Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
www.mpegas.gr... λίγο εγωκεντρικό ή μου φαίνεται;

mpegas.grΜία από τις βασικές αρχές της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα –κοινωνία Πολιτών» είναι να κάνει πράξη την ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στα δρώμενα του Δήμου. «Θέλουμε να αλλάξουμε τα στερεότυπα ακόμη και στον τρόπο της επικοινωνίας με τους συνδημότες μας, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει πλέον η τεχνολογία», όπως υποστηρίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Έτσι δόθηκε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα της παράταξής, www.mpegas.gr και παρουσιάστηκαν οι ειδικές φόρμες Διαβούλευσης Προγράμματος και Δικτύου Εθελοντών της παράταξης.
Η υλοποίηση και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας έγινε από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Γερογιάννη, ενώ η παρουσίαση της από τον συντονιστή του Δικτύου Εθελοντών Κυριάκο Αθανασίου.

«Μέσω λοιπόν της ιστοσελίδας επιδιώκουμε να κάνουμε συμμέτοχη την κοινωνία των πολιτών στην υλοποίηση του προγράμματος μας αλλά και στον εκλογικό αγώνα. Φιλοδοξούμε να κάνουμε την πολιτική και ιδιαίτερα την αυτοδιοίκηση πιο ελκτική, πιο αποτελεσματική, απορρίπτοντας παλιά πρότυπα και κατεστημένα. Δίνουμε τη μάχη της ενεργοποίησης της νέας γενιάς, μαζί με όλους τους νέους ανθρώπους του ψηφοδελτίου και της παράταξης και είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα», ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Κυριάκος Αθανασίου.

Υποστήριξε ότι το Διαδίκτυο, δεν αποτελεί μόνο μέσο προβολής της δραστηριότητας της παράταξης, αλλά κι ένα ουσιαστικό εργαλείο επαφής με τους πολίτες και κυρίως με τη νέα γενιά. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» τίθεται σε διαβούλευση με τους πολίτες.

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί όλο το πρόγραμμά αναλυτικά και περιληπτικά κι έχει διαμορφωθεί ειδική φόρμα στην οποία ο κάθε χρήστης μπορεί να μπαίνει μέσα και να καταγράφει τις προτάσεις τις παρατηρήσεις του, και γιατί όχι και τις αντιρρήσεις του.

«Θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας μαζί με τους ενεργούς πολίτες. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν πρέπει να λείπει και η τεχνολογία είναι εδώ αρωγός για πιο συμμετοχική Δημοκρατία», είπε ο κ. Αθανασίου.

Στη συνέχεια παρουσίασε τη φόρμα των εθελοντών, λέγοντας πως «για πολλούς της δική μου γενιάς η προεκλογική διαδικασία είναι από βαρετή έως και αποκρουστική. Πολλοί λένε ότι δεν θέλουνε καν να ψηφίσουν. Όμως αν σκεφθούν ότι χωρίς εμάς κάποιοι θα επιλέξουν αυτούς που θα διαχειριστούν το μέλλον της πόλης, του χωριού, της γειτονιάς μας, τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτή τη στάση. Ακόμη και να συμμετάσχουμε ενεργά στον προεκλογικό αγώνα. Πιστέψτε με είναι πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία».

Η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών» ζητά από όποιον θέλει να συμμετάσχει, να δηλώσει το ενδιαφέρον του μέσα από την φόρμα εγγραφής εθελοντών και να βοηθήσει σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

«Υποστηρίζουμε ενεργητικά, κριτικά, εθελοντικά την προσπάθεια αυτή. Στηρίζουμε με δουλειά, φαντασία και κέφι τον υποψήφιο Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής του Δικτύου Εθελοντών.

Ήδη από προχθές που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φόρμα εθελοντή έχει αρχίσει να δημιουργείται η πρώτη ομάδα.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr