Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
mitsotakis kiriakos 2ΜΕ την ολοκλήρωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων από τα κόμματα, οδεύουμε προς την τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πρόκειται για την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, που πρέπει να "διεκπεραιωθεί" χωρίς παρατράγουδα. Διότι η χώρα έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και δη εθνικά, όπως αυτό με την Τουρκία, τους εξτρεμιστές της Αλβανίας, μηδέ εξαιρουμένου και εκείνου των Σκοπίων, που τα βάπτισαν... Μακεδονία!

ΣΕ όλα αυτά επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είμαστε μόνοι. Οι προσδοκίες ότι θα παρέμβουν κάποιες δήθεν φιλικές δυνάμεις και έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα, είναι ανεδαφικές. Καλές είναι οι διπλωματικές κινήσεις, αναγκαίες οι συμμαχίες, αλλά ισχύει πάντοτε το... "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Που, στην περίπτωσή μας, θα πει ότι πρέπει να θωρακιστεί η χώρα, να είναι έτοιμη για να τα καταφέρει μόνη της και πάνω από όλα να γίνει μία "γροθιά " το εσωτερικό μέτωπο.

ΘΑ λέγαμε ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο όλων. Εναπόκειται δε πρωτίστως στα κόμματα να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα επειγόντως. Έπρεπε ήδη να είχε συγκροτηθεί, έστω ατύπως, ένα είδος Εθνικού Συμβουλίου. Αλλά πως να γίνει, όταν οι πολιτικοί αρχηγοί σχεδόν δε μιλιούνται μεταξύ τους και αδυνατούν να συνεννοηθούν και για τα πλέον ασήμαντα; Δε βλέπετε που έχουν αχρηστεύσει και αυτό το περίφημο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην είναι σε θέση να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες;

ΣΕ όλα αυτά υπάρχει βαρύτατη ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που επί τέσσερα χρόνια καλλιεργούσε την αίσθηση ότι η Τουρκία είναι "φίλη χώρα" και δυστυχώς επ' αυτού οι ...Τουρκολάγνοι της Αριστεράς δε σήκωναν κουβέντα! Μάλιστα δε καθύβριζαν και διέσυραν όποιον διανοούνταν να εκφέρει αντίθετη άποψη. Τώρα βεβαίως ελπίζουμε, έστω και την ύστατη ώρα, να συνειδητοποίησαν ότι "απέναντι" έχουμε μία εχθρική χώρα, που επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία και μάλιστα χωρίς προσχήματα. Ότι μας στέλνει κατά χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, που είναι άγνωστο τι θα κάνουν σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής!

ΛΕΜΕ ότι ελπίζουμε, διότι δεν είμαστε απολύτως σίγουροι αν η απερχόμενη κυβέρνηση και τα στελέχη της, έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Άλλωστε πολλοί εξ αυτών συμπεριφέρονται ακόμη ως ευτυχείς ανόητοι και κάποιοι άλλοι πιο... "Αριστεροί", αφήνουν να εννοηθεί ότι δε... χάλασε κι ο κόσμος αν οι γείτονες συμπράξουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο, έχοντες δήθεν κι εκείνοι... δικαιώματα επί αυτών και πως... αμαρτία είναι να μην έχουν κι ένα θαλάσσιο κομμάτι δικό τους! Έτσι, για να μην... ασφυκτιούν και στενοχωριούνται τα "φιλαράκια" μας.

ΚΑΠΩΣ έτσι, επιπόλαια και προφανώς ανεύθυνα, αλλά εθνικά κατάπτυστο, αντιμετωπίζουν και τις εξωφρενικές, προκλητικά εξοργιστικές, απαιτήσεις όχι μόνο των εξτρεμιστικών ομάδων, αλλά κι αυτής της κυβέρνησης της Αλβανίας. Δεν τους ενοχλεί που αρπάζουν τις περιουσίες Ελλήνων όπως στη Χειμάρρα, που διώκονται απηνώς ακριβώς επειδή επιμένουν να είναι Έλληνες, που οι απόγονοι των εγκληματιών και δοσιλόγων Τσάμηδων ζητούν να ξαναγυρίσουν στη Θεσπρωτία, ούτε καν που διεκδικούν οι Αλβανοί την Ήπειρο!

ΤΙ, μας λένε, θα φοβηθούμε μία μικρή χώρα; Μα δεν είναι μόνη! Πίσω από όλα αυτά τα καμώματα βρίσκεται η Τουρκία! Που έχει φτιάξει το λεγόμενο "μουσουλμανικό τόξο" και σιγά - σιγά το μετατρέπει σε... τανάλια! Όσοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες προς τον Ελληνισμό, το Έθνος. Το ίδιο ισχύει και με τα Σκόπια, τη δήθεν "Βόρεια Μακεδονία" που οι Σλάβοι τη λένε απλά "Μακεδονία"! Γιατί έτσι γουστάρουν, σε πείσμα όσων ακόμη αιθεροβατούν και επιμένουν ότι επρόκειτο για μια συμφωνία που... βοήθησε την Ελλάδα! Το πως, μένει ανεξήγητο!

ΔΕΝ είναι όμως μόνο τα εθνικά θέματα, αλλά και όσα αφορούν την οικονομία, την επιβίωσή μας. Τα παραμυθάκια περί εξόδου από τα μνημόνια, επιστροφής στην κανονικότητα, ερχομού της ανάπτυξης και άλλα τέτοια εξόχως διασκεδαστικά, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των παραληρούντων από τον βέβαιο αποχωρισμό της εξουσίας, η οποία αποθράσυνε και τους πλέον ασχέτους να ομιλούν ως ειδικοί και... σωτήρες. Ας ρίξουν μία ματιά στην αγορά και ίσως συνέλθουν.

ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, μέγα εθνικό θέμα να ξαναβρούμε οι Έλληνες την αυτοπεποίθησή μας, να δούμε μιά κυβέρνηση σοβαρή, που να χειρίζεται με υπευθυνότητα και τα της οικονομίας. Και αυτή η κυβέρνηση σίγουρα δεν είναι το Αριστερό πολιτικό μόρφωμα που διέλυσε τη χώρα, αλλά που διακρίνεται για τις επιδόσεις του στην ανοχή προς τον εξτρεμιστικό Αριστερό χώρο. Μπορεί να είναι η Ν.Δ. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Δημοσιεύθηκε στον "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ", το Σάββατο 22/06/19
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr