Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Οι νικητές σε Ζαγόρι, Μέτσοβο, Ζηρό, Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Δωδώνη, Ζίτσα, Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα

Ο Βασίλης Σπύρου στο Ζαγόρι
ΣπύρουΟ Βασίλης Σπύρου, πρώην δήμαρχος Ανατολικού Ζαγορίου, θα είναι ο δήμαρχος της νέας πενταετίας στο Ζαγόρι. Στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών κατάφερε να επικρατήσει και να κερδίσει τον Γαβριήλ Παπαναστασίου ο οποίος συμπλήρωσε

32 χρόνια παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Βασίλης Σπύρου από το 29,2 του πρώτου γύρου έφτασε στο 52,8 τη δεύτερη ενώ ο Γαβριήλ Παπαναστασίου από το 35,2 της πρώτης Κυριακής έφτασε στο 47,1%

 

 

Ο Κώστας Τζαφέας στο Μέτσοβο
τζαφέαςΟ Κώστας Τζαφέας είναι ο νέος δήμαρχος στο Δήμο Μετσόβου καθώς επικράτησε του Νίκου Τσομπίκου με πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Ο Νίκος Τσομπίκος από το 36,3 του πρώτου γύρου ανέβηκε στο 47,1 ενώ ο Κώστας Τζαφέας από το 28,6% της πρώτης Κυριακής βρέθηκε στο 52,8%.

 

 

Ολική ανατροπή στο Δήμο Ζηρού
καλατζήςΗ μεγάλη ανατροπή έγινε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών στο Δήμο Ζηρού. Ο επί σειρά ετών δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης, είχε αγγίξει το 48% την πρώτη Κυριακή όμως έχασε τις εκλογές. Ο Νίκος Καλαντζής είχε πάρει το 37% κατάφερε όμως όχι μόνο να κλείσει την ψαλίδα αλλά να περάσει και πολύ μπροστά. Έτσι στον επαναληπτικό γύρο ο Δημήτρης Γιολδάσης μένει κοντά στο 43% ενώ ο Νίκος Καλαντζής, ένα από τα νέα πρόσωπα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ήπειρο κερδίζει με ποσοστό που φτάνει το 57%.

 

Ο Μαρίνος Γαρνέλης στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων
Μαρίνος ΓαρνέληςΟ Μαρίνος Γαρνέλης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Άλλωστε είχε κερδίσει τις εκλογές και το 2010, αλλά στην πορεία και ύστερα από προσφυγές ακυρώθηκε η παράταξή του. Συγκεντρώνει το 52,4% των ψήφων αφήνοντας για τον σημερινό δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο το 47,5%.

 

 

Ο Αντρέας Παπασπύρου νέος δήμαρχος Κόνιτσας
Αντρέας ΠαπασπύρουΟ Ανδρέας Παπασπύρου είναι ο νέος δήμαρχος της Κόνιτσας και ο άνθρωπος που θα διοικήσει το δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Ανδρέας Παπασπύρου είχε μεγάλο προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή καθώς είχε αγγίξει το 48% ενώ η Ελένη Παπαμιχαήλ είχε μείνει στο 21,6. Έτσι στον επαναληπτικό γύρο ο Ανδρέας Παπασπύρου είχε εύκολη δουλειά. Συγκέντρωσε το 58,8% αφήνοντας το 41,1 για την κ. Παπαμιχαήλ και είναι έτοιμος όπως έχει δηλώσει να δουλέψει για να αλλάξει σελίδα η Κόνιτσα.

 

Νέα εποχή στο Δήμο Δωδώνης με νικητή τον κ. Ντακαλέτση
Χρήστος ΝτακαλέτσηςΟ Χρήστος Ντακαλέτσης, κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά, τα ανατρέψει το κλίμα αλλά και τη μικρή διαφορά του πρώτου γύρου. Έτσι είναι ο νέος δήμαρχος Δωδώνης καθώς στον επαναληπτικό γύρο άφησε πίσω τον σημερινό δήμαρχο Κώστα Κατσανάκη.

 

 

Ο Μιχάλης Πλιάκος στο δήμο Ζίτσας
Μιχάλης ΠλιάκοςΜε ποσοστό που ξεπερνά το 54% αναδείχθηκε δήμαρχος Ζίτσας ο Μιχάλης Πλιάκος. Καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι ήταν η στάση του τρίτου συνδυασμού, του ψηφοδελτίου του Χρυσόστομου Βούζα, ο οποίος από τα μέσα της εβδομάδας έδειξε στήριξη προς την πλευρά του Μιχάλη Πλιάκου. Ο Μιχάλης Πλιάκος ήταν δεύτερος την πρώτη Κυριακή, τέσσερις μονάδες πίσω από τον Βασίλη Γαρδίκο, κατάφερε όμως να φτάσει πολύ ψηλά και να ξεπεράσει το 54%.

 

Ο κ. Μπαίλης στο Δήμο Πρέβεζας
Χρήστος ΜπαίληςΟ Χρήστος Μπαίλης επικράτησε με άνεση στο Δήμο Πρέβεζας και εκλέγεται για δεύτερη φορά δήμαρχος στον Καλλικρατικό δήμο, ενώ μετράει και θητεία στον πρώην καποδιστριακό δήμο Λούρου. Ο Χρήστος Μπαίλης από το 37% έφτασε στο 55,1 ενώ ο κ. Παππάς από το 17,1 του πρώτου γύρου, ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό κατάφερε να φτάσει στο 44,8%.

 

Άνετη επικράτηση του κ. Τσιρογιάννη στην Άρτα
Χρήστος ΤσιρογιάννηςΜε δεκατρείς ποσοστιαίες μονάδες κέρδισε στο δήμο Άρτας ο Χρήστος Τσιρογιάννης. Ο Χρήστος Τσιρογιάννης είχε πάρει προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη κατάφερε να καταγράψει μια άνετη νίκη. Καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαδραμάτισε η άμεση ή έμμεση στήριξη που έτυχε από στελέχη της παράταξης του Γιάννη Παπαλέξη, που είχε μείνει εκτός δεύτερου γύρου χρεώνοντας το αποτέλεσμα στον Παύλο Στασινό.

 

Εύκολη επικράτηση του κ. Γιάννη Λώλου στην Ηγουμεντίσα
Γιάννη ΛώλουΠανηγυρική είναι η εκλογή του Γιάννη Λώλου στο αξίωμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας. Έχοντας πάρει σαφές προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή, ο πρώην δήμαρχος Μαργαριτίου κατάφερε να επικρατήσει με άνεση έναντι του Θωμά Παππά. Ο Γιάννης Λώλος από το 38,1% του πρώτου γύρου, έφτασε στο 57% και ο Θωμάς Παππάς από το 22,8 έφτασε στο 42,9%.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr