stoTapsi

anexartitidimotikiprotoporia"Αντί να μεριμνήσει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για την εξασφάλιση απρόσκοπτης υδροδότησης του Δήμου μας, αυτή προτίμησε να δίνει οδηγίες σωστής χρήσης του νερού !Είναι πράγματι πρωτοφανής αυτή η απεγνωσμένη κίνηση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ  και της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατατάσσει την κατ εξοχήν υδροφόρα περιοχή μας στις περιοχές εκείνες που στερούνται  του πολύτιμου αγαθού του νερού.

PLATEIA MABILHΣε απόγνωση και οικονομική αδιέξοδο βρίσκονται οι καταστηματάρχες της πλ. Μαβίλη όπου καλούνται να πληρώσουν τον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας και για το διάστημα που δεν τον χρησιμοποιούσαν αφού η ανάπλασή της ήταν και είναι ακόμα σε εξέλιξη! 
Η πλατεία άρχισε να ανακατασκευάζεται τον Οκτώβριο του 2016 με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκόλα να διαβεβαιώνει ότι θα

Οι πολίτες σχεδιάζουν και αποφασίζουν για το Δήμο Ιωαννιτών
Dimarxeio IoanninonΣε μια καινοτόμα πρωτοβουλία συμμετοχής των πολιτών στο σχεδιασμό έργων και στη λήψη των αποφάσεων, προχωράει ο Δήμος Ιωαννιτών με τη θέσπιση του “συμμετοχικού προϋπολογισμού των πολιτών” ύψους 200.000 σε πρώτη φάση, που θα διαχειριστούν οι δημότες.
Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, όπως κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάση Μανταλόβα, όχι μόνο υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο αλλά έτυχε ιδιαίτερα θερμών σχολίων από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

anexartitidimotikiprotoporiaΤην αδυναμία του να οργανώσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο παραδέχτηκε δημόσια χθες ο δήμαρχος της πόλης κ.Θ.Μπέγκας, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ο εμπαιγμός των παρόδιων πολιτών, που περίμεναν την ουσιαστική παρέμβαση της δημοτικής αρχής στο αίτημά τους περί παρέμβασης, την οποία είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο δήμαρχος στην κατασκευή της Λ.Νιάρχου.

Megas σε δημ συμβούλιο Jul 17Το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία 47 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας.
Το θέμα εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας λέγοντας πως “η χρηστή οικονομική διαχείριση που έχουμε κάνει, μας επιτρέπει με βάση το νέο νόμο να χρηματοδοτήσουμε

dimotiko simvoulio Jul17Με πολιτικό σκεπτικό και προφανείς συμβολισμούς ήταν η εισήγηση του Δημάρχου Ιωαννίνων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για να υπάρξει αρνητική γνωμοδότηση στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις εγκαταστάσεις του σταθμού Διοδίων στο Δροσοχώρι, εισήγηση που υιοθέτησε το σώμα.
Κατά την τυπική και προβλεπόμενη διαδικασία η ΜΠΕ διαβιβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει

Kapsalis panepistimioΟ Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επελέγη από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ανάμεσα σε άλλα Ιδρύματα της χώρας, να υλοποιήσει το 24ο πρόγραμμα υποτροφιών Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, οκτάμηνης διάρκειας και το οποίο θα παρακολουθήσουν πενήντα φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου.
Το Πρόγραμμα αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί από το ΙΚΥ κατά τα δύο τελευταία χρόνια και είναι ευτύχημα που αποφασίστηκε η εκ νέου πραγματοποίησή του.

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας
godas1Το δικό της "Βατερλώ" υπέστη η Δημοτική Αρχή, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκε η πορεία της και το μέλλον της ΔΕΥΑΙ!
Σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, "βομβάρδισαν" τη Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, για την ανικανότητα διαχείρισης της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της, χωρίς να υπάρχει πυξίδα πορείας.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Τώρα»
giannena twra logoΔιεξήχθη επιτέλους, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, μια εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) κι αυτό όχι διότι το απεφάσισε η Δημοτική Αρχή αλλά διότι της το επέβαλαν οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον κανονισμό.
Από όλα όσα θίξαμε στην τετράωρη συζήτηση,

Ionia διασταύρωσηΗ επικείμενη παράδοση του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού έως τον κόμβο της Εγνατίας, πρέπει απαραίτητα να συνοδευτεί με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκληθούν με τον ανεπαρκή κόμβο στη συμβολή της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αθηνών με την Εγνατία Οδό.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών δεν έχουν λάβει υπόψη το ομόφωνο αίτημα που είχε υποβληθεί τον περασμένο Απρίλιο

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version