Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούνιος 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
nd logoΧάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα στη ΝΔ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα Γιάννινα, όπως ίσως είναι ήδη γνωστό.
Πολλά από τα στελέχη που είτε συμμετείχαν είτε αναδείχθηκαν από τις εσωκομματικές διαδικασίες, διακρίνονται για τον αριβισμό τους - γνώρισμα των περισσοτέρων ανά την Ήπειρο και την χώρα!
Συμπεριφέρονται ως να επιθυμούν να αναρριχηθούν το ταχύτερο δυνατόν στα αξιώματα, διαγκονιζόμενα ποιο θα πρωτοπιάσει θέση στα "στασίδια" της αναμονής, για το ενδεχόμενο που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.
Όχι, δεν έχουν καμιά αναστολή. Για αυτό δεν ντρέπονται και να αυτοεξευτελίζονται. Χωρίς να έχουν να επιδείξουν κανένα αγώνα, χωρίς να έχουν "ματώσει", χωρίς στοιχειώδες ιδεολογικό υπόβαθρο, επιδίδονται και σε δημόσιες αντιπαραθέσεις και κοκορομαχίες, όπως ευστόχως έγραφε και το Epirusin, για να εξοργίζονται και να παραμερίζουν οι σεμνοί και πραγματικοί αγωνιστές.
Ξενίζει ο όρος αριβισμός; Πάρτε για παράδειγμα τον κ. Γιάννη Παπαγιάννη. Πρόεδρος της Ν.Ε του ΛΑΟΣ και υποψήφιος βουλευτής του, δεν δίστασε να δεχτεί να ορισθεί... εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στα Γιάννινα!
Και καλά εκείνος, που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικός τυχοδιώκτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Βασιλείου πώς πήρε τέτοια απόφαση; Και τα μέλη της, πως το ανέχτηκαν; Τι νομίζουν ότι μπορεί να πει αυτός ο άνθρωπος;
Αχταρμάς, μέσα στον οποίο βουλιάζει έτερος των διορισθέντων ως υπεύθυνος επικοινωνίας και σχεδιασμού, ο κ. Χάρης Λαζάνης, πού δείχνει ότι... πρέπει πάση θυσία να γίνει βουλευτής ή κάτι τέλος πάντων!
Αν προχωρήσουμε θα συναντήσουμε πολλά φαινόμενα πολιτικού "ταλιμπανισμού" και αμοραλισμού.
Δείτε τον κ. Σάκη Βλέτσα που διεκδίκησε την προεδρία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Ήταν ένα μέλος της ΝΔ, χωρίς ιδιαίτερη εμπλοκή στα εσωκομματικά, με μόνη εξαίρεση ότι διετέλεσε δήμαρχος Ζίτσας ένα φεγγάρι, για να στηρίξει στην συνέχεια στον Δήμο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Γαρδίκο, στον συνδυασμό του οποίου συμμετείχε ο συνεργάτης του κ. Μιχάλης Μπίγγος, μαζί με άλλους "δικούς" του, παλιό στέλεχος και καλός αγωνιστής της ΝΔ, που κι αυτός είχε μπει στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΟΔΕ, μέχρι που αποχώρησε.
Εν τώ μεταξύ, στο εσωκομματικό παιχνίδι εμπλέκονται με... απαιτήσεις οι κ.κ. Παντελής Κολόκας και Γιάννης Λιόντος, που συνεργάστηκαν με τον κ. Θωμά Μπέγκα, ο οποίος τους έκανε αντιδημάρχους! Εδώ ο πολιτικός αμοραλισμός βρίσκει την απόλυτη δικαίωση, με την κατάργηση κάθε πολιτικής ηθικής και αξιολόγησης.
Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει. Όχι μόνο αυτοί, αλλά και πολλοί άλλοι, προσδοκώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει και η Ν.Δ θα γίνει εξουσία, σπεύδουν να διαλαλήσουν ότι είναι έτοιμοι και ικανοί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πάντοτε για το καλό μας και αυτό της Ελλάδας.
Πιστεύουν ότι είναι προνομιούχοι, όπως οι Σαμουράι που πίστευαν ότι ήταν η προνομιούχος τάξη της Ιαπωνίας. Μόνο που εκείνοι ήταν πολεμιστές και αυτοκτονούσαν κάνοντας "χαρακίρι" για λόγους ευθιξίας.
Εδώ έχουμε περίεργα φαινόμενα, ηλίθιας αλαζονείας, παχυδερμισμού, σπουδαρχισμού, έως και μηδενισμού αξιών. Αν αυτά δεν μπορέσει να ελέγξει ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, (εν ονόματι του οποίου φέρονται να δρουν όλα τα πολιτικά μορμολύκεια) πιστεύουμε ότι τζάμπα παιδεύεται.
Διότι αν πρόκειται να γίνει εξουσία η Ν.Δ και κάποιοι τύποι (που από τώρα ίππευσαν την κάλαμον) αρχίσουν να συμπεριφέρονται ως να είναι οι... Εκλεκτοί και όλοι οι άλλοι οι πληβείοι και υποτελείς, ας λείπει το βύσσινο. Τέτοιους έχουμε και τώρα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr