
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται δημιουργία χαμηλού πρασίνου σε πλαγιαστά παρτέρια, ορατά από κάθε σημείο της Πλατείας, συνδεδεμένο με τα ψηλά δένδρα τα οποία θα παραμείνουν σε τμήματα εκτός περιγράμματος του περιμετρικού σκεπαστού τμήματος.
Σε ό,τι αφορά τα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει νέα πλακόστρωση του κεντρικού υφιστάμενου δαπέδου με αντιολισθητικές πλάκες και περιμετρικά υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο δάπεδο, που θα διευκολύνει αλλά κυρίως θα διευθετεί τους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων της πλατείας.
Έχει προβλεφθεί η προσβασιμότητα των ΑμεΑ, αντικατάσταση του φωτισμού με καινούργια φωτιστικά LED, ενώ το ύφος της παρέμβασης εντάσσεται στο σύνολο των έργων αναμόρφωσης και ανάπλασης της Φιλιππιάδας, ώστε να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη.
Επίσης με το έργο ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Φιλιππιάδας αναμένεται να βελτιωθεί η προσβασιμότητα αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα.