Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
dimotiko simvoulio 2014Να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας στην διαδικασία καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης, ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Βίνη, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας σημείωσε ότι «ο Δήμος ζητάει την αποκατάσταση της αδικίας, είναι σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και παρενέβη και στο αρμόδιο Υπουργείο»

«Υπάρχει μια κατάφορη αδικία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή μας, που αφορά και δεκάδες κτηνοτρόφους δημότες του Δήμου Ιωαννιτών οι οποία διαπίστωσαν ότι μπήκαν στους λογαριασμούς τους αμελητέα ποσά από την εξισωτική αποζημίωση», είπε ενημερώνοντας το σώμα ο Αντιδήμαρχος κ. Βίνης.
Σημείωσε δε, ότι έγινε μια προσπάθεια με την συνεργασία του Δήμου και του ΓΑΣ και στάλθηκε στο Υπουργείο το ψηφιοποιημένο αρχείο που κάλυπτε πλήρως τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας και όλου του νομού. «Στην πορεία όμως υπήρξε μια παραδοξότητα. Το Υπουργείο «χρέωσε» επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων της περιοχής μας σε κτηνοτρόφους άλλων περιοχών, έτσι όταν ήρθε η ώρα καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης πολλοί κτηνοτρόφοι είτε βγήκαν από τους καταλόγους του Υπουργείου, είτε έλαβαν στους λογαριασμούς τους αμελητέα ποσά», είπε ο κ. Βίνης.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε διεξοδικά για την υπόθεση, από τον κ. Σταύρο Τασούλα υπεύθυνο επιδοτήσεων του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων (ΓΑΣ).
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr