Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Dimotiko neo Simvoulio 2017Στην εκ του νόμου προβλεπόμενη ειδική συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εξέλεξε το Προεδρείο του και τα μέλη των Επιτροπών (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής), για τα επόμενα δυόμιση χρόνια μέχρι τη λήξη της θητείας του. Της ειδικής συνεδρίασης προέδρευε ο πρώτος σε σταυροδοσία εκλογής δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Βίνης.
Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Γιώργος Παπαδιώτης, τον οποίο πρότεινε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας , εκ μέρους της παράταξης της πλειοψηφίας. Ο κ. Παπαδιώτης έλαβε 31 ψήφους ενώ υπήρξαν 11 λευκά ψηφοδέλτια.
Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Βασίλης Βλέτσας, τον οποίο πρότεινε εκ μέρους της παράταξης του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Γκόντας. Ο κ. Βλέτσας εξελέγη με τη δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία έλαβε 34 ψήφους ενώ υπήρξαν 8 λευκά ψηφοδέλτια.
Γραμματέας εξελέγη ο κ. Δημήτρης Παππάς, ο οποίο προτάθηκε από τον επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, Λάζαρο Νάτση. Ο κ. Παππάς έλαβε 35 ψήφους, ενώ υπήρξαν 3 άκυρα και 4 λευκά ψηφοδέλτια.
Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας τόνισε ως θετικό στοιχείο τη διαπαραταξιακή τουσύνθεση και συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες ευχόμενος να έχουν καλή θητεία. «Βρισκόμαστε χρονικά στο μέσον της δημοτικής θητείας. Το κυρίαρχο που πρέπει συνεχώς να μας διακατέχει όλους σε αυτή την αίθουσα είναι η υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες, γι’ αυτό και η συνεργασία είναι αναγκαία. Η διάθεση στο προεδρείο υπάρχει, θα το βλέπουμε και στην πράξη», είπε ο κ. Μπέγκας, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας να υπάρχουν εκπροσωπήσεις από όλες τις παρατάξεις στα όργανα του Δήμου.
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε για την εκλογή του. Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Γιώργος Παπαδιώτης υπογράμμισε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επανεκλογή μου ως προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στο μεγάλο και ιστορικό δήμο μας» κι ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλους τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας που τον πρότειναν αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που είτε με την ψήφο τους είτε με τη συμμετοχή τους επικύρωσαν την εκλογή του. «Η διαπαραταξιακή σύνθεση του προεδρείου δρομολογεί συνθέσεις και διαβουλεύσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε το προεδρείο όλου του σώματος και κρινόμαστε από όλους», κατέληξε ο νέος Πρόεδρος.
Τους δημοτικούς συμβούλους ευχαρίστησε από την πλευρά του και ο επανεκλεγείς Αντιπρόεδρος, Βασίλης Βλέτσας και τόνισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο του Δήμου. Τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια συνεργάστηκα με δύο αξιόλογους συναδέλφους, είχαμε καλή συνεργασία, όπως είχαμε και δύσκολες στιγμές. Οφείλουμε όλοι μας να ανεβάσουμε το επίπεδο της συνεργασίας και το επίπεδο της λειτουργίας μας, να συνθέτουμε τη διαφορετικότητα κυρίως στα θέματα που αφορούν στον πολίτη και την καθημερινότητα του».
Ο νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παππάς είπε πως «αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την εκλογή μου. Έχουμε υποχρέωση να προσπαθούμε να συνθέτουμε τις αντιθέσεις μας και να προχωράμε».

Εκλογή Επιτροπών
Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Α. Τακτικά Μέλη
1. Κατηρτσίδης Δημήτριος έλαβε 25 ψήφους
2. Λιόντος Ιωάννης έλαβε 33 ψήφους
3. Νάστος Δημήτριος έλαβε 26 ψήφους
4. Γκόγκος Κων/νος έλαβε 28 ψήφους
5. Γιώτη Γεωργία έλαβε 33 ψήφους
6. Βλέτσας Βασίλειος έλαβε 26 ψήφους
7. Κωνσαντόπουλος Σπύρος έλαβε 23 ψήφους
8. Μακόπουλος Νικόλαος έλαβε 24 ψήφους

Β. Αναπληρωματικά μέλη
1. Γκέκας Κων/νος έλαβε 29 ψήφους
2. Δοβανάς Ελευθέριος έλαβε 27 ψήφους
3. Μπακόλα Ντίνα έλαβε 29 ψήφους
4. Λισγάρας Γεώργιος έλαβε 26 ψήφους
5. Τσόλης Νίκος έλαβε 28 ψήφους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Α. Τακτικά Μέλη
1. Σαρακατσάνος Νικόλαος έλαβε 28 ψήφους
2. Βασιλείου Ελένη έλαβε 28 ψήφους
3. Μπρέχας Χαράλαμπος έλαβε 29 ψήφους
4. Βακαλοπούλου Αλέκα έλαβε 28 ψήφους
5. Λαόσογλου Κων/νος έλαβε 30 ψήφους
6. Κωνσταντόπουλος Σπύρος έλαβε 23 ψήφους
7. Λισγάρας Γεώργιος έλαβε 22 ψήφους
8. Τσόλης Νικόλαος έλαβε 26 ψήφους

Β. Αναπληρωματικά μέλη
1. Αρλέτος Ηλίας έλαβε 28 ψήφους
2. Χρυσοστόμου Μάκης έλαβε 29 ψήφους
3. Δοβανάς Ελευθέριος έλαβε 28 ψήφους
4. Κοσμάς Βασίλης έλαβε 23 ψήφους
5. Τζίμας Λάμπρος έλαβε 25 ψήφους

Να σημειωθεί πως ο «Καλλικράτης» προβλέπει ότι για την εκλογή των 8 μελών της κάθε Επιτροπής τα 5 τακτικά και τα 3 αναπληρωματικά μέλη προτείνονται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Τα άλλα 3 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη προτείνονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κι αν υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων τότε γίνεται ψηφοφορία - στην οποία συμμετέχουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης – για να αναδειχθούν οι 3 συν 2 τελικοί υποψήφιοι της αντιπολίτευσης.
Αυτό συνέβη στη διαδικασία για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε μια ψηφοφορία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» πρότεινε 3 υποψήφιους, όσες και οι συνολικές θέσεις της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή (Λισγάρας, Κωνσταντόπουλος και Τσόλης) και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» πρότεινε τον κ. Κώστα Κυριαζή, τον οποίο - κατά δήλωση του κ. Λάζαρου Νάτση – στήριξε και η δική του παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή». Χρειάστηκε λοιπόν να προηγηθεί ψηφοφορία μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατά την οποία ο κ. Κυριαζής έλαβε 5 ψήφους, οι κύριοι Κωνσταντόπουλος και Λισγάρας έλαβαν από 9 ψήφους ο καθένας και ο κ. Τσόλης έλαβε 8 ψήφους. Έτσι ο κ. Κυριαζής αποκλείστηκε από την τελική ψηφοφορία όπου συμμετείχαν πλέον όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την ανάδειξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr