Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
ND logo me MitsotakiΔΕΙΧΝΕΙ ότι θέλει να αλλάξει πολλά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δυστυχώς δεν το επιτυγχάνει στο βαθμό που αναμένεται. Πίσω του οι "καρχαρίες" οργιάζουν. Ο... βολέψας του βολέψαντος, είναι μια παλιά πολιτική τακτική, ενίοτε αποδοτική σε ο,τι αφορά το πρόσκαιρο ψηφοθηρικό σκέλος. Εντελώς πρόσκαιρο, όμως και παντελώς αδόκιμο στην εποχή μας.

ΔΕΝ επιζητούμε ένα απολύτως αξιοκρατικό σύστημα. Πρόκειται για ουτοπία. Μιλάμε για το εφικτό και αξιοπρεπές. Που δεν θα εξευτελίζει τον άνθρωπο και προπαντός τους νέους και αξιόλογους. Αυτό όμως γίνεται τώρα. Διασύρονται όλοι, μαζί και ο πρωθυπουργός, με τον ορισμό στελεχών στα νοσοκομεία και στους διάφορους οργανισμούς. Και ευτελίζονται έννοιες, αρχές, αξίες.

ΤΟ λέμε γιατί πριν από τις εκλογές και δια στόματος του κ. Μητσοτάκη, υπήρξαν κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι θα επικρατήσει ένα αξιακό σύστημα επιλογής, που θα προσδώσει στη δημόσια ζωή μια νέα πνοή. Μάλιστα δε για να είναι πιο πειστικός ο λόγος του, ανακοίνωσε τη δημιουργία "μητρώου στελεχών", από το οποίο θα γίνονταν η επιλογή για την Αυτοδιοίκηση, τη Βουλή, τα υπουργεία και τους Οργανισμούς.

ΕΣΠΕΥΣΑΝ κατά δεκάδες νέοι επιστήμονες να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά πολιτικά δεδομένα βήμα εκσυγχρονισμού. Για να διαπιστώσουν, πρώτα από τις εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ότι εξαπατήθηκαν. Επικράτησαν παλαιοκομματικοί, κομματάρχες, γόνοι που κληρονόμησαν το δικαίωμα συμμετοχής. Ήρθαν οι βουλευτικές εκλογές, για να αρχίσουν να προσγειώνονται και τέλος η στελέχωση υπουργείων και Οργανισμών, για να ισοπεδωθεί ό,τι είχε απομείνει.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ πολιτευτές, συνταξιούχοι στρατιωτικοί, στελέχη άλλων κομμάτων, τυχοδιώκτες και φαύλοι, επαγγελματίες διαδρομιστές και σφουγγοκολάριοι υψηλόβαθμων της ΝΔ, της κυβέρνησης, διορίστηκαν για να οδηγήσουν τη χώρα στο... μέλλον! Η παράθεση στατιστικών και... ποσοστώσεων, μπορεί να ρίχνει στάχτη στα μάτια, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που περιγράψαμε. Μια εικόνα θλιβερή, απογοητευτική, προκλητικά εξοργιστική και προσβλητική για όλους. Και για τους επιλεγέντες!

ΔΕΝ συμμεριζόμαστε την άποψη ότι... "και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τα ίδια και χειρότερα έκαναν"! Για αυτά και - πολλά άλλα σοβαρότερα - τιμωρήθηκαν από τους πολίτες. Η Ν.Δ ψηφίστηκε (ή μήπως... καταψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;), για να επαναφέρει τη χώρα στην "κανονικότητα", όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης. Να επιβάλλει ένα αξιοκρατικό σύστημα και στη διακυβέρνηση, στη δημόσια ζωή. Αυτό που συμβαίνει, όμως, δείχνουν ότι πρόκειται περί εκτρώματος. Για να γίνει η Ν.Δ χλεύη των ηττημένων, που ξιφουλκούν, αναιδώς φυσικά, υπέρ της αξιοκρατίας!

ΓΙΑ να μην πείτε ότι υπερβάλλουμε, είδατε τι έγινε με τον ογδοντάρη από την Καρδίτσα, που διόρισε η κυβέρνηση ως πρόεδρο στο νοσοκομείο Τρικάλων. Δεν είναι θέμα ηλικίας. Διότι είχαμε και έχουμε και πιο ηλικιωμένους υπουργούς, πρωθυπουργούς και Προέδρους της Δημοκρατίας. Μιλάμε για τη συναλλαγή, όπως την περιέγραψε ο αιώνιος πολιτευτής και στέλεχος των ΑΝΕΛ. Θα έλθω στη Ν.Δ, είπε στον κ. Μητσοτάκη, αλλά να μου δώσεις μια θέση! Και εκείνος το έκανε! Εν ονόματι της αναξιοκρατίας και της... "(αντι)κανονικότητας"!

Δημοσιεύθηκε στον "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ", το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr