Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούλιος 2014
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

trapeza hpeirouΈγινε τη Δευτέρα η γενική συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με τη συμμετοχή πενήντα περίπου μελών και του προσωπικού χωρίς να αναδειχθούν σημαντικά ζητήματα.

Με εξαίρεση τις έντονες διαμαρτυρίες ορισμένων επειδή δεν μπορούν να ρευστοποιήσουν τις μερίδες - μετοχές τους όλα κύλισαν ομαλά με το ΔΣ και το Γενικό Δ/ντη να διακηρύττουν ότι η τράπεζα αντέχει στην κρίση, έχοντας κέρδος 4 εκ το 2013.

Πολλά περισσότερα όμως αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης χθες το βράδυ στο σταθμό TV1 μεταξύ του προέδρου του ΔΣ κ. Κώστα Ζωνίδη, του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπούρχα και του εκδότη Βαγγέλη Αθανασίου.

Ο κ. Ζωνίδης ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος και μάλλον πολύ προβληματισμένος, τονίζοντας ότι: 1) επιβάλλεται νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με λίγα χρήματα από πολλούς, για να μην χρειάζεται να τα ζητήσουν άμεσα πίσω και ούτε να θεωρούν ότι κάνουν επένδυση 2)οι δείκτες βρίσκονται σε οριακό σημείο 3) δεν θα χορηγούνται αυτό τον καιρό δάνεια 4) δεν θα δοθεί μέρισμα για το 2013 5) δεν θα ρευστοποιούνται οι μερίδες και 6) θα επιδιωχθεί η έκδοση ομολόγου μαζί και η χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτά και πολλά άλλα φυσικό είναι να προκαλούν ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, την οποία εξέφρασε και ο κ. Αθανασίου, με τον κ. Μπούρχα να πιέζει ολοένα και περισσότερο.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr