Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

asimakopoulouΣτην αλήθεια και όχι σε κομματικές σκοπιμότητες στηρίζεται ο Προϋπολογισμός του 2014, τόνισε η Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα Ασημακοπούλου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2014.
Η κα Ασημακοπούλου επικέντρωσε στη σύγκριση της διαχρονικής στάσης και της καταστροφολογίας του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, απαρίθμησε κάποιες από τις προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα χρόνο σχετικά με τη δανειακή δόση, τις εκτιμήσεις για τα δημόσια έσοδα, τους ρυθμούς της ύφεσης και για το οικονομικό περιβάλλον και κλίμα της χώρας οι οποίες και διαψεύστηκαν στο σύνολό τους.
Στον αντίποδα, τόνισε τα πραγματικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής όπως: ανακοπή των ρυθμών της ύφεσης, μείωση του πληθωρισμού, έναρξη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βελτίωση της αξιολόγησης της χώρας από διεθνείς οίκους, ενίσχυση της απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ και κυρίως, υπογράμμισε την επιτυχία στην επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ειδικά για το πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε πως αυτό αποτελεί τη βάση για τη δικαίωση των ελπίδων όλων των Ελλήνων για έξοδο της χώρας από την κρίση και αυτό διότι σηματοδοτεί πρώτον, την αρχή για παρεμβάσεις που στόχο θα έχουν την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος και δεύτερον ότι θα αποτελέσει το σημαντικότερο παράγοντα στις διαπραγματεύσεις για τη διαχείριση του χρέους.
Κλείνοντας, έδωσε έμφαση στις θυσίες του Ελληνικού λαού που γίνονται το θεμέλιο για να χτιστεί μία νέα Ελλάδα όπως αξίζει στους Έλληνες.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr