Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

mpegas-kolokasΗ Ενότητα Πολιτών και η Κοινωνία Πολιτών, ο Θωμάς Μπέγκας και ο Παντελής Κολόκας, συνενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό όραμα. Το όραμα για ένα Δήμο που στο επίκεντρο του θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Για μία δημοτική εξουσία που θα διέπεται από δημοκρατικό ύφος, διαφάνεια, αξιοκρατία, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες.

Η συνεργασία - που ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα - είναι αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας με όρους εντιμότητας, ειλικρίνειας, ισοτιμίας, δυο αυτοδιοικητικών παρατάξεων που συγκλίνουν προγραμματικά με μοναδικό σκοπό την πρόοδο του τόπου μας.

Σήμερα γίνεται μια υπέρβαση. Πάνω από κόμματα, πέρα από παρατάξεις, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες. Μια υπέρβαση που αναδεικνύει στην πράξη την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και δημιουργεί παράσταση νίκης στις εκλογές.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο των δηλώσεων που έγιναν από τον Μανώλη Καπελίδη, εκπρόσωπο τύπου της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών»

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες
Σήμερα έχουμε υποχρέωση περισσότερο από κάθε άλλη φορά να οικοδομήσουμε μια νέα Αυτοδιοίκηση.
Να συμφωνήσουμε ότι η πόλη μας, ο Δήμος μας, δεν είναι ο χώρος που θα λύσει τις διαφορές του το κεντρικό πολιτικό σύστημα, αλλά το τελευταίο καταφύγιο δημοκρατίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Σεβόμαστε το ρόλο των κομμάτων στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά υποστηρίζουμε την αυτονομία της αυτοδιοίκησης.
Ο απεγκλωβισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις αποπνικτικές κομματικές παρεμβολές, ήταν και παραμένει το ζητούμενο πολλών ετών.
Και ενώ όλοι συμφωνούν ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις θα πρέπει να εκφράζουν κατεξοχήν τις τοπικές κοινωνίες, λίγοι τόλμησαν ή μπόρεσαν να το κάνουν πράξη.
Εμείς θέλουμε, μπορούμε και κάνουμε την υπέρβαση. Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τις παλιές νοοτροπίες.
Δεν υπάρχουν στεγανά σε δυνάμεις που με ειλικρινείς δημοκρατικές διαδικασίες και προοδευτική κατεύθυνση, θέλουν να προσφέρουν στον τόπο.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί απαιτούν συνεργασίες. Τις μεγαλύτερες και ευρύτερες συνεργασίες για να μπορέσει ο μεγάλος Δήμος Ιωαννιτών να είναι πρωταγωνιστής στο μέλλον που αξίζει στους δημότες του.
Κι αυτό γίνεται σήμερα πράξη.
Ο Θωμάς Μπέγκας και ο Παντελής Κολόκας, η Ενότητα Πολιτών και η Κοινωνία Πολιτών, συνενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό όραμα.
Το όραμα για ένα Δήμο που στο επίκεντρο του θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του
Για μία δημοτική εξουσία που θα διέπεται από δημοκρατικό ύφος, διαφάνεια, αξιοκρατία, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες .
Σήμερα γίνεται μια υπέρβαση. Πάνω από κόμματα, πέρα από παρατάξεις, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες.
Η συνεργασία δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ούτε είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας κορυφής. Μιας συμφωνίας για ρόλους καρέκλες και ανταλλάγματα.
Η συνεργασία είναι αποτέλεσμα επίπονής προσπάθειας με όρους εντιμότητας – ειλικρίνειας- ισοτιμίας, δυο αυτοδιοικητικών παρατάξεων που συγκλίνουν προγραμματικά με μοναδικό σκοπό την πρόοδο του τόπου μας.
Η συνεργασία , προέκυψε μετά από μακρά διαβούλευση και πολλές συζητήσεις, μεταξύ δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων, μεταξύ δύο νέων ανθρώπων, που έχουν κοινές αγωνίες.
Είναι μία συμφωνία αρχών και αξιών.
Αξίες που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη. Έχουν στο επίκεντρο το Δήμο, την πόλη.
Αρχές για ένα Δήμο που θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Αρχές για χρηστή διοίκηση με διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στους θεσμούς. Που θα αφήνει οριστικά στο παρελθόν πελατειακές λογικές, λογικές σπατάλης και κακοδιαχείρησης.
Αρχές για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής ευκαιρίας της νέας προγραμματικής περιόδου, ώστε να υπάρξει μία συνολική και ισόρροπη ανάπτυξη του Καλλικρατικού Δήμου.
Ο Θωμάς Μπέγκας και ο Παντελής Κολόκας, αποδεικνύουν στην πράξη τι σημαίνει «νέο».
Είναι το εμείς πάνω από το εγώ. Είναι η συμμετοχή και η συνεργασία. Κι αυτό το νέο, γίνεται πιο μεγάλο, πιο ισχυρό, πιο δυνατό. Η διευρυμένη, ανεξάρτητη κι ακηδεμόνευτη παράταξη, η μοναδική παράταξη που δεν καθοδηγείται από κομματικούς μηχανισμούς, εγγυάται να πάει τα Γιάννενα μπροστά, να πάει τα Γιάννενα πιο ψηλά.
Με το πιο πλατύ, ανεξάρτητο, αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr