Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούνιος 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
SismanidisΤαραχή χτες στη Ν.Δ που δεν λέει να κοπάσει. Το άρθρο μας για όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο της κομματικής οργάνωσης των Ιωαννίνων, προκάλεσε σε πολλούς ικανοποίηση και σε άλλους , στα ενδότερα, οργή εναντίον μας.
Η αλήθεια όμως είναι δυνατότερη των υλακών που εκβάλουν οι ορκισμένοι επίδοξοι θεσιθήρες, που δεν σέβονται τίποτε και δρουν ως η Ν.Δ να ιδρύθηκε άμα τη αφίξει τους στο ιστορικό κόμμα και δεν σέβονται τίποτε. Ούτε τους παλιότερους αγωνιστές, ούτε καν τις προσδοκίες των πολιτών, που συνθλίβονται από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Εν τω μεταξύ η δυσαρέσκεια των απλών μελών και οπαδών, εξ αιτίας των συμπεριφορών που περιγράφουμε, μεγαλώνει και αυτό δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται οι υψιπετείς αιθεροβάμονες, που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, φουριόζοι κομματικοί νεοσσοί, ούτε όμως και η ηγεσία της Ν.Δ.
Το λέμε διότι αν ήταν διαφορετικά δεν θα επέλεγε να μεταβάλλει σε πολιτικομματικό... επιμορφωτή - καθοδηγητή για τα Γιάννινα και την Ήπειρο ,τον κ. Σωκράτη Σισμανίδη, γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Πρόκειται για την χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού και αριβισμού. Με την Ν.Δ ασχολήθηκε ενεργα πρώτη φορά με την εμπλοκή του στις εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες εξελέγη στη ΝΟΔΕ και κατόπι στην Πολιτική Επιτροπή. στην προηγούμενη σύνθεση της ΝΟΔΕ ορίστηκε Τομεάρχης Υγείας, αλλά μετα απο λίγο εξαφανιστηκε, αφήνοντας να εννοηθεί, όπως λένε, οτι δεν τον εκφράζει η ΝΔ και εμφανίστηκε λιγο πριν τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές.
Πριν από αυτό πολλοί λένε, οτι στήριζε τον Συριζα όπως και η οικογένειά του, παρότι το 2010 ήταν υποψήφιος ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο Γιατρών προσκείμενο στη ΝΔ.
Ασφαλώς και η Ν.Δ έπρεπε να τον δεχτεί, αλλά ας περνούσε πρώτα ένα χρονικό διάστημα ως απλό μέλος και μετά να αξιοποιηθεί. Ας παραδειγματίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πού όπως φαίνεται δεν φλέγονταν από επιθυμία να εκτοξεύσει στην κορυφή τον φιλόδοξο γιατρό.
Θα μπορούσε λοιπόν, να υποθέσει οιοσδήποτε ότι ο κ. Σισμανίδης, δραπέτευσε από εκεί για αυτόν τον λόγο, βρίσκοντας ανοιχτές τις πόρτες της Ν.Δ, όπου τώρα κάποιοι καμαρώνουν για το "λαχείο". Μπορεί βεβαίως να είναι όντως τέτοιο, αλλά πώς είναι δυνατόν κάποιος με τόσο λίγο καιρό στη Ν.Δ να είναι ιδεολογικός καθοδηγητής, που ίσως κιόλας να μην γνωρίζει καλά-καλά το καταστατικό και τις ιδεολογικές της αρχές;
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr