Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
elisafΜετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψή μας για τις αντιμισθίες στο Δήμο Ιωαννιτών, ο καθηγητής Παθολογίας και πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μωυσής Ελισάφ, δηλώσεις του χαρακτήρισε την υπόθεση ως σκάδαλο και καλεί τον Δήμαρχο να επανεξετάσει τη στάση του.
Χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων:
«Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για το ύψος της αντιμισθίας στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, αυτό βρίσκεται στα όρια του σκανδάλου. Δυστυχώς, διαπιστώνω, ότι αυτό είναι η επικρατούσα άποψη που διέπει τη λειτουργία της δημοτικής αρχής και απ’ ότι ακούγεται είναι η υλοποίηση κάποιων προεκλογικών δεσμεύσεων για τη στήριξη με αντάλλαγμα τις έμμισθες θέσεις. Η εξουσία φθείρει έτσι κι αλλιώς, όμως εάν συνδεθεί με το χρήμα, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.
Από τη μία οι σύμβουλοι που είναι έμμισθοι και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και από την άλλη, όλοι οι υπόλοιποι που θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν και αυτοί κάποιο μισθό τα επόμενα χρόνια.
Εάν υπάρχει κάποιος που αντιμετωπίζει πράγματι πρόβλημα και αυτό διαπιστώνεται στην πορεία της θητείας, μπορείς να φέρεις το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίσεις. Δε νοείται όμως να είσαι δημόσιος υπάλληλος, να λαμβάνεις κανονικά το μισθό σου, να έχεις όλα τα πλεονεκτήματα, όπως οι άδειες ή η ανοχή από την υπηρεσία σου και να πληρώνεσαι με δεύτερο μισθό. Αυτό είναι σκανδαλώδες!
Είναι ένα επικίνδυνο ιδεολόγημα το ότι δίνεται η αντιμισθία για να μην παίρνουν αυτές τις θέσεις μόνο όσοι ανήκουν σε μία ελίτ. Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις άνθρωποι με πραγματικά οικονομικά προβλήματα. Απευθύνω έκκληση προς το δήμαρχο της πόλης κ. Μπέγκα να το ξανασκεφτεί, γιατί ανοίγει ένα δρόμο, που κανείς δε ξέρει που θα μας βγάλει», κατέληξε ο κ. Ελισάφ.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr