Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Λέσχη Ανάγνωσης για μαθητές Α’ έως Γ’ Δημοτικού.

Λzosimaia bibliothikiέσχη Ανάγνωσης με τίτλο: «Παραμυθοραφείο! Παραμύθια στα μέτρα σας» για μαθητικές ομάδες Α’ έως και Γ’ Δημοτικού, διοργανώνονται από τις 12 Φεβρουαρίου 2014 στη «Ζωσιμαία» Δημόσια Κεντρική ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, στο Παιδικό Τμήμα και στον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Ως αφόρμηση χρησιμοποιείται το βιβλίο της Βιολέτας Σολδάκη «Ο Παραμυθοράφτης», από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.
«Αν κάποτε περάσεις από την πόλη του Παραμυθοράφτη, θα συναντήσεις μπαμπάδες, ιππότες, μαμάδες, νεράιδες, γιαγιάδες με φτερά πεταλούδας και παππούδες με ολόχρυση ουρά. Κι να θέλεις, ζήτησέ του κι εσύ μια φορεσιά να σου χαρίσει, με παραμύθια και όνειρα ραμμένη, με τη χρυσοκλωστή της φαντασίας κεντημένη».
Χρησιμοποιώντας το παραμύθι ως μέσο, στόχος της Λέσχης μας είναι να βοηθήσει τους μικρούς Αναγνώστες να εξοικειωθούν με πολύπλοκες έννοιες (κακό, αδικία, φόβοι, βία κλπ.), να ενισχύσουν την κριτική τους σκέψη, να ερμηνεύσουν συμβολισμούς και να χτίσουν τα δικά τους μηνύματα και στάσεις ζωής. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ψυχολογικά, το παραμύθι ασκεί ιδιαίτερη επίδραση στην παιδική ψυχή. Η συνηθισμένη αρχή του «Μια φορά κι έναν καιρό…» ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες αβίαστα σε άλλους χρόνους και τόπους, λειτουργώντας ως μια άλλη μηχανή του χρόνου.
Η Λέσχη Μικρών Αναγνωστών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κ. Πόπη Καζαντζίδου, πτυχιούχο του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από 12 Φεβρουαρίου 2014 κάθε Τετάρτη απόγευμα, ώρα 16:30-18:00 (ώρα προσέλευσης 16:30-17:00).
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
• στο τηλέφωνο της Γραμματείας της «Ζωσιμαίας» Βιβλιοθήκης 26510 72863, καθημερινά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης
• στο fax: 26510 83445 ή
• στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr