Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
dimarxeio oanninonΜε την υπ’ αριθμ. 29630 / 29 Σεπτεμβρίου 2016 απόφαση του, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την επιχορήγηση 1.069.806,12 ευρώ προς τον Δήμο Ιωαννιτών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης), δυνάμει της υπ’ αριθμ. 15/22880/12-07-2016 εγκυκλίου του ίδιου Υπουργείου. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, καθώς αφορά την άμεση οικονομική ενίσχυση προς το Δήμο για την αποπληρωμή, κυρίως, οφειλών για ρυμοτομίες, οφειλές που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016 και είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, απέστειλε από τις 31 Αυγούστου φάκελο προς το Υπουργείο αιτούμενη το μέγιστο ποσό επιχορήγησης που δικαιούταν ο Δήμος, βάσει της σχετικής εγκυκλίου, δηλαδή το ποσό του 1.069.806,12 ευρώ.
Με την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος εξοικονομεί 1,1 εκατομμύριο ευρώ από τα τακτικά του έσοδα, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ρυμοτομιών και τόκων, επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό την ολοκλήρωση απαλλοτριώσεων σε περιοχές όπου είχαν γίνει πράξεις εφαρμογής, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε διανοίξεις δρόμων και σε έργα υποδομής. Το ποσό αυτό απελευθερώνεται και σχεδιάζεται να κατευθυνθεί σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και σε έργα για τους δημότες της πόλης.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr