Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

"Για άλλη μια φορά η εικόνα της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου είναι θλιβερή και τραγελαφική, όπως αποκαλύπτεται και από το χθεσινό δημοσίευμα του «Πρωινού Λόγου».
Τώρα μάλιστα πρόκειται για έσοδα που με τόσο κόπο και θυσίες ως δημοτική αρχή καταφέραμε να διασφαλίσουμε από την μίσθωση του πρώην ΞΕΝΙΑ και παρά την τότε λυσσαλέα αντίδραση της σημερινής δημοτικής αρχής.
Από την μια ο Δήμαρχος της πόλης ενεργώντας ως «εισπράκτορας»

και παρακάμπτοντας κάθε αρμόδια υπηρεσία, παραλαμβάνει από την μισθώτρια του ΞΕΝΙΑ επιταγή και υπογράφει εξοφλητική απόδειξη για μισθώματα μέχρι τέλους του 2013 και από την άλλη οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου σε ερώτημα της παράταξής μας, βεβαιώνουν ότι οφείλονται μισθώματα ύψους 1.433.412,30 €.
Εν ολίγοις «αλαλούμ» τα οικονομικά του Δήμου.
«Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά».
Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή κάτι άλλο συμβαίνει που πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί.

Ένα είναι βέβαιο: αυτή η δημοτική αρχή είναι επικίνδυνη και επιζήμια για την πόλη μας.
Θυμίζουμε ότι η μισθώτρια του ΞΕΝΙΑ ζήτησε από τον Δήμο την μείωση του μισθώματος κατά 20%.
Το θέμα αυτό ήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η παράταξή μας πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει δεκτό το αίτημα της μισθώτριας, όπως άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις μισθώσεων έχει γίνει.
Όμως ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, διαφώνησαν και οδηγήθηκε το θέμα της μείωσης του μισθώματος στα Δικαστήρια.
Με τον τρόπο αυτό έγραψαν στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» τον κίνδυνο να εκδοθεί από το Δικαστήριο απόφαση, που θα έδινε μεγαλύτερη μείωση από αυτή του 20% και θα έθιγε τα συμφέροντα του Δήμου.
Τώρα που το Δικαστήριο αποφάσισε μείωση του μισθώματος διπλάσια του 20% που ζητούσε η μισθώτρια από τον Δήμο, μείωση που μεταφράζεται σε εκατομμύρια ευρώ, ποιος θα πληρώσει την ζημία αυτή; Έχουν ευθύνη όσοι στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν να μην γίνει δεκτή η μείωση του 20% και να οδηγηθεί η υπόθεση στα Δικαστήρια;
Μήπως  θα πρέπει και αυτά να τα πληρώσουν οι Γιαννιώτες μαζί με το 1.400.000 € τουλάχιστον του ελλείμματος που λεηλατήθηκε από τα ταμεία του Δήμου, με αναμφισβήτητη ευθύνη της δημοτικής αρχής;

Καλούμε τον Δήμαρχο, αν και δεν το συνηθίζει να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει λόγο στους Γιαννιώτες και να αφήσει τα «μισόλογα» μέσω ανακοινώσεων που το μόνο  που επιχειρούν είναι να δημιουργήσουν σύγχυση και συσκότιση.

Η παράταξή μας στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άσκηση αυστηρού ελέγχου, και θα προβεί σε ό,τι είναι εφικτό, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία του Δήμου."
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr