Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

Στο Δήμο Ζηρού Πρέβεζας

Ισχυρός αντίπαλος για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος προέκυψε για τον νυν δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτριο Γιολδάση και μάλιστα από τον ίδιο πολιτικό χώρο, από τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για την κ. Γεωργία Ξώνα, στέλεχος της Ν.Δ, η οποία υπήρξε υποψήφια βουλευτής αλλά και δημοτική σύμβουλος του άλλοτε Δήμου Θεσπρωτικού, άρα έμπειρη

στα της πολιτικής και δη της αυτοδιοίκησης. Η δήλωσή της ότι ηγείται παράταξης εν όψει των εκλογών του προσεχούς Μαΐου, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ» της Φιλιππιάδας, όπου η έδρα του Δήμου Ζηρού και φυσικό είναι να προκάλεσε τουλάχιστον εκνευρισμό και ανησυχία στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής. Στη δήλωσή της η κ. Ξώνα τονίζει: «Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες

Υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις όσον αφορά τη λειτουργικότητα των Δήμων, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με τον ‘’Καλλικράτη’’, όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με βάση αυτά που ισχύουν. Και όσον αφορά το Δήμο Ζηρού, ισχύει ότι ο τέως δήμος Θεσπρωτικού, αποτελεί μία ενότητα, έναν δήμο με τον τέως δήμο Φιλιππιάδας, τον τέως δήμο Ανωγείου και την τέως κοινότητα Κρανιάς.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες από τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε, στο μυαλό όλων μας θα πρέπει να είναι η ενοποίηση του χώρου, όχι μόνο γεωγραφικά, όπως έγινε από την πολιτεία, αλλά κοινωνικά, όπως επιθυμεί η πλειοψηφία των κατοίκων των περιοχών.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου του 2014, αφού κατά τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε, οι προσπάθειες που έγιναν ήταν ημιτελείς και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Θέτοντας λοιπόν τον εαυτό μου στην κρίση των συμπατριωτών, κατέρχομαι ως υποψήφια δήμαρχος του δήμου Ζηρού, με αυτόν κυρίως το στόχο. Και σηματοδοτείται ο πρωταρχικός αυτός στόχος, από το γεγονός ότι η καταγωγή μου είναι από τον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας, η διαμονή μου όμως και η επαγγελματική μου ενασχόληση είναι από την περιοχή του δήμου Θεσπρωτικού, την οποία άλλωστε εκπροσώπησα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Η υποψηφιότητά μου φυσικά και δεν έχει μόνο αυτόν το στόχο. Οι προθέσεις μου επεκτείνονται και πέραν των συμβατικών αντιλήψεων, αφού είναι δυνατόν ο δήμος Ζηρού να διοικηθεί με πολύ καλύτερον τρόπο και να αναδείξει τις παραγωγικές δυνάμεις που τον συναποτελούν, από το Γοργόμυλο μέχρι την Κρανιά και από την Κλεισούρα μέχρι το Πολυστάφυλλο. Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε βήματα προόδου, παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται ο τόπος.

Σε αυτήν την ειλικρινή προσπάθεια, σας καλώ όλες και όλους να συστρατευθείτε και να δώσετε το παρόν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Είμαι βέβαιη ότι, με τους αξιόλογους συνεργάτες που θα περιστοιχίσουν τον συνδυασμό, αλλά και με τη δική μας υποστήριξη, θα πετύχουμε τη σφραγίδα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της αντιμετώπισης των περιοχών ως ενιαίου δήμου, χωρίς διακρίσεις και παραγκωνισμούς.

Με τη διαβεβαίωση ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των συμπολιτών μου και τη βεβαιότητα ότι μπορεί να στηριχθεί με τη δική σας θέληση και σύμπραξη μια τέτοια προσπάθεια, καταθέτω την υποψηφιότητά μου ως δήμαρχος Ζηρού και ζητώ την υποστήριξή σας.»

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr