Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
pilotoiΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ! Οι πολιτικοί μας εννοώ, που από τις απερισκεψίες τους παρασύρονται και πολλοί εκ των πολιτών. Μαλώνουν αν τώρα ασκεί υπερβολική βία η αστυνομία σε βάρος διαδηλωτών ή ήταν πιό σκληρή επί ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Την ίδια ώρα οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ζητώντας συνεκμετάλλευση, ενώ συνάπτουν συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης, χωρίς ποτέ να πάψουν να λοξοκοιτάζουν προς τη Θράκη μέχρι και το... Ιόνιο!

ΔΕΝ πιστεύουμε ότι υπάρχει Έλληνας που να αμφισβητεί ότι διακυβεύεται η εθνική μας υπόσταση, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις που δεν τους ενδιαφέρει ό,τι και να γίνει. Ο Τούρκος δικτάτορας Ερντογάν, έχοντας να αντιμετωπίσει και τα ακανθώδη εσωτερικά προβλήματα της χώρας, επιδίδεται σε μιά επικίνδυνη τυχοδιωκτική πολιτική που δεν αποκλείει ένα θερμό επεισόδιο, τυχαίο ή όχι. Είναι πολύ πιθανό να συμβεί οποτεδήποτε και άντε μετά να ψάχνουμε το γιατί και πως.

ΕΜΕΙΣ, όμως, το "χαβά" μας! Η αντιπολίτευση πασχίζει, λέει, να προστατεύσει τα ατομικά δικαιώματα, τα οποία όμως εδώ που τα λέμε δεν καταπατώνται, τουλάχιστο στο βαθμό και την ένταση που συνέβαινε με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Αν όμως με την ίδια ζέση μάχονταν και για τα δικαιώματα της χώρας, τα οποία η Τουρκία αμφισβητεί, θα σαφώς καλύτερα αφού θα συνέβαλε στη δημιουργία ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου.

ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν είμαστε σίγουροι ότι και τούτη η κυβέρνηση χειρίζεται κατά τον καλύτερο τρόπο την Τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα. Δεν προνόησε την προσέγγιση Τουρκίας - Λιβύης- έστω κι αν καταρρέει ή όχι η κυβέρνησή της- δεν προέβη σε έγγραφο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκική κυβέρνηση, δεν πήγε στον ΟΗΕ με έγγραφα και στοιχεία, που να αποδεικνύουν το δίκαιο της χώρας σε ό,τι αφορά τα σύνορά μας και στη θάλασσα, δεν προέβη στην οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτ, δε φρόντισε να συμφωνήσει με εταιρίες- κολοσσούς για έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης και πολλά άλλα, για να τα θωρακίσει.

ΚΑΤΙ δεν πάει καλά, λοιπόν, στο υπουργείο Εξωτερικών! Άλλωστε επιπρόσθετη τρανή απόδειξη αποτελεί και αυτό που σε πρωτοσέλιδό του παρουσίαζε ο "Πρωινός Λόγος", δηλαδή το αγκάλιασμα της Αλβανίας από την Τουρκία, που τη διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων, ότι θα χτίσει δωρεάν τετρακόσια σπίτια για τους σεισμοπαθείς. Προφανώς το αντάλλαγμα είναι να συνεχίσει να τελεί υπό την επιρροή της, να δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα και όταν χρειαστεί να είναι σύμμαχός της!

ΟΥΤΕ αυτό προβλέφθηκε! Πολύ περισσότερο όταν η χώρα μας στάθηκε δίπλα στην Αλβανία και στην πρόσφατη δοκιμασία της από τον καταστροφικό σεισμό. Με διασώστες, τρόφιμα, ρουχισμό, με το στρατό μας να περιθάλπει τους πολίτες, ενώ είναι γνωστό πως η αεροπορία μας περιπολεί για την προστασίας του εναερίου χώρου της γείτονος, όπως και των Σκοπίων! Πιστεύουμε ότι όλα αυτά η Ελλάδα μπορούσε να τα χειριστεί, αλλά και να καταστήσει σαφές ότι αν δεν συνετεσθεί δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τα καμώματα του Έντι Ράμα!

ΤΩΡΑ, δεν τρέφουμε καμιά ελπίδα ότι η Τουρκία θα υπαναχωρήσει φοβούμενη κάποιο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας πολλές χώρες με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν τα γεγονότα. Βλέπουν την Τουρκία ως μιά μεγάλη "αγορά", ως χώρα με στρατηγική σημασία. Το ίδιο κάνουν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, που παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, για να δικαιώνεται η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που δήλωσε ότι αν πάμε σε πόλεμο, κανένας δε θα θυσιαστεί μαζί μας!

ΣΤΗΝ Ελλάδα νομίζουμε ότι όλοι έχουν υποχρέωση να ασχολούνται μαζί μας, περίπου ως να είναι ο ομφαλός της γής! Ας αφήσει η πολιτική ηγεσία τους μικροπολιτικαντισμούς στα εθνικά θέματα. Να συμφωνήσουν ότι επιβάλλεται ο περαιτέρω εξοπλισμός της χώρας και ας διαφωνήσουν - ως συνήθως - οι κομμουνιστές. Να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και ας μην ενδώσουμε στον πειρασμό να προβούμε σε άλλο σχολιασμό επ' αυτού. Είμαστε ένα μικρό κράτος ειρηνικό, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να μας αποτρέψει από το να καταστούμε και στρατιωτικά ισχυροί. Θα μας κοστίσει, αλλά περισσότερο θα κοστίσει η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr