Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
tee hpeirouΠραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Περιφερειακής Παράταξης "Ήπειρος της Ανατροπής ", συνάντηση κλιμακίου της με την Δ.Ε του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Ήπειρο και αφορούν την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φινομένων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, τους βασικούς σχεδιασμούς για την Ήπειρο, τα Ιωάννινα και το οικοσύστημα της Λίμνης, την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια της Ηπείρου. Επίσης αναλύθηκε πρόταση του ΤΕΕ/ΤΗ για την θεσμοθέτηση της οργανωτικής διαχείρισης του έργου Αναστύλωσης της Γέφυρας Πλάκας στον ποταμό Άραχθο.
Από το ΤΕΕ/ΤΗ τονίστηκε ότι είναι αδήριτος ανάγκη η άμεση προώθηση θεσμοθέτησης της αναθεώρησης του Χωροταξικού Περιφερειακού σχεδιασμού, του Ρυθμιστικού Σχεδίου Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και του ΠΔ της Λίμνης Παμβώτιδας.
Αναπτύχθηκαν οι διατυπωμένες θέσεις του ΤΕΕ/ΤΗ για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και η πρωτοβουλία του με ομάδα εργασίας να συμβάλλει στα βήματα που απαιτούνται για την θωράκιση της περιοχής έναντι των φαινομένων αυτών.
Για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον ορθολογικό, οικονομικό και τεχνολογικό σχεδιασμό της διατυπώθηκε η θέση του ΤΕΕ/ΤΗ για την κομβικής σημασίας επιλογή της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή. Επισημάνθηκε ότι πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την υιοθέτηση,` ανάπτυξη και εμπέδωση από τους φορείς και τους πολίτες, αντίληψης, νοοτροπίας, συμπεριφορών και πρακτικών που αξιόπιστα θα συμβάλουν καθοριστικά στην υλοποίηση της επιλογής αυτής.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από την βούληση και των δύο πλευρών να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συνεργασία με αξιοποίηση του ρόλου του ΤΕΕ/ΤΗ ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας και της κοινωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη της Ηπείρου προς όφελος των πολιτών της.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr