stoTapsi

Ανακοίνωση του συλλόγου
syllogos prostasias perivallontos ioanninonΤις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο αφενός μεν  την πρωτοβουλία  του Δήμου  Ιωαννιτών να συστήσει Δημοτικό Λιμναίο Ταμείο το οποίο, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, θα είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση των προτεινόμενων εργασιών και για τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας  σχετικά με τις παρεμβάσεις στο οικοσύστημα της Λίμνης Παμβώτιδας, αφετέρου δε την πρόθεσή του να λάβει σχετική τεχνογνωσία, 

O μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός πτηνοτροφικός  συνεταιρισμός της Ελλάδας συμπλήρωσε 60 χρόνια λειτουργίας
60 xronia Pindos DimitriouΟ Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – ΠΙΝΔΟΣ, ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός της Ελλάδας γιόρτασε τη συμπλήρωση 6 δεκαετιών από την ίδρυσή του, παρουσία εκατοντάδων φίλων και συνεργατών του. Στην εκδήλωση απηύθυναν  χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου Ευάγγελος, η πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος του κινήματος αλλαγής Βουλευτής Τσελέπης Μιχάλης.

Τετάρτη 20 Ιουνίου
prosklisi rizopoulou igoumenitsaΟ Σπύρος Ριζόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των κοινωνικών διαβουλεύσεων σε όλους του Καλλικρατικούς δήμους κλείνει και των κύκλο των πρώτων βασικών ομιλιών του στις πρωτεύουσες των νομών της Ηπείρου.
Την Τετάρτη 20η Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, θα μιλήσει στην Ηγουμενίτσα με θέμα: «Ηγουμενίτσα: στο Σταυρό του Νότου».
Θα τον προσφωνήσει ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Πάντος και την εκδήλωση θα συντονίσει ο σύμβουλος στρατηγικής Όμηρος Τσάπαλος.

nipiagogeioΜε αρκετή καθυστέρηση εκδόθηκε η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 3 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ. Σημειώνεται ότι στους Δήμους που θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση,  οι ωφελούμενοι δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών. Το υπουργείο εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα ανοίξουν περισσότερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς και θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερου

Dodoni τουρνουά1Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, στηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά το «ΔΩΔΩΝΗ Pre-juniors Bambini 2018» της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 17 Ιουνίου στο γήπεδο Στ. Τσανακτσής της ΕΠΣΗΠ.
Η Γεύση του Καλού, η Γεύση της ΔΩΔΩΝΗ, θα «σκοράρει» δυνατά και στο φετινό παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Rizopopoulos"Παρακολουθώντας το πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη αναφορικά με το φυσικό αέριο καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα.
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, το ζήτημα της επέκτασης του φυσικού αερίου συζητήθηκε ως βασική πρόταση ανάπτυξης από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Τσίπρα, το οποίο σύσσωμο παραβρέθηκε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Γιάννενα το φθινόπωρο του 2017.

Dimotiko Odeio 2018Η επίσημη παραλαβή του ανακαινισμένου Δημοτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, και του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, Κωσταντίνου Γκόγκου.
Στις δηλώσεις που έγιναν ο κ. Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει μια συνολική παρέμβαση στα κτίρια του Πνευματικού Κέντρου, μιλώντας για μια «επένδυση στον πολιτισμό».

diakopi nerouΤην Πέμπτη 14 Ιουνίου θα γίνει διακοπή λειτουργίας του αντλιοστασίου Νεοχωρίου του ΣΥΔΛΙ για τη σύνδεση δικτύου από το ΣΥΔΛΙ και για αυτό το λόγο θα γίνει διακοπή τροφοδοσίας των δεξαμενών από ώρα 10.00 π.μ έως 16.00 μ.μ, στις Τ.Κ. Ζίτσας, Καρίτσας, Πρωτόπαππας, Δαφνόφυτο και Σακελλαρικό.

Rizopopoulos 2Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των κοινωνικών διαβουλεύσεων που προκάλεσε ο Σπύρος Ριζόπουλος σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους της Ηπείρου.Οι τρεις τελευταίοι σταθμοί αυτού του κύκλου επαφής με τους πολίτες ήταν οι δήμοι Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Είχαν προηγηθεί οι διαβουλεύσεις στους δήμους Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου, Φιλιατών, Σουλίου, Ζαγορίου, Δωδώνης, Βόρειων Τζουμέρκων, Ζηρού και Πάργας.

nipiagogeioΑυξημένες παρουσιάζονται φέτος οι εγγραφές νηπίων αλλά και προνηπιών μετά και την εφαρμογή από την επόμενη σχολική χρονιά της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία των Ιωαννίνων.
Από τα 684 νήπια που εγγράφηκαν την περασμένη χρονιά φέτος ο αριθμός νηπίων και προνηπίων έφτασε τα 946.
Έτσι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Βούλας Τσίλη ορίστηκε η λειτουργία των παρακάτω παραρτημάτων Νηπιαγωγείων

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version