stoTapsi

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Kyriakos MitsotakisΚΑΤΙ γίνεται λάθος από την κυβέρνηση. Διότι ούτε μέσα, ούτε έξω πάμε καλά. Φαίνεται ότι το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορεί να το πήρε αλλά ούτε καν το «διάβασε». Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι θα το λάβουν όλοι υπόψη τους, πήγε στράφι. Εχει αποδειχτεί ότι η αλαζονεία της εξουσίας δεν έχει γιατρειά και στην προκειμένη περίπτωση έχει παρενέργειες, τέτοιες που πλήττουν το λαό. Αυτόν που ετάχθησαν οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες να υπηρετούν.

Gkaziani zografikiΔεν συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε θέματα τέχνης, αλλά το συγκεκριμένο αξίζει να προβληθεί.

Μιά μαθήτρια του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων, δεν διαπρέπει μόνο στα μαθήματά της αλλά και στη ζωγραφική.

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Γκατζιάνη που παρουσιάζει έργα της, στη δεύτερη κιόλας ατομική της έκθεση, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Του Κώστα Δ. Καλτσή

Vlaxos 1Δε συνηθίζουμε να επαινούμε, σπανίως το κάνουμε, διότι από το stotapsi φημιζόμαστε ότι στάζουμε σκέτο φαρμάκι. Γιατί αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει στη λύση προβλημάτων, παρ ότι ο παχυδερμισμός καρεκλοκένταυρων ηγετίσκων δεν επιδέχεται καμιάς θεραπείας.
Η εξαίρεση για τον καθηγητή χειρουργικής της του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Βλάχο (υποψήφιο με την παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή»- Δημήτρη Παπαγεωργίου), γίνεται διότι φέρνει έναν καινούργιο «αέρα» στα επιστημονικά και πολιτικά δρώμενα της αλλοτινής «μικρής μας πόλης».

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

kalpi 2023ΑΥΡΙΟ, μας λένε, είναι «η ώρα του λαού». Με το δίκιο τους, διότι τις άλλες ημέρες και ώρες οι διεκδικούντες την ψήφο του, το μόνο που δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα είναι η άποψη του λαού. Βολεμένοι, άλλοι στα προνόμιά τους και στη νομή της εξουσίας και άλλοι εν αναμονή στους προθαλάμους της πότε θα έρθει η σειρά τους. Ακούγονται ίσως σκληρά αυτά, αλλά είναι η αλήθεια, που αφορά όλα τα κόμματα - διότι εξουσία ασκούν και τα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα δε λένε, πως ανάλογα πόσο καλή είναι η αντιπολίτευση, τόσο κι η κάθε κυβέρνηση.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
DODONI ΕΓΚΑΙΝΙΑ 2023Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια των δυονέων σύγχρονων μονάδων της ΔΩΔΩΝΗ για την παραγωγή φυτικών προϊόντων και τη συσκευασία σκληρών τυριών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της, στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Οι νέες μονάδες, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, αποτελούν μέρος του πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει δρομολογήσει η διοίκηση της εταιρείας.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ Μάξιμος, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Προέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, μελών της κυβέρνησης, τοπικών Βουλευτών,

Papageorgiou dimarxosΟ μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων. 
Η διαδικασία εκλογής ολοκληρώθηκε απόψε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή».
Η σύγκλιση της δημοτικής ομάδας έγινε από τον Γιάννη Τσίμαρη, τον δημοτικό σύμβουλο που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της διαδικασίας ενώ έκανε και μία εκτενή και συγκινητική αναφορά στον Μωυσή Ελισάφ.

Rizopoulos 270223Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τα αιτήματα κατοίκων στις εκβολές του Καλαμά, όσο και από τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες που αφορούν περιοχές Νατούρα κι έχουν να κάνουν με την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτής παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ηγουμενίτσα, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.
Όπως εξήγησε, οι περιβαλλοντικές μελέτες αλλά και τα αιτήματα των κατοίκων διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση γύρω από τον Καλαμά

gklinavos logoΚορυφαίες διακρίσεις απέσπασε το Κτήμα Γκλίναβος στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Η Ρετσίνα Γκλίναβος διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε «Καλύτερη Ρετσίνα» του διαγωνισμού και απέσπασε «Ειδική Διάκριση σε ξηρό μονοποικιλιακό οίνο, από την ποικιλία ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ».
Ταυτόχρονα το Zitsa Wild Ferment (εσοδείας 2019) από την ποικιλία Ντεμπίνα, απέσπασε το Ασημένιο βραβείο. Επιπλέον το Βλάχικο,

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/23)
teosΦΥΣΙΚΟ είναι στην Ελλάδα (και δικαίωμά της), σύμπασα η Αριστερά μετά των εναπομεινασών κομμουνιστικών δυνάμεων και των δήθεν προοδευτικών του ΠΑΣΟΚ, να αποστρέφονται και νεκρό ακόμη των Βασιλιά Κωνσταντίνο, πρώην Βασιλιά των Ελλήνων και την οικογένειά του. Απέδειξαν ότι και νεκρό τον φοβούνται μαζί με το θεσμό της Βασιλείας, η οποία όμως από το 1974 με το δημοψήφισμα, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και λέμε ότι είναι φυσικό το μίσος

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (Πρωινός Λόγος 6/1/23)
farmaka 2ΑΙΣΙΟΝ και ευτυχές το νέο έτος; Σιγά μην είναι! Τίποτε δεν προμηνύει για κάτι τέτοιο, αλλά ας μείνουν οι ευχές για τη διατήρηση της προσδοκίας. Άλλωστε αποδεικνύεται ότι κάθε νέος χρόνος είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Δυστυχώς! Και για αυτό ευθύνεται πρώτα η ηγεσία και μετά όλοι εμείς που παθητικά, μοιρολατρικά, αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα, ακόμη κι εκείνα που αφορούν άμεσα τη ζωή μας. Μην επικαλεστεί κανείς το γνωστό και τετριμμένο ...«έτσι μας έμαθαν, είναι θέμα παιδείας» κι άλλα τέτοια. Τη βόλεψή μας μη χαλάσουμε ή έστω τη διατήρηση της ελπίδας ότι θα έλθει και η σειρά μας να συμμετάσχουμε στη νομή της εξούσίας! Και σας διαβεβαιώ ότι είναι πολλοί που εκλιπαρούν έστω και για ένα «κοκαλάκι».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version