Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

mpegas-kolokasΟ Θωμάς Μπέγκας θα είναι ο δήμαρχος των Ιωαννίνων της νέας πενταετίας ο οποίος κατάφερε να πάρει μεγάλο προβάδισμα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων όπου την πρώτη Κυριακή υπολείπονταν σε ψήφους. Μάλιστα το ποσοστό στην πόλη ξεπέρασε το 57%. Στο Μπιζάνι άγγιξε το 58%, στην Ανατολή το 53% και είναι το χαμηλότερο, στην Παμβώτιδα

έφτασε στο 56,5, στο Πέραμα το 53,3 και στο Νησί το 66%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αποχή ήταν στα επίπεδα της προηγούμενης Κυριακής χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Ο νέος δήμαρχος με δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την παράταξή του αλλά κι εκείνους που έκαναν άλλη επιλογή στις εκλογές. Υπογράμμισε πως όλα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά ισχύουν στο ακέραιο και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δημοτική αρχή όλων των Γιαννιωτών. «Θα είμαστε μια Δημοτική Αρχή που θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις που θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο.Επιθυμούμαι να υλοποιήσουμε τις βασικές μας αρχές που είναι η ανανέωση η συνεργασία και η συμμετοχή των πολιτών. Τελειώνοντας να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνδημότες μας που μας τίμησαν. Ευχαριστώ πολύ όλους», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Από νωρίς στο εκλογικό κέντρο της Ενότητας Πολιτών βρίσκονταν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για θριαμβευτική νίκη.
«Η νίκη της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» είναι όχι απλά πεντακάθαρη, είναι θριαμβευτική.
Αυτό δίνει και σε μένα μεγάλη ευχαρίστηση, διότι είναι μια συνέχεια της παράταξης και δικαιώνεται και η δική μου προσπάθεια. Και στην αντιπολίτευση όταν ήμουνα αντιπαλεύοντας τη συντηρητική και παλιομοδίτικη πολιτική, όσο και στην πλειοψηφία που είχα την ευθύνη τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με τις καινούργιες δυνάμεις και με όλους τους ανθρώπους τους αυτοδιοικητικούς που θέλουν να συνεισφέρουν στη νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Δε θα διακοπεί καθόλου η λειτουργία του Δημαρχείου, θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας και όλα θα πάνε καλά.
Νομίζω ότι οι απαντήσεις δόθηκαν από την κοινωνία συντριπτικές και περιμένουμε τις εξελίξεις από τον άλλο χώρο, γιατί πλέον αυτοί έχουν το πρόβλημα.
Συγχαρητήρια σε όλους, ευχαριστώ όλους που βοήθησαν για τη διεξαγωγή των εκλογών» τόνισε ο δήμαρχος.

Αναλυτικά στο Δήμο Ιωαννιτών:

Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 71.274
Ψηφίσαντες Εκλογείς 47.380 (66,48%) επί των εγγεγραμμένων
Λευκά 2.727 (5,76%) επί των ψηφισάντων
Ακυρα 3.455 (7,29%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 6.182 (13,05%) επί των ψηφισάντων
Έγκυρα 41.198 (86,95%) επί των ψηφισάντων

1. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΕΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ 23.334 56,64%

2. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΚΟΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 17.864 43,36%

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr