Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
logo epimelitirio ioanninonΤο Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Gift 2.0 (Ελλάδα – Ιταλία Διευκολύνσεις για τις Μεταφορές ) συμμετείχε με μέλη της Ομάδας Έργου στη Διεθνή Έκθεση Transport – Logistic στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, στις 6-8/5/2015, όπου προώθησε μαζί με τους άλλους εταίρους, Έλληνες και Ιταλούς, του Έργου τα εργαλεία που παράγονται κατά την υλοποίηση του παραπάνω Έργου.
Το Έργο Gift 2.0 συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και Ιταλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013).
Ο σκοπός του συγκεκριμένου Έργου είναι:
- Nα δημιουργήσει μια πλατφόρμα «Εικονικών Logistics» ειδικευμένης σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς για να βελτιώσει τις μεταξύ τους διευκολύνσεις.
- Να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα εδάφους – θάλασσας- αέρα, έκδοσης 2.0 (Μοντέλο Trivago).
- Να ξεπεράσει τις υπάρχουσες δυσκολίες για την μεταφορά φορτίων και επιβατών ως αποτέλεσμα δοκιμών διάφορων πιλοτικών περιπτώσεων.
- Να εγκαινιάσει ένα Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για πιστοποιημένους χειριστές.
- Να αναδείξει την περιοχή Αδριατικής – Ιονίου με το Gift 2.0 ως Περιφέρεια «Πλήρους Διευκολύνσεων».
- Να αναπτύξει ένα μοντέλο Συνδυασμένου Διασυνοριακού Συστήματος Εισιτήριων.
Έτσι θα συνδεθούν μέσω έξυπνων υπηρεσιών 10 λιμάνια, 7 σιδηροδρομικοί σταθμοί,4 αεροδρόμια και 14 σταθμοί λεωφορείων, στην Ελλάδα και στην Ιταλία.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr