Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Προσωρινά «προβληματικός» φωτισμός στην περιοχή παρέμβασης
dimarxeio oanninonΣυνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες για την αλλαγή του οδοφωτισμού σε δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων στο πλαίσιο του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ», που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.
Για το λόγο αυτό γίνεται γνωστό πως απαγορεύεται η κυκλοφορία, στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών, στην οδό Βαλαωρίτου και τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου (από το Λύκειο της Ζωσιμαίας μέχρι τη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Σταδίου) το Σάββατο 7/11/2015 και την Κυριακή 8/11/2015 από 07.30 μέχρι 19.30 και την Δευτέρα 9/11/2015 από 15:00 μέχρι 23:30.
Με αφορμή σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε μερίδα του τοπικού τύπου για «σκοτεινούς δρόμους» (Χαριλάου Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου) -και μάλιστα τα δημοσιεύματα το αποδίδουν σε βλάβες στο δίκτυο φωτισμού- ο Δήμος Ιωαννιτών διευκρινίζει:
Δεν υπάρχει βλάβη στο δίκτυο φωτισμού. Η κατασκευή του νέου δικτύου οδοφωτισμού προκαλεί πρόσκαιρα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων απ’ όπου διέρχεται, όπως έχει ήδη ενημερώσει ο Δήμος Ιωαννιτών, με παλαιότερες ανακοινώσεις, ζητώντας την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών.
Είναι αναγκαίο (είναι ο μόνος τρόπος) η κατασκευή και η σύνδεση του νέου δικτύου να προχωράει ταυτόχρονα με την αποσύνδεση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων. Γεγονός που καθιστά πρόσκαιρα «προβληματικό» τον φωτισμό στην περιοχή παρέμβασης και σε ορισμένους κάθετους άξονες αυτής.
Το νέο δίκτυο ολοκληρώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ακριβώς για να ελαχιστοποιηθεί η οποιαδήποτε όχληση που μπορεί να προκαλέσει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής της πόλης.
Υπολογίζεται ότι σε ένα δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμο το νέο δίκτυο να τεθεί σε λειτουργία, δημιουργώντας πλέον στην περιοχή παρέμβασης νέα δεδομένα, τόσο σε ότι αφορά στην ποιότητα του οδοφωτισμού, όσο και σε ότι αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr