Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
mpegasΔήλωση για την κατάληψη του Δημαρχείου έκανε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος στη 1 το μεσημέρι είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

"Η ομάδα πολιτών που πραγματοποιεί από την Δευτέρα κατάληψη στο κτίριο του Δημαρχείου προέβη σε αποκλεισμό των Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου. Στην ουσία δηλαδή επιχειρήθηκε η παράλυση του κατεξοχήν νευραλγικού μηχανισμού του Δήμου Ιωαννιτών.
Για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έχει εκφράσει ξεκάθαρα θέση υπέρ της δυνατότητας πρόσβασης στην εκπαίδευση και τη μόρφωση και υποστηρίζει ότι κάθε δημοκρατική πολιτεία δεν πρέπει να τη στερεί από κανέναν. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί ευεργετικά για την ομαλή επανένταξη του φυλακισμένου.
Επίσης σαφής από την πρώτη στιγμή της κατάληψης του Δημαρχείου, ήταν η θέση του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, ότι δεν επιθυμεί επέμβαση της Αστυνομίας και κατασταλτικού τύπου μεθόδους για την απομάκρυνση των καταληψιών.
Είναι όμως ταυτόχρονα και απολύτως ξεκάθαρη η θέση της Δημοτικής Αρχής για ένα Δημαρχείο ανοιχτό στους πολίτες. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα κατεξοχήν δημοκρατικό θεσμό, που λειτουργεί στην υπηρεσία των πολιτών και στην προώθηση υποθέσεων που αφορούν τη ζωή τους και την καθημερινότητα τους. Μάλιστα θεωρούμε πως αποτελεί ίσως το τελευταίο προπύργιο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε μια εποχή που οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις πιο δύσκολες συνθήκες στη δίνη μιας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
Αυτή τη στιγμή αυτό που πετυχαίνουν σήμερα οι καταληψίες δεν είναι να «χτυπήσουν το σύστημα» όπως δηλώνουν, αλλά να παραλύσουν έναν οργανισμό που οφείλει να εργάζεται καθημερινά σε όφελος των πολιτών.
Πέραν του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προωθηθεί καμία διαδικασία που αφορά σε ζωτικές λειτουργίες του Δήμου, η τελευταία ενέργεια με τον αποκλεισμό των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου σημαίνει ενδεικτικά, πως:
- λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν μπορεί να κινηθεί καμία διαδικασία για την πληρωμή μισθών εργαζομένων και όσων πολιτών συνεργάζονται με το Δήμο Ιωαννιτών.
- δεν μπορεί να κινηθεί καμία διαδικασία που αφορά στην απόδοση βοηθημάτων στους πολίτες, στον έλεγχο των δικαιούχων του κοινωνικού εισοδήματος.
Αν οι καταληψίες επιθυμούν να «πλήξουν το σύστημα», όπως διατείνονται, τους μόνους που τελικά καταφέρνουν να πλήξουν παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του Δήμου, είναι τους πολίτες και ιδιαίτερα τις πιο ευαίσθητες ομάδες των συμπολιτών μας.
Τους καλώ να αφήσουν να λειτουργήσει ο Δήμος και το Δημαρχείο. Άλλωστε εγώ προσωπικά έχω διακηρύξει πάρα πολλές φορές ότι είμαι υπέρ ενός ανοιχτού Δημαρχείου.
Η πόρτα του Δημαρχείου και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανοιχτή στους πολίτες. Δεν χρειαζόταν κατάληψη για να γίνει τη Δευτέρα ή σήμερα συνέλευση στην αίθουσα του Δημαρχείου.
Κάλεσα πριν από λίγη ώρα τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να τους ενημερώσω για τις εξελίξεις που είχαμε σήμερα το πρωί.
Όλοι συμφωνούμε ότι το πρωτεύον είναι η ζωή ενός νέου ανθρώπου, και παρακολουθούμε με προσοχή τις πολιτικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από διάφορες πλευρές για την εκτόνωση της κατάστασης.
Όλοι επιθυμούμε την ομαλή μετάβαση στην πλήρη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του.
Συμφωνήσαμε ότι θα συναντηθούμε εκ νέου και αύριο για να εκτιμήσουμε την κατάσταση."
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr