Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
trapeza ipirou logoi 93Με αυξημένη τη συμμετοχή των συνεταίρων και παρουσία των εκπροσώπων του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης - Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και με ομόφωνες αποφάσεις, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στην αίθουσα «Δωδώνη» του ξενοδοχείου Du Lac.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, αυτή η Συνέλευση υπήρξε για την Τράπεζα η σημαντικότερη μετά τη συνέλευση της σύστασής της, το Νοέμβριο του 1993, όταν μετετράπη από αστικός πιστωτικός συνεταιρισμός, σε πιστωτικό ίδρυμα. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως η Τράπεζα όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολες περιόδους στάθηκε στο πλευρό των Ηπειρωτών και στήριξε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του τόπου δείχνοντας σε κάθε ευκαιρία το κοινωνικό της πρόσωπο και συμμετέχοντας σε πολυάριθμες εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Ζωνίδης επισήμανε πως αυτή η τελευταία τριετία ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε πολύ δύσκολη συγκυρία για την Τράπεζα. Παρόλα αυτά η Τράπεζα πραγματοποίησε 3 πετυχημένες ανακεφαλαιοποιήσεις με σημαντικότερη την πιο πρόσφατη που συντελέστηκε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή.
Μέχρι σήμερα η Τράπεζα υπερκάλυψε το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό των 7,2 εκ. ευρώ και έχει συγκεντρώσει ποσό μεγαλύτερο των 11,5 εκ. ευρώ, συνεχίζοντας την αύξηση μέχρι και την 28/12/2015 στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυσή της.
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το Ταμείο που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού της αύξησης συνεταιριστικού κεφαλαίου. Εκ μέρους του Ταμείου (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) απευθύνθηκε στη Γενική Συνέλευση ο Αντιπρόεδρός του κ. Χατζάκης και δήλωσε ότι το Ταμείο αντιμετωπίζει τη συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ως μια μακροχρόνια επενδυτική κίνηση. Επίσης ο κ. Χατζάκης επεσήμανε τις ομοιότητες της Συνεταιριστικής Τράπεζας με το Ταμείο ως συνεταιριστικό οργανισμό και μετέφερε τις ευχές για καλή συνεργασία των 15.000 νέων συνεταίρων που απέκτησε η Τράπεζα.
Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, σε ομιλία του που ακολούθησε, ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, αναφέρθηκε στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών καθώς και στις πιεστικές προθεσμίες που η Τράπεζα έπρεπε να αντιμετωπίσει και επισήμανε πως η Τράπεζα συνεχίζει το έργο της με ασφάλεια, ενώ κάλεσε τους Ηπειρώτες να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους τόσο προς τον Τραπεζικό θεσμό όσο και προς την ανακεφαλαιοποιημένη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, επιστρέφοντας τα χρήματά τους στην Τράπεζα.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ζωνίδης ευχαρίστησε το σύνολο των στελεχών και των υπαλλήλων της Τράπεζας για το μεγάλο αγώνα που έδωσαν για την επίτευξη του στόχου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Τσουκανέλη για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε και έκλεισε απευθυνόμενος προς τους συνεταίρους και τους παραβρισκόμενους λέγοντας ότι «… από εδώ και στο εξής η Τράπεζα αλλάζει σελίδα, οι προοπτικές που παρουσιάζονται είναι μεγάλες και ότι από αυτό το νέο ξεκίνημα δεν πρέπει να λείψει κανείς». Ο επίλογος της επιτυχημένης εκδήλωσης δόθηκε με το σύνθημα του Προέδρου «Μαζί συνεχίζουμε και Μαζί Μεγαλώνουμε»!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr