Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
allodapoi 1ΜΕ ένα μικρό σχόλιό μας, που δημοσίευσε ο "Πρωινός Λόγος" πριν από λίγες ημέρες, με αιχμηρό τρόπο στηλιτεύσαμε την ευδαίμονα. αμεριμνησία, με την οποία αντιμετωπίζουμε στην Ήπειρο το πολύ σοβαρό θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αποστολής εδώ εν είδη "συσκευασμένων προϊόντων", αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων. Η περίπτωση όμως δυστυχώς δεν προσφέρεται για δηκτική χιουμοριστική αντιμετώπιση. Ούτε για "χαλαρή" συζήτηση και φωτογραφίες με χαμόγελα χαζοχαρούμενων "εκπροσώπων" μας, που νομίζουν ότι τάχα προσφέρουν υπηρεσίες.

ΜΠΟΡΕΙ να φαίνεται ότι οι πολίτες δεν αντιδρούν, αλλά ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Συνεπώς απαιτείται άμεσα συντονισμός όσων δηλώνουν "αρμόδιοι" και για αυτό η πρόταση του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου" κ. Σπύρου Ριζόπουλου, να συνεργαστούν όλες οι παρατάξεις για την εξεύρεση της πιο πρόσφορης λύσης, είναι απολύτως σωστή και βρίσκει ανταπόκριση. Διότι είναι εξοργιστικά απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά αυτό το καυτό ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ γιατί το λέμε, ξεκινώντας από την κυβερνητική απόφαση να αποσυμφορηθούν τα νησιά και να διασκορπιστούν οι λαθρομετανάστες σε όλη τη χώρα - και στην Ήπειρο φυσικά, όπου ήδη ήρθε η πρώτη φουρνιά. Λάθος! Αντί να ανακοπεί η "εισβολή" και να απελαθούν όσοι παρανόμως ήρθαν, γεμίζουν τη χώρα με τους εισβολείς, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Το επιχείρημα ότι είμαστε... πολυπολιτισμική χώρα και έτσι "ανανεώνεται" και ο πληθυσμός που γηράσκει, το θεωρούμε επιεικώς ως βλακώδες. Ότι αλλοιώνεται η σύνθεση του πληθυσμού και η εθνική φυσιογνωμία, δεν τους ενδιαφέρει!

ΤΟ προσπερνάμε αυτό, για να δούμε τη συνέχεια και το αλαλούμ που επικρατεί: Κάθε "φορέας" κινείται χωριστά από κάθε άλλο! Αλλιώς π.χ η Περιφέρεια (αν σχεδιάζει κιόλας, κάτι που δεν έγινε γνωστό), και αλλιώς ο Δήμος Ιωαννιτών. Ναι, έτσι "ξεκάρφωτα", χωρίς κάποιο σοβαρό σχέδιο και εκεί στο Δήμο, αποφάσισαν, μαζί με τους εκπροσώπους ΜΟΝΟ των περίφημων ΜΚΟ, που φαίνεται να κάνουν κουμάντο, να δεχτούν τα Γιάννινα κι άλλους λαθρομετανάστες! Μάλιστα δε ο εκ των αντιδημάρχων κ. Γιάννης Αϊβατίδης, περιχαρής δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επαφή με τον ΟΑΕΔ, για την επαγγελματική αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία!

ΔΗΛΑΔΗ, μας λένε, ότι οι αλλοδαποί έρχονται για να μείνουν και ανέλαβαν την ευθύνη της αποκάτάστασής τους, όταν κανείς δεν έπραξε το ίδιο για τους ανέργους της περιοχής! Και που θα μείνουν; Όχι απαραιτήτως στις "δομές" που δημιουργήθηκαν, αλλά σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, δίνοντάς τους μισθό, επιδόματα, τραπεζικές κάρτες, τροφή, περίθαλψη, εκπαίδευση κλπ παροχές, που οι Έλληνες ούτε στον υπνο τους δε βλέπουν. Και η κυβέρνηση; Για να κάμψει ενδεχόμενες αντιδράσεις ανακοίνωσε ότι θα δώσει "μπόνους" (!) στους Δήμους που θα δεχτούν να "συνεργαστούν", δελεάζοντάς τους έτσι και εξαγοράζοντάς τους! Όλα εντάξει λοιπόν, όπως και τα σχολεία που θα φοιτήσουν τα παιδιά, εικοσιοκτώ στην Ήπειρο και έχει ο θεός.

ΠΩΣ ανέλαβε, όμως, αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος; Προφανώς θα συνεννοήθηκε ο δήμαρχος κ. Ελισάφ με κυβερνητικούς παράγοντες, με τους οποίους έχει άριστες σχέσεις, αλλά υποθέτουμε ότι πως δεν θα του είπαν ότι οι ΜΚΟ είναι μέρος του... κυβερνητικού μηχανισμού, για να τις καλέσει να συσκεφθούν και να συναποφασίσουν! Και ποιές είναι αυτές, πόσες είναι, ποιά η σχέση τους με το Δήμο; Υπάρχει ΜΚΟ που συνεργάζεται με το Δήμο και για την παροχή ασύλου; Αυτά είναι επτασφράγιστα... εθνικά μυστικά, των οποίων δεν πρέπει να γίνουμε κοινωνοί οι... κοινοί θνητοί, οι πολίτες δηλαδή που θα κληθούν να επωμιστούν τα βάρη και να υποστούν τις συνέπειες των εν κρυπτώ ληφθεισών ολεθρίων αποφάσεών τους.

ΚΑΙ δικαιούμαστε να το λέμε αφού δεν ενημερώνουν τους πολίτες, ούτε καν για την πιθανή εκτίμησή τους για τον αριθμό των λαθρομεταναστών που μπορούν να έλθουν και να αντέξουν τα Γιάννινα, η Ήπειρος γενικότερα - αυτό είναι δουλειά της Περιφέρειας, που κι αυτή συναίνεσαι στο να έλθουν οι δήθεν πρόσφυγες. Πόσοι όμως είναι στις δομές της Ηπείρου; Σύμφωνα με τον κ. Ελισάφ 3.283, περί τους 550 σε διαμερίσματα στα Γιάννινα και άλλοι 100 σε ξενοδοχεία. (30% Σύριοι, 25% Ιρακινοί, 24% Αφγανοί, 20% από άλλων... 37 εθνικοτήτων). Το πόσοι αναμένονται, δεν το είπε και δεν το λέει κανείς, με την αρχή πάντως να γίνεται από το στρατόπεδο της Άρτας και τον Κατσικά. Φυσικά αυτοί οι αριθμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ως προς τον αριθμό των αλλοδαπών, αφού υπάρχουν πολύ περισσότεροι που δεν έχουν καταγραφεί.

ΜΕ αυτά τα δεδομένα είναι απορίας άξιον που ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης δεν έσπευσε να καλέσει όλους τους Δημάρχους που θα φιλοξενήσουν στον τόπο τους αλλοδαπούς, το Επιμελητήριο, εμπορικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς κλπ, σε μια μεγάλη σύσκεψη, για να δουν όλοι μαζί τι θα κάνουν. Δεν είναι μόνο η στέγη και η τροφή τους, αλλά πολλά περισσότερα και αυτά που διακυβεύονται. Είναι εξοργιστικά προκλητικό να περιμένουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, στην οποία θα έπρεπε να ειπωθεί με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μπορεί να αποφασίζει για ένα τέτοιο θέμα ερήμην των Ηπειρωτών!

Δημοσιεύθηκε στον ¨ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ", το Σάββατο 12/10/19
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr