Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
IoanninaΤην έντονη δυσαρέσκειά του και τη βαθιά ανησυχία του εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, όπως και ολόκληρος ο τουριστικός κόσμος, για την ενδεχόμενη αύξηση από το 6,5% στο 13% του συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής.
Το σκεπτικό και η σκοπιμότητα αυτού του μέτρου δεν μπορεί να κατανοηθεί από κανέναν, ειδικά τώρα που τα στοιχεία δείχνουν άνοδο της τουριστικής κίνησης.
Όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Τουριστικού Τομέα, οι επιπτώσεις σε βάθος λίγων μηνών θα είναι καταστροφικές, όχι μόνον για τα ξενοδοχεία αλλά γενικότερα για την εθνική μας οικονομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει αιφνίδια το μέσο πακέτο για την Ελλάδα κατά 5%.

Προκαλείται, ουσιαστικά βαρύ πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, στην πιο κρίσιμη περίοδο, ενώ ακυρώνονται και οι ελπίδες ανάκαμψης του εσωτερικού τουρισμού, που είχαν αναπτερωθεί.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων << καλεί την κυβέρνηση, ακόμα και αυτήν την ύστατη στιγμή, να μην προχωρήσει στην επιβολή αυτού του μέτρου, διότι όπως υποστηρίζει θα ανακόψει την δυναμική πορεία του πλέον ελπιδοφόρου τομέα της ελληνικής οικονομίας >>.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής μας βρίσκονται σε εγρήγορση και αναμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί η όλη κατάσταση, ενώ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων .

Τέλος, καλούν τους τοπικούς βουλευτές, εφόσον έρθει η συγκεκριμένη τροπολογία προς ψήφιση, να την καταψηφίσουν, διότι μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει στην τοπική μας οικονομία.

epiruspost.gr
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr