Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Elisaf Giannena Nea EpoxiΣε μια αναμέτρηση θρίλερ , με ποσοστό 50,33% έναντι 49,67 % του κ. Θωμά Μπέγκα, δήμαρχος των Ιωαννίνων εξελέγη ο κ. Μωυσής Ελισάφ με μια διαφορά 235 ψήφων και την αποχή στο 50% περίπου, τον οποίο και συγχαίρουμε.
Πρόκειται για τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, όπως άλλωστε επισημαίνουν τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες (που προεκλογικά του έκαναν εκτενή αφιερώματα), αλλά και τοπικοί υποστηρικτές του.
Μάλιστα δε τονίζουν ότι, συν τοις άλλοις, πρόκειται για την εκπλήρωση ενός ιστορικού χρέους των Γιαννιωτών, έναντι της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αναφερόμενοι στην εξόντωση των συμπολιτών Εβραίων από τους Ναζί το 1943.
Όλα αυτά όταν τα αναφέρουμε εμείς, είμαστε... ρατσιστές και... φασίστες, ενώ εκείνοι, απλώς... γράφουν ιστορία!
Ο κ. Ελισάφ είναι καθηγητής παθολογίας, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας των Ιωαννίνων και μέλος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.
Απομένει τώρα να διαμορφωθεί η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή ποιοί θα συνεργαστούν με ποιούς, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα δούμε περισσότερα για το τι μέτρησε στην ήττα του κ. Μπέγκα, με πρωτοκλασάτα στελέχη του να έχουν καταποντισθεί.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr