Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
tasoulasΗ διετία Τσίπρα-Καμμένου 2015-2017 είναι η χειρότερη περίοδος της επταετούς κρίσης. Ξεκίνησε με τερατώδη ψέματα και ολοκληρώνεται με βαρειές και αχρείαστες νέες θυσίες των Ελλήνων χωρίς προοπτική εξόδου από τη δοκιμασία. Με λίγα λόγια: Αντί για παροχές 12 δις ευρώ που υποσχέθηκε ο κ.Τσίπρας στη Θεσ/νίκη έχουμε νέους φόρους ύψους 9 δις ευρώ!
Η οπισθοδρόμηση της χώρας, αυτά τα δύο χρόνια, δεν έχει προηγούμενο. Το 2014, η Ελλάδα έβγαινε από την κρίση. Η χώρα είχε μετά από χρόνια θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ξανά στην ύφεση. Το 2014, είχαμε αρχίσει σταδιακά να μειώνουμε τη φορολογία. Επί ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι αυξάνονται. Το 2014, το Κράτος μείωνε τις οφειλές του προς τους ιδιώτες. Επί ΣΥΡΙΖΑ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται. Το 2014, η χώρα είχε τραπεζικό σύστημα. Με προβλήματα, αλλά, στοιχειωδώς έστω, λειτουργικό. Επί ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μειώνεται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις μέρα με τη μέρα αυξάνονται.
Τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής Τσίπρα – Καμμένου είναι η μέση οικογένεια και οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες μας. Η αύξηση του Φ.Π.Α., η περικοπή του ΕΚΑΣ, οι αυξήσεις στα ενεργειακά προϊόντα, στην μπύρα, τον καφέ, πλήττουν πρώτα απ’ όλους τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο Φ.Π.Α. συσκευασμένων τροφίμων, στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών πλήττουν κατ’ εξοχήν το μέσο νοικοκυριό. Η αύξηση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια επιβαρύνει τους επαγγελματίες αγρότες.
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, με αφορμή τα δύο χρόνια της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας.
Ο κ.Τασούλας τόνισε πως η χώρα και ο λαός πληρώνει πανάκριβα την ανικανότητα, τις ιδεοληψίες και την άρνηση της πραγματικότητας της ελληνικής Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος ο οποίος δέχθηκε τις περισσότερες υποσχέσεις πιέζεται σήμερα ανυπόφορα με αποτέλεσμα να έχει γίνει πρωτοπόρος στις διαμαρτυρίες κατά της Κυβέρνησης. Αυξήθηκε η προκαταβολή του φόρου από το 27,5 στο 100%, φορολογήθηκαν οι κοινοτικές επιδοτήσεις, επιβλήθηκε νέος φόρος στο κρασί και επιπλέον νέος φόρος στο ζύθο. Τριπλασιάστηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, καταργήθηκε ο ΟΓΑ, αυξήθηκε ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης, αυξήθηκε από το 13 στο 24% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, ενώ το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2015-2020) σέρνεται με δεσμεύσεις, όχι εκταμιεύσεις, δεσμεύσεις μόλις του 8% του συνολικά διαθέσιμου ποσού των 6 δις Ευρώ!
Η αξιολόγηση δεν ολοκληρώνεται γιατί η Κυβέρνηση δεν θέλει να εμφανιστούν οι δεσμεύσεις της! Θα ολοκληρωθεί όμως με τεράστιο κόστος όπως έγινε και με την πρώτη αξιολόγηση και η Κυβέρνηση θα παριστάνει πως πάλεψε και δήθεν απέτρεψε χειρότερα μέτρα!
Το κόστος της τελευταίας διετίας είναι τεράστιο και η χώρα πρέπει το ταχύτερο να βαδίσει σε νέους δρόμους, όπως αυτοί περιγράφονται από το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. με λιγότερους φόρους, περισσότερη επιχειρηματικότητα, νέες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Η χώρα κατέβαλε ήδη τεράστιο τίμημα στο βωμό του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αλλαγή πολιτικής είναι επιβεβλημένη μια μέρα αρχύτερα. Γι’ αυτό και η ΝΔ ζητάει εκλογές ώστε με την ψήφο του ελληνικού λαού να αντιστραφεί η σημερινή κατηφορική πορεία, κατέληξε ο κ.Τασούλας.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr