Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
kolimvitirio ioanninonΗ πρόταση με τίτλο «Ενσωμάτωση τεχνολογιών ΑΠΕ στο συγκρότημα του Εθνικού Αθλητικού και Ναυτικού Κέντρου Ιωαννίνων και λοιπών Δημοτικών Εγκαταστάσεων», ύψους 1.981.000 ευρώ που είχε υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Χώρου, η πρόταση κατατάχθηκε στην 13η θέση με τις δέκα πρώτες να χρηματοδοτούνται σύμφωνα με την αξιολόγηση που έγινε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Την απορριπτική απόφαση έκανε γνωστή στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρόταση δεν έγινε σωστά και ζητώντας ενημέρωση για τα με ποιο σκεπτικό απορρίφθηκε.
Ο Δήμαρχος υποστήριξε πως ο Δήμος Ιωαννιτών με ταχύτατες διαδικασίες και «κυνηγώντας» το χρόνο και τη γραφειοκρατία, ετοίμασε μέσα σε 20 μέρες και υπέβαλε μια πρόταση για την ενεργειακή αυτονόμηση κτιρίων που δεν του ανήκαν. Η πρόταση αφορούσε στην «Ενσωμάτωση τεχνολογιών ΑΠΕ στο συγκρότημα του Εθνικού Αθλητικού και Ναυτικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΕΑΝΚΙ) και σε λοιπές δημοτικές εγκαταστάσεις».
Όπως είπε ο κ. Μπέγκας «την παλέψαμε πολύ αυτή την ιστορία προς όφελος των Γιαννιωτών και είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον τότε Υπουργό κ. Τασούλα και τη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία μέσα σε πολύ πιεστικό χρόνο γιατί τα κτίρια δεν ήταν δικά μας».
«Δυστυχώς πέσαμε πάνω στο κενό που δημιουργήθηκε με τις εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Μπέγκας κι έκανε γνωστό ότι έστειλε υπόμνημα και επιστολές στο νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή κι ενημέρωσε όλους όσους έπρεπε για την υπόθεση αυτή.
Προφανώς η ενημέρωση δεν έφτασε ποτέ στον Υφυπουργό, γιατί – όπως είπε ο Δήμαρχος - «Όταν τελικά συναντηθήκαμε με τον κ. Κοντονή την περασμένη Παρασκευή και του εξήγησα την πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΓΓΑ, ο άνθρωπος εξεπλάγην και κάλεσε αμέσως όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Με διαβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του, γιατί είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα κτίρια, δυστυχώς όμως τρεις ώρες αργότερα πληροφορήθηκα ότι είχαν βγει τα αποτελέσματα του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), η πρόταση μας είχε καταταγεί 13η και θα χρηματοδοτούνταν οι 10 πρώτες».
Όπως είπε ο Δήμαρχος υπήρξε νέα επικοινωνία με τον κ. Κοντονή και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία Δήμου και ΓΓΑ, για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των σημαντικών αυτών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr