Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

anexartitidimotikiprotoporiaΤα παράπονα των εργαζομένων στην καθαριότητα, στην οδοποιία, στο πράσινο και στα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ άκουσε ο κ. Ν. Γκόντας ο οποίος επισκέφτηκε τα εργοτάξια.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: «Η έλλειψη προσωπικού, η αδυναμία συντήρησης των απορριμματοφόρων, η μείωση των αποδοχών, η απουσία γιατρού και νοσηλεύτριας, και πολλά άλλα μείζονος σημασίας προβλήματα έχουν οδηγήσει την καθαριότητα σε αδιέξοδο και την πληρώνει η πόλη μας.

Αυτή την στιγμή χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων, υπάρχει υποτυπώδης καθαριότητα, η οποία δέχεται καθημερινά αυξημένο όγκο σκουπιδιών.»
Ν. ΓΚΟΝΤΑΣ: «Ο χώρος της καθαριότητας απηχεί στον πολιτισμό μιας πόλης. Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική αρχή αδιαφόρησε εντελώς, με αποτέλεσμα η πόλη μας να μοιάζει βομβαρδισμένη. Οι μόνοι που δεν έχουν μερίδιο ευθύνης είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο της καθαριότητας, της οδοποιίας και στο πράσινο που δίνουν καθημερινά την μάχη για μια αξιοπρεπή εμφάνιση της πόλης μας. Ο αποδεκατισμός του έμψυχου υλικού είναι εμφανής και πράγματι όσοι απέμειναν σε αυτές τις υπηρεσίες υπερβάλουν εαυτούς. Θα καλύψουμε τις ανάγκες σε πρώτη φάση με 8μηνίτες, οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτούς τους ευαίσθητους χώρους όπως είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών, το πράσινο και η οδοποιία. »
Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της ΔΕΥΑΙ, έγινε δέκτης παραπόνων από τους εργαζόμενους, σε ότι έχει να κάνει με την διάσπαση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ και δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει την ενοποίησή τους, για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την τύχη της ΔΕΥΑΙ, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αλλαγής του καθεστώτος της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται»

 

Στα νοσοκομεία Χατζηκώστα και ΠΠΓΝΙ
Με τις διοικήσεις των νοσοκομείων Χατζηκώστα και ΠΠΓΝΙ συναντήθηκε ο κ.Νικος Γκόντας, σε συνέχεια επαφών του με ιδρύματα και φορείς της πόλης μας. Τόσο ο διοικητής του Χατζηκώστα Λ.Γεωργόπουλος, όσο και ο διοικητής του ΠΠΓΝΙ κ. Φώτης Βάββας, ενημέρωσαν τον κ. Γκόντα και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν, για την πορεία του κάθε ιδρύματος, του οποίου ο κάθε ένας έχει την ευθύνη διοίκησης ,καθώς επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους.
Ως κύρια προβλήματα αναφέρθηκαν, η έλλειψη προσωπικού, η μείωση πιστώσεων έως και 50%, ο γερασμένος εξοπλισμός, η δυσκολία πρόσβασης όσον αφορά το οδικό δίκτυο στα δύο Νοσοκομεία από την μια μεριά και η αύξηση των ασθενών που καταφθάνουν σε αυτά από όλη την ΒΔ Ελλάδα, την Θεσσαλία, την ΒΔ Μακεδονία και τα Ιόνια νησιά για την περίθαλψή τους, τα οποία εν τούτοις, ανταποκρίνονται σε αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις. Οι δύο διοικητές, ζήτησαν την καλή συνεργασία με τον δήμο, ο οποίος διαθέτει τους μηχανισμούς και τα μέσα εκείνα που μπορεί να βοηθήσει σε πολλά σημεία, στην καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών και εργαζομένων σε ότι αφορά την οδική πρόσβασή τους στα δύο νοσοκομεία. Η βελτίωση των δρόμων πρόσβασης σε αυτά, με κύριο αίτημα την κατασκευή της Οδού Νιάρχου και ο χώρος στάθμευσης στο Χατζηκώστα, είναι προβλήματα που αναζητούν άμεση επίλυση, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ασφαλής μετάβαση ασθενών και εργαζομένων στα δύο Νοσοκομεία. Επί πλέον ένα φλέγον ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΠΠΓΝΙ κ. Γιώργος Φλούδας, είναι τα ακριβά εισιτήρια και τα μειωμένα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ.
Νίκος Γκόντας: «έχουμε δύο από τα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία και έχουν βραβευτεί για την προσφορά υπηρεσιών υγείας κάτι που οφείλετε στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, που παρά τις οικονομικές δυσχέρειες, καταφέρνει να προσφέρει υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε όσους προσφεύγουν σε αυτά. Είναι χρέος μας σαν δήμος, να συμπαρασταθούμε σε αυτή την προσπάθεια, που καταβάλουν διοικήσεις και εργαζόμενοι και σε ότι μας αφορά θα είμαστε στην διάθεσή τους και θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα και θα δώσουμε λύσεις σε προβλήματα της ζώνης ευθύνης του δήμου μας, όπως είναι έργα οδοποιία, στάθμευσης και καθαριότητας.»

Και σε τοπικές κοινότητες...

Ο κ. Γκόντας συνεχίζοντας τις περιοδείες του, επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Πλάτανος, Λογγάδες και Καστρίτσα. Και σε αυτές τις συναντήσεις με τους κατοίκους ο κ. Γκόντας έγινε δέκτης των καταγγελιών, για πλήρη εγκατάλειψή τους, με αποκορύφωμα τις καταγγελίες των κατοίκων των Μουζακαίων, που το χωριό τους εγκαταλείφθηκε από τον δήμο μετά τις κατολισθήσεις. «Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την αντιμετώπιση του κινδύνου που διατρέχουν τα σπίτια μας, όπως έγινε στην περίπτωση του Πνευματικού Κέντρου μας.»
Για αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι κάτοικοι των άλλων τοπικών κοινοτήτων.

 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr