Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

Μετά από τρία χρόνια απραξίας και ύστερα από ένα και πλέον χρόνο συσκοτισμού στα οικονομικά του Δήμου, όπου τουλάχιστον 1.360.000 € έκαναν φτερά από τα ταμεία του η σημερινή Δημοτική Αρχή με πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μανταλόβα, για λόγους επικοινωνιακούς αναζητώντας άλλοθι και ακόμη μεγαλύτερη συσκότιση, αποφάσισε τον έλεγχο

των οικονομικών του Δήμου σε βάθος τριετίας!.
Καλοδεχούμενος οποιοσδήποτε έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου, ωστόσο τον ρόλο του ελεγκτή τον επιφυλάσσουν οι της Δημοτικής Αρχής για τον εαυτό τους. Αλήθεια τους ελεγκτές (Φίλιο, Μπαταλόβα κλπ.) ποιος θα τους ελέγξει; Οι υφιστάμενοί τους δηλαδή θα κάνουν έλεγχο στους ίδιους; Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εγκαινιάζουν μέσα στον πανικό τους. Οι έλεγχοι για την θητεία μας υπήρξαν συνεχείς, αδιάλειπτοι και ενδελεχείς και σε τέτοιους ελέγχους επιβάλλεται να υποβληθούν με απόλυτη διαφάνεια όλες οι οικονομικές διαχειριστικές περίοδοι, ιδίως αυτές του τραγικού ελλείμματος.
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στη λήξη της θητείας της διατείνεται ότι θα προβεί ή μάλλον θα ξαναπροβεί σε έλεγχο των οικονομικών του διευρυμένου Δήμου.
Αν η παράταξή μας δεν ξεσκέπαζε το σκάνδαλο των 1.360.000 € στις 4-3-2013 βέβαιο είναι ότι η λεηλασία και το «φαγοπότι» στις πλάτες των Γιαννιωτών θα συνεχιζόταν μέχρι σήμερα. Όταν η παράταξή μας έφερνε στο φώς τα ελλείμματα η Δημοτική Αρχή μιλούσε για λογιστικό λάθος εξ αιτίας της αλλαγής του λογισμικού που η ίδια εντελώς αναίτια, παράνομα και χωρίς κανένα διαγωνισμό άλλαξε μεσούσης της διαχειριστικής περιόδου.

Μέχρι σήμερα από την πλευρά του Δήμου δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που να ρίχνουν φως στην πρωτοφανή υπόθεση του ελλείμματος,  που οδήγησε τον αντιδήμαρχο οικονομικών στην αυτοχειρία, χωρίς ωστόσο κανείς άλλος να αναλάβει ποινικές η πολιτικές ευθύνες.

Επίσης ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τους δύο θανάτους του πρώην Δήμου Περάματος, που «συμπτωματικά» είχαν την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου που πάλι εντελώς «συμπτωματικά» με ευθύνη της σημερινής Δ.Α συνέχιζε να λειτουργεί ξεχωριστά από την κεντρική ταμειακή υπηρεσία που ως καλλικρατικός δήμος έπρεπε να λειτουργεί ενιαία.

Όσοι νομίζουν ότι με τέτοιου είδους τερτίπια θα αποφύγουν να πουν την αλήθεια στους συμπολίτες πλανώνται πλάνη οικτρά.

Δυστυχώς για τους διοικούντες τον Δήμο αλλά ευτυχώς για τον τόπο μας η δικαιοσύνη θα δώσει την σωστή διάσταση όλων των θεμάτων που αφορούν την επί τριετία διαχείριση των οικονομικών του Δήμου για τα οποία κόπτονται    όψιμα, με δεδομένη την κλοπή από τα ταμεία του Δήμου και τους τρεις θανάτους που «κουβαλούν» με τον κ. Μ Ελισσάφ να θυμάται μόνο έναν!

Οι αλχημείες με τις οποίες προσπαθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο απερχόμενος Δήμαρχος Φ. Φίλιος με τον νέον αντιδήμαρχο κ. Μανταλόβα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η δηλητηρίαση της κοινής γνώμης, προκαλώντας παράλληλα την σύγχυση χρησιμοποιώντας φθηνού τύπου τεχνάσματα για να αποπροσανατολισθούν οι συμπολίτες μας από τα όσα τραγελαφικά και αντικρουόμενα συμβαίνουν σήμερα στον Δήμο με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να επιδίδονται στο σπορ της αλληλουπονόμευσης σηκώνοντας τα δικά τους «βιλαέτια».

Η πόλη μας έχει ανάγκη από ηρεμία και απαιτεί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της. Απαιτούν οι συμπολίτες μας από όλους μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να δώσουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε όλοι υποχρέωση να κινηθούμε.

Τόσο ο παλαιός Δήμος όσο και τα υπόλοιπα Δημοτικά διαμερίσματα βιώνουν πρωτοφανή εγκατάλειψη με τους συμπολίτες να παρακολουθούν το θέατρο του παραλόγου που παίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στο Δήμο Ιωαννιτών στον οποίο δεν άξιζε τέτοια τύχη.

Αντί λοιπόν να δώσουν λόγο για τα κλεμμένα και τους τρεις θανάτους ψάχνουν τρόπο για φθηνούς συμψηφισμούς για να διασκεδάσουν τις αδυναμίες τους τις ελλείψεις τους και την έλλειψη σοβαρότητας.

Εκτός από ένδεια επιχειρημάτων εκτός από την ανικανότητα τους να διαχειριστούν τα οικονομικά του Δήμου εκτός από την απραξία σε επίπεδο νέων έργων και παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο Δήμος .αδυνατούν να ολοκληρώσουν και έργα που τους παραδόθηκαν από εμάς ως «μασημένη τροφή», αποδεικνύονται τώρα και επικίνδυνοι.

Το μόνο σημαντικό που έχει να προσφέρει στην πόλη ο κ. Φίλιος είναι να παραιτηθεί ωσότου η δικαιοσύνη αποφανθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η ίδια η πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις. Τον δρόμο τον έδειξε ο κ. Σούρλας μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που οργάνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ» στην οποία παρέστη ο ίδιος, προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προκαλώντας τους Γιαννιώτες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr