας χιλιάδες ευρώ γιά να μας... αλλάζουν τον αδόξαστο στους φόρους και να μας καταστρέφουν!
Αναπάντητο το ερώτημα για πολλούς, αλλά υπάρχει εξήγηση. Έχουν σε καθένα, διαφορετικών τραπεζών, από ελάχιστα ποσά για να είναι σίγουροι οτι δεν θα τα χάσουν σε περίπτωση κράχ του τραπεζικού συστήματος και για μη βρίσκει κανείς άκρη. Εκτός κι αν έχουν εκείνοι άλλη, πειστική, εξήγηση την οποία αναμένουμε, με την έκφραση της εκτίμησής μας στην προσωπικότητά τους.
Αυτοί είναι οι... "σωτήρες" της χώρας (γενική η αναφορά), που πολλοί από αυτούς έχουν εξελιχθεί σε "τσακάλια", χώρια εκείνοι που τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού για να τα σιγουρέψουν, με όλους εμάς τους ηλίθιους να καθόμαστε εδώ, να παλεύουμε, για να ζούν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr