stoTapsi

Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΛΤΣΗ

Derdemezis XatzikostaΣΠΑΝΙΩΣ θα έχετε δει επαινετικό σχόλιο από εμάς, αλλά τούτη τη φορά αφορά τα νοσοκομεία των Ιωανννίνων, τα οποία (παρ´ όλα τα προβλήματά τους και παθογένειες του συστήματος της Υγείας) προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της αναγκαιότητας της στήριξής τους με περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς που δεινοπαθούν να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 6/1/24)

kaxriΜΗΝ ανησυχείτε, η Ήπειρος δεν πρόκειται να χάσει την …πρωτιά στην υπανάπτυξη και στη διαφθορά. Αυτή την έχει κατοχυρώσει- εξασφαλίσει με την πολιτική που εφαρμόζουν οι «σωτήρες» της. Το υπενθυμίζουμε διότι ορισμένοι νόμισαν πως κλαίμε και οδυρόμαστε που απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Τεχνολογίας- Έρευνας, που σχεδίαζε ο Περιφερειάρχης κ.Αλ.Καχριμάνης. Φυσικά και όχι! Δεν θα ζημιωθεί η Ήπειρος επειδή υπέστησαν πλήγμα οι ματαιόδοξες επιδιώξεις του. Γκρινιάζουμε για τα ψέματα που ακόμη λέει για το θέμα,

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Kyriakos MitsotakisΚΑΤΙ γίνεται λάθος από την κυβέρνηση. Διότι ούτε μέσα, ούτε έξω πάμε καλά. Φαίνεται ότι το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορεί να το πήρε αλλά ούτε καν το «διάβασε». Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι θα το λάβουν όλοι υπόψη τους, πήγε στράφι. Εχει αποδειχτεί ότι η αλαζονεία της εξουσίας δεν έχει γιατρειά και στην προκειμένη περίπτωση έχει παρενέργειες, τέτοιες που πλήττουν το λαό. Αυτόν που ετάχθησαν οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες να υπηρετούν.

Gkaziani zografikiΔεν συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε θέματα τέχνης, αλλά το συγκεκριμένο αξίζει να προβληθεί.

Μιά μαθήτρια του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων, δεν διαπρέπει μόνο στα μαθήματά της αλλά και στη ζωγραφική.

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Γκατζιάνη που παρουσιάζει έργα της, στη δεύτερη κιόλας ατομική της έκθεση, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Του Κώστα Δ. Καλτσή

Vlaxos 1Δε συνηθίζουμε να επαινούμε, σπανίως το κάνουμε, διότι από το stotapsi φημιζόμαστε ότι στάζουμε σκέτο φαρμάκι. Γιατί αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει στη λύση προβλημάτων, παρ ότι ο παχυδερμισμός καρεκλοκένταυρων ηγετίσκων δεν επιδέχεται καμιάς θεραπείας.
Η εξαίρεση για τον καθηγητή χειρουργικής της του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Βλάχο (υποψήφιο με την παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή»- Δημήτρη Παπαγεωργίου), γίνεται διότι φέρνει έναν καινούργιο «αέρα» στα επιστημονικά και πολιτικά δρώμενα της αλλοτινής «μικρής μας πόλης».

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

kalpi 2023ΑΥΡΙΟ, μας λένε, είναι «η ώρα του λαού». Με το δίκιο τους, διότι τις άλλες ημέρες και ώρες οι διεκδικούντες την ψήφο του, το μόνο που δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα είναι η άποψη του λαού. Βολεμένοι, άλλοι στα προνόμιά τους και στη νομή της εξουσίας και άλλοι εν αναμονή στους προθαλάμους της πότε θα έρθει η σειρά τους. Ακούγονται ίσως σκληρά αυτά, αλλά είναι η αλήθεια, που αφορά όλα τα κόμματα - διότι εξουσία ασκούν και τα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα δε λένε, πως ανάλογα πόσο καλή είναι η αντιπολίτευση, τόσο κι η κάθε κυβέρνηση.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
DODONI ΕΓΚΑΙΝΙΑ 2023Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια των δυονέων σύγχρονων μονάδων της ΔΩΔΩΝΗ για την παραγωγή φυτικών προϊόντων και τη συσκευασία σκληρών τυριών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της, στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Οι νέες μονάδες, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, αποτελούν μέρος του πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει δρομολογήσει η διοίκηση της εταιρείας.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ Μάξιμος, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Προέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, μελών της κυβέρνησης, τοπικών Βουλευτών,

Papageorgiou dimarxosΟ μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων. 
Η διαδικασία εκλογής ολοκληρώθηκε απόψε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή».
Η σύγκλιση της δημοτικής ομάδας έγινε από τον Γιάννη Τσίμαρη, τον δημοτικό σύμβουλο που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της διαδικασίας ενώ έκανε και μία εκτενή και συγκινητική αναφορά στον Μωυσή Ελισάφ.

Rizopoulos 270223Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τα αιτήματα κατοίκων στις εκβολές του Καλαμά, όσο και από τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες που αφορούν περιοχές Νατούρα κι έχουν να κάνουν με την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτής παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ηγουμενίτσα, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.
Όπως εξήγησε, οι περιβαλλοντικές μελέτες αλλά και τα αιτήματα των κατοίκων διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση γύρω από τον Καλαμά

gklinavos logoΚορυφαίες διακρίσεις απέσπασε το Κτήμα Γκλίναβος στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Η Ρετσίνα Γκλίναβος διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε «Καλύτερη Ρετσίνα» του διαγωνισμού και απέσπασε «Ειδική Διάκριση σε ξηρό μονοποικιλιακό οίνο, από την ποικιλία ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ».
Ταυτόχρονα το Zitsa Wild Ferment (εσοδείας 2019) από την ποικιλία Ντεμπίνα, απέσπασε το Ασημένιο βραβείο. Επιπλέον το Βλάχικο,

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version